2019.09.01. 12:30:52
Én úgy gondolom, amíg a középpálya két alapembere nem Arthur és De Jong, addig nem várhatunk gyors, kombinatív játékot, mert a két összetevőből egy - Busival, Robertoval, Vidallal, Rakétával (ha marad) - biztosan hiányozni fog. Láttuk az előző szezonban, hogy De Jong mire képes a saját helyén, Arthur pedig számomra egyértelműen bebizonyította, hogy valóban képes Xavi örökébe lépni, és nem hinném, hogy egyedül vagyok ezzel a meglátásommal. És ha már Xavi szóba került, csatlakozom nemrég olvasott véleményéhez, miszerint Puignak ott a helye a mindenkori keretben, és minél többször a pályán is. De attól tartok, ebből semmi sem lesz annak ellenére, hogy Valverde valamilyen szinten engedett megrögzött rossz szokásaiból. Ám lehet, hogy ez csupán az akut sérüléshullámnak köszönhető, mert számára a "szent tehenek" minden körülmények között elsőbbséget élveznek, teljesen függetlenül az adott formájuktól, így markáns, egyben ésszerű változtatásokat - legalábbis tartósan - továbbra sem remélek tőle. A Semedo vagy Roberto kérdés eldöntésével még nem igazán jutunk előrébb, és ez - különös tekintettel a közelgő BL meccsekre és az ottani ellenfelekre - meglehetős aggodalomra ad okot. És akkor még nem is említettem a rendkívül gólerős védelmünket.......Marad a régóta ismételt varázsige: Messi majd megoldja. Meddig?