sjay írta:Ezekről valaki le írná, pontosan miről is szólnak? (Azért tervezem ezeket, mert az oldalon mát többen írtátok, hogy baromi jók)
Ezek közül bármelyiket kezded el szerintem nem bánod meg. Mondjuk az OZ-t nem láttam, de kurdt jókat mondott róla anno, csak aztán eddig elmaradt nálam.
Viszont a másik háromról tudok nyilatkozni, így egy-egy kis szösszenetet azokról írok.
Sopranos: első sorozat amit életemben végignéztem. Zseniális karakterek, a sztori is nagyon jó. Témája egy gengsztercsalád családi és "családi" ügyei köré épül.
Shield: magyar címe Kemény zsaruk. Hát tényleg azok. A farmingtoni őrs legkeményebb osztaga áll a középpontban. A főnök Vic Mackey igazi pitbullként intézi az ügyeket, sokszor kimerítve a legális eljárás fogalmát.
The Wire: talán a legösszetettebb, "legéletszagúbb" film amit valaha láttam. A sorozat Baltimore-ban játszódik és gyakorlatilag az 5 évad mindegyikében más más életterületet mutatnak be nekünk a készítők.
Pl. az utcai drogkereskedelemtől a városi politikán át a kikötői bizniszekig mindent érintenek. És ebben is piszokjók a karakterek. (nézzedazavámat

)
Szóval tényleg mind kiváló sorozatok elég komoly témával, egyik sem egy Vámpírnaplók. (ezekben a sorozatokban az első részben tarkón lőnék a feketébe öltözött hófehérkéket)
sjd írta:Ez nem a The Wire?
Természetesen az, csak véletlenül kétszer írtam a Shield-et.
Már javítottam.