Mikaos írta:Kalap1988 írta:Van abban igazság,amit írsz, még akkor is, ha én maradi vagyok ilyen tekintetben és azt hiszem ez elvenné a focivarázsát. Viszont van egy kérdésem: Lesnél, hogy gondolod?:) Mindenki álljon meg dermedten,amig megnézik és, ha les volt,akkor kifelé szabadrúgás, ha meg nem akkor továbbmegy a játék?:) Azért ez nem életszerű.
Igen, a lesnél macerásabb a helyzet, nekem is eszembe jutott, mikor írtam. Mert ha gól és már előtte (vagy közben) belesípolnak, majd végül még is megadják a gólt, akkor a védekező csapat azzal reagálhat, hogy a síp miatt nem figyeltek, stb. Ebben az esetben tényleg nem nagyon lehet (vagy akár: lehetetlen is) ezt megoldani. De ezért vannak nagy koponyák, akiket fizetnek ezért, hogy találjanak ki valamit

Ne csak az legyen, hogy ülnek a helyükön, és még 2 éppen munkanélküli bírót felküldenek a pályára, hogy legyen még több ember, akit lehet hülyézni

A gólvonalra viszont tökéletes lenne a videóbíró, és 100%-os.
Tulajdonképpen ezt is meg lehetne oldani úgy,mint az NFL-ben.Ha nem méteres lesről van szó,hanem vitatott a dolog,akkor továbbengedik a játékot,megvárják,h mi lesz belőle és utólag visszanézik,ha gól.Sárga zászlót dobnának a partjelzők
Bár ez sem kivitelezhető mindig,mert ha továbbmegy,de nem gól,viszont a labda visszakerül a támadó csapathoz a kipattanó után és tulajdonképpen jogtalanul folytatják a játékot,akkor elég cinkes sokkal később -ugye mikor áll a játék- visszanézve ítélni.
Szal elég bonyolult lenne ez a videóbírós bugi,mert ahol alkalmazzák,ott azért nincs a vitatott eset után még akár percekig játék,mire visszanézhető a dolog.Az NFL-ben is pár mp egy játék,teniszben is könnyebb eldönteni.
És ezen felül még szó sem esett a vele járó anyagi dolgokkal,h telekamerázzák úgy a pályát,h minden látható legyen.Persze,h a nagyobb meccseken igen,de azért nem minden derbit közvetít 50 kamera...
A plusz 2 bíró,akik néznék a gólvonalat,még mindig csak megközelítőleg lenne pontos.Vegyünk egy felső lécről levágódó lövést.Legtöbbször a teljes terjedelmen van a vita,és ezt ugyanúgy töredék mp alatt kell megállapítaniuk.Addig rendben,h közelebb lennének,de van,h gyorsabb az esemény,mint a szem.Meg amúgy is,azért olyan kirívóan sok ilyen esetről nem hallani,h megérje állni a plusz két spori fizuját,azért,h egy szezonban kábé kétszer legyenek "használva".
Jah,és ha továbbra is lesz erről szó még,akkor át kellene vinni máshova,mert így szétOFFoljuk a topicot...