Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.04.25. 22:32:38

MichaaBee írta:...
hát lehet. ha maxwell játéka kérdéses akkor adriano marad 4 védő esetén (feltéve ha vele nincs vmi gond amiről nem tudok) bár hozzátartozik, hogy előrébb komoly ellenfél ellen egyikőjükkel sem vagyunk, egyedül abidal képes a balon klasszis teljesítményre. egyébként van fantázia abban a kezdőben amit felírtál, bár pedronak a bal szél még idegen lehet. ismételten ami szerintem a legfontosabb, hogy középre mi ne tegyünk túl sok embert, lesz ott elég madridista. valahogy meg kell oldani, hogy széthúzzuk őket. ami a nagyon nehéz ebben az az, hogy mourinho is pontosan tudja, hogy csak így lehet ezt feltörni, az előző meccseken is látszott, hogy meg lett mondva pepének és társainak, hogy ne kövessék a gránátvörös-kéket mindenhova, csak bizonyos zónákban védekezzenek, de ott kőkeményen és nagyon közel egymáshoz. pepnek fel van adva a házi, szó ami szó, ki.aszott nehéz lesz. de elvégre elvégezte az edzősulit, végigülte a taktikai előadásokat. gondolom megnézték 60szor az előző két meccset felvételről, van miből kiindulni. oldja meg ami az ő része.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2011.04.25. 22:38:50-kor.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.04.25. 22:15:20

Andris írta:Piqué rohadt gyors, iszonyú hosszú lábai vannak. Ellenben borzasztóan rosszul gyorsul, nem is elég fordulékony.

És ami a legfontosabb, szerintem senki sem gondolt rá, hogy szélső védő lenne.
Minden felállásban középső védőként szerepel, hol 1 hol 2 társsal.
Én úgy gondoltam, hogy amikor szélen hozzák a labdát, akkor baloldalt Piqué, jobboldalt Puyol megy rá, és ha bepasszolja akkor Masch intézkedik mert szerintem középen az ő masszív védekezésére és becsúszásaira szükség van.
Biztos vagy benne, hogy Alves végig fent lesz Messiékkel ezért gondoltam így a védelmet. Középpályára szerintem Alvessel együtt elég 4 ember kijátszani a Realt és kisebb átemelésekkel berobbantani Messit vagy Pedrot vagy legvégső esetben Villát mert az utóbbi időben nem tudott 1 labdát sem lekezelni.

Fontos lenne, hogy gólt szerezzenek a Bernabeuban és kőkeményen odafigyelni a kontrákra.
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2011.04.25. 22:08:14

Úgy érzem, hogy most számíthatunk 1 változtatásra. Tavaly is az idegenbeli Real elleni meccsen húztunk egy újat, most ez BL idegen, de ez talán az eddigi legfontosabb meccsünk. Itt egy vereség könnyen kiesést is jelenthet, ennek a Realnak nem tudunk sokat rúgni ha beáll, maximum 100%os formában, ettől pedig messze vagyunk.

Én egy ilyen felállásra gondoltam:

---Alves-----Masch-Piqué-----Puyol
-----------------Busi-----------------
--Thiago(Affelay)-Xavi-Ini---------
--------Messi---------Villa(Pedro)--

Nem lenne klasszikus szélsőjátékosunk így, hanem jobb szél Alvesé szokásosan, balszél Ini/Villa/Thiago(Affellay) bejátszása lenne felváltva. Messi szabadon, de előrébb mint eddig. Sok a kreatív játékos, a cél az, hogy legyen megjátszható ember a Real középpályájával szemben, tehát a kaputól kb 30-35 méterre. Ameddig itt nem uralkodunk, addig fölösleges előre ember. Keita játszatásától távol tartanám magamat, ugyanis erős, fut is, de csak alibi passzokat várhatunk tőle, ez ide kevés lesz. Nem látom kockázatosabbnak mint az eddigi felállásainkat az utóbbi 2 meccsen, viszont beraktunk 1 középpályást 1 csatár helyére (tehát ha Affellay, akkor ő se szélsőként, hanem amolyan Ini szerepkörben). Ez hasonlít az Andris által felvázolthoz, elvekben mindenképpen.
samy85
Capitá del Barça

2011.04.25. 21:51:17

akkor azt mondom elég ha cé-nek tempó előnye van... v dm-nak... akkor már nem éri utol őket még ha ütemre ugyanolyan gyors is.... Javier pályázik a legjobb eséllyel a balvédőposztra...
szerk: ja, és Gerrard jó helyezkedéssel sokat "visszahozhat a hátrányából"
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.04.25. 21:28:26

Zozzy, én nem lennék olyan biztos, abban, hogy 4-3-3 lesz! Elsősorban azért mondom ezt, mert állítólag Maxwell játéka erősen kérdéses, márpedig a jelenlegi helyzet amúgyis azt sugallja, hogy változtatni kéne valamit, s talán ez lehet majd a végső kiváltó ok.

Egyszerűen nem látom értelmét, hogy 4 védővel álljunk fel, amikor nyilvánva, hogy a Real nem fogja nyomni a támadásokat... A középpályán meg kell fojtani a kontráikat, hátulra pedig bőven elég 3 ember.

szerk.:
---Puyol---Mascherano---Piqué
--------Xavi------Busquets-----
---Alvés-----Iniesta------Pedro
---------Messi------------------
------------------Villa-----------
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Tim
Mezei fórumozó

2011.04.25. 21:22:05

Zozzy 5 írta:.. ha nem tudunk mit kezdeni a területszűkítéssel és erőlködünk középen akkor megint előbb utóbb be fog nekik jönni vmi.
Én is így látom,különösen az elmúlt két meccs fényében.Borítékolható hogy nem lesz nagy variálás a kezdőben,és ha a Madrid szerez vezetést onnan kezdve bitang nehéz lesz.
Kép
@@Laguna@@
Jugador del Barça

2011.04.25. 21:21:14

Nem is tudom... e mellet a jelenlegi felállás mellett Villa nem biztos, hogy nyerő ember...
De az Ossasuna elleni meccsen nem a szokásos helyén játszott, és bejött neki.
"Amikor elkezdesz szurkolni egy csapatnak nem a trófeákért, a játékosokért, a csapat múltjáért teszed. Sokkal inkább azért, mert megtalálod magad valahol a csapatban, megtalálod a helyet, ahová tartozol."
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.04.25. 20:50:25

felesleges kezdőket felrajzolgatni, ugyan az a 4-3-3 lesz. ha szét tudjuk húzni őket a szélek felé és ott 1-1 elleni párharcokat tudunk nyerni akkor győzhetünk. erre kell vmit kitalálni pepnek. ha nem tudunk mit kezdeni a területszűkítéssel és erőlködünk középen akkor megint előbb utóbb be fog nekik jönni vmi. ez a messi középen kéri a labdát álló helyzetbe mindenesetre nagyon nem jött be, pepe sajnos amellett, hogy néha odatapos remekül kiveszi.
FCB.Gabesz
Jugador del Barça

2011.04.25. 20:41:51

szerintem a madrid kiegyezne a 0-0, mindenképp gólokat kell lőnünk,különben nehéz lesza visszavágó
Andris
Adminisztrátor

2011.04.25. 20:35:03

Piqué rohadt gyors, iszonyú hosszú lábai vannak. Ellenben borzasztóan rosszul gyorsul, nem is elég fordulékony.

És ami a legfontosabb, szerintem senki sem gondolt rá, hogy szélső védő lenne.
Minden felállásban középső védőként szerepel, hol 1 hol 2 társsal.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
fcbarca78
Jugador del Barça

2011.04.25. 20:32:14

samy85 írta:pique szélső védőként? hát ezt nem tudom... nem szélvész gyors, és ezt tudják a fővárosban is... futásra kényszerítve, nem sok esélye marad.. Cé, és dm mellett csak Adriano lehetne valamelyest kompenzáció...de ő sajna sérült...
én hátul maradnék a Pep helyében... nem hiszem hogy a Madrid Barcelonába gólelőny nélkül szeretne utazni, ezért talán jönnének kicsit... amit most tényleg gyors kontrákkal lehetne bosszulni...persze uralva a középpályát(nem védekezve, mert arra talán nem is vagyunk képesek)
piqué sztem gyors.Nem robbanékony, de gyors.Lsd. korábbi classicos emlékek Cr vs.Piqué
fcbarca78
Jugador del Barça

2011.04.25. 20:30:49

Tocy írta:Nem értek egyet...NEKÜNK KELL GÓLT RÚGNI idegenben, mert ha nem, akk a Camp Nouban egy 1-1 már jó nekik, azt pedig elérhetik simán. Támadnunk kell, de nem úgy ahogy az elmúlt két klasszikuson. Persze tartsuk a stílusunkat, de a játékosok pozíciója változhat...
rosszul fogalmaztam. Igen kellene gól, de az eredmény után inkább nekik kell futni. Szval sztem guardiola ezért idegenben a szokásos módon kezd,sztem megerősített védelemmel, remélem puyollal. Ha nem kapunk gólt és összehozunk egyet az felér egy háromnegyed továbbjutással
samy85
Capitá del Barça

2011.04.25. 20:27:36

pique szélső védőként? hát ezt nem tudom... nem szélvész gyors, és ezt tudják a fővárosban is... futásra kényszerítve, nem sok esélye marad.. Cé, és dm mellett csak Adriano lehetne valamelyest kompenzáció...de ő sajna sérült...
én hátul maradnék a Pep helyében... nem hiszem hogy a Madrid Barcelonába gólelőny nélkül szeretne utazni, ezért talán jönnének kicsit... amit most tényleg gyors kontrákkal lehetne bosszulni...persze uralva a középpályát(nem védekezve, mert arra talán nem is vagyunk képesek)
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.25. 20:17:28

Nem értek egyet...NEKÜNK KELL GÓLT RÚGNI idegenben, mert ha nem, akk a Camp Nouban egy 1-1 már jó nekik, azt pedig elérhetik simán. Támadnunk kell, de nem úgy ahogy az elmúlt két klasszikuson. Persze tartsuk a stílusunkat, de a játékosok pozíciója változhat...
fcbarca78
Jugador del Barça

2011.04.25. 20:13:55

Érdekes.
Enyém:

-------------------------Valdés-------------------------
----------------------------------------------------------
---------Puyol-------Mascherano-----Piqué-----------
----Alves------------------------------------------------
------------------------Busquets------------------------
----------Xavi----------------------------Iniesta-------
-------------------------Messi---------------------------
-------------Pedro-----------------Villa-----------------

Alves egész jobboldalt bejárná Messi pedig a középpályán segítene be és onnan indulna előre.
De...jelenleg is ezt játsszuk. És ezt fogta meg egymásután 2x Mourinho. És ettől próbál itt mindenki eltérőt írni...kivéve a védősort, mert ott Masch helyett Maxwell, és helycsere Piquével. De pont Messi hátulról való indulását fogja meg Pepe...[/quote]

Sztem ennél jobb felállás nincs. Azért pár dolgot látni kkell:
- a bőrünkből nem tudunk kibújni
- Puyol egy óriási lelki plusz
- csak cét és di mariat kell megfogni ezt pedig a pique,puyol, masc hármas megfogja
- nem nekünk kell idegenben mindenképp gólt rúgni hanem nekik
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.25. 20:07:52

MessiFan írta:
Andris írta:-----------------Valdes---------------
-----Masch-----Puyol------Piqué----
----------Sergi--------Keita----------
------------------Xavi-----------------
--Alves---Thiago----------Iniesta---
-----------------Messi----------------
Érdekes.
Enyém:

Alves egész jobboldalt bejárná Messi pedig a középpályán segítene be és onnan indulna előre.
De...jelenleg is ezt játsszuk. És ezt fogta meg egymásután 2x Mourinho. És ettől próbál itt mindenki eltérőt írni...kivéve a védősort, mert ott Masch helyett Maxwell, és helycsere Piquével. De pont Messi hátulról való indulását fogja meg Pepe...
gianni
Entrenador del Barça

2011.04.25. 20:00:40

Ti normálisak vagytok?Keitát a kezdőbe?
Tudom,hogy Pep kedvence de ne máááááááááááááár.
fcbarca78
Jugador del Barça

2011.04.25. 19:57:38

Érdekes.
Enyém:

na ez lenne a legjobb nekünk, én is ezt próbáltam de a tiéd cizelláltabb :)
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.04.25. 19:53:50

Andris írta:-----------------Valdes---------------
-----Masch-----Puyol------Piqué----
----------Sergi--------Keita----------
------------------Xavi-----------------
--Alves---Thiago----------Iniesta---
-----------------Messi----------------
Érdekes.
Enyém:

fcbarca78
Jugador del Barça

2011.04.25. 19:47:12

Tocy írta:Andris: én támogatom a felállásod nagyjából, de azt mondom Pep nem fogja Thiagot kezdetni, és totál másképp képzeli el, mint Te. Meg amúgy én is inkább azt preferálnám lehet, hogy Messi jobbon, Pedro balon...de a tiéddel is kiegyeznék, bejöhetne :)
sztem a szokásos csapat fog játszani

---------Valdes------------

Alves - Pique - Busquets - Maxwell ( csak ezt ne, helyette ide Masc)

---------------Masc ( Keita) ------------

-----Xavi---------------------Iniesta

---------------Messi------------------

Pedro ---------------------Villa-------

Egyébként Puyolról tudunk valamit?Nem tűnhet fel a színen? Nagyon kell a csapatnak
Ha ott lesz nem fogok izgulni
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.25. 18:41:30

Andris: én támogatom a felállásod nagyjából, de azt mondom Pep nem fogja Thiagot kezdetni, és totál másképp képzeli el, mint Te. Meg amúgy én is inkább azt preferálnám lehet, hogy Messi jobbon, Pedro balon...de a tiéddel is kiegyeznék, bejöhetne :)
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.04.25. 18:17:19

Zolika10 írta:Wolfgang Stark lesz a szerda esti Bajnokok Ligája elődöntő játékvezetője, amelyen a két spanyol sztáregyesület, a Real Madrid és az FC Barcelona mérkőzik meg egymással a Bernabéuban.A német sípmester hatodik alkalommal dirigál majd mérkőzést a katalánoknak. A spanyol média 'Messi pókereként' említi Starkot, aki a tavalyi BL-negyeddöntőben épp az Arsenal elleni mérkőzésen dirigált a Camp Nouban, amely találkozón Messi négy gólt szerzett.

Maga a játékvezető is elismerően nyilatkozott korábban az argentin zseni játékáról.

"Messi a világ egyik legjobbja. Szeretnék vele egyszer mezt cserélni. Természetesen, erre majd az öltözőben kerülhet csak sor, hiszen ellenkező esetben sárga lapot kellene adnom neki" - mondta tréfásan Stark.
A kedd esti BL-elődöntőn, a Schalke 04 - Manchester United találkozón a spanyol Carlos Velasco Carballo fújja majd a sípot.
----Na, ő jó spori,egy 1-4es idegenbeli sikerrel meg "talán" megelégednék :) :D
Persze, nekünk jó spori, de e hír hallatán meg inkább a Madridisták kezdenek anyázni az UEFA felé. :D De még mindig kevésbé elfogult (vagy tán semennyire), mint a portugál bíró. Mondom ezt annak hiányában, hogy tudnám milyen kapcsolat fűzi Mourinhóhoz.
Kép
Kép
Kép
Zolika10
Jugador d'estrella

2011.04.25. 17:44:34

Wolfgang Stark lesz a szerda esti Bajnokok Ligája elődöntő játékvezetője, amelyen a két spanyol sztáregyesület, a Real Madrid és az FC Barcelona mérkőzik meg egymással a Bernabéuban.A német sípmester hatodik alkalommal dirigál majd mérkőzést a katalánoknak. A spanyol média 'Messi pókereként' említi Starkot, aki a tavalyi BL-negyeddöntőben épp az Arsenal elleni mérkőzésen dirigált a Camp Nouban, amely találkozón Messi négy gólt szerzett.

Maga a játékvezető is elismerően nyilatkozott korábban az argentin zseni játékáról.

"Messi a világ egyik legjobbja. Szeretnék vele egyszer mezt cserélni. Természetesen, erre majd az öltözőben kerülhet csak sor, hiszen ellenkező esetben sárga lapot kellene adnom neki" - mondta tréfásan Stark.
A kedd esti BL-elődöntőn, a Schalke 04 - Manchester United találkozón a spanyol Carlos Velasco Carballo fújja majd a sípot.
----Na, ő jó spori,egy 1-4es idegenbeli sikerrel meg "talán" megelégednék :) :D
Hattrick: Tatabánya City
Andris
Adminisztrátor

2011.04.25. 17:35:03

Thiagoval kapcsolatban egy egészpicit elbizonytalanodtam a hétvégén, amikor is 1-2 könnyelmű mozdulattal vesztett labdákat. Előtte egész biztos voltam ebben a felállásban.
De belegondolva, tulajdonképp így is piszok jól játszott összességében, az Osasuna ellen is. Sokkal jobban, mint Villa vagy Pedro mostanság bármikor. És mivel úgyis őt gondoltam főként előretolt középpályásnak a négyesből, nem is a legnagyobb gond ha megint 1-1 labdavesztés akad. Szinte ugyanott szokott Messi 10szer annyit elszórni, ahova őt elképzelem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
sjd
Llegenda del Barça

2011.04.25. 17:09:30

Én Mascherano-t csak azért szeretném a csapatban (és vkp-ként) látni, hogy végre valaki lemortalkombatozza a madridi húsfeldolgozóipari szakmunkásokat, de sajna ez csak egy álom marad...

Amúgy Andris összeállítása tetszik, Thiago személyében lenne még egy ember, aki az egy-egyeket meg tudja nyerni és szerintem összejátékban se vetne vissza
Válasz küldése