Igen, a Brightonban is volt pár hónapra sérült, és megterhelve sem nagyon volt.Sinya22 írta: ↑2024.08.12. 16:55:39A Brightonba se lett sem alapember, még csak állandó csere sem, főként azért, mert ott is volt egy 3 hónapos sérülése (de lehet 2 ilyen alkalom is volt, nem emlékszem). Az hogy a régi sérülése újul ki, vagy veseköve van, abból a szempontból lényegtelen, hogy nem lehet majd rá számítani, foglal egy helyet a keretben, ha regisztrálva van akkor meg nyilván az FFP-ben is.
Nekem speciel semmi bajom vele, de full ugyanaz, mint ami volt Dembelé. Most jobb combizomhúzódás, most bal, most kimegy a bokája, most a térde stb. Mindig van valami kínja. És igen jól mondod, Pedri, Araujo, Christensen ugyanaz a kategória. Remek játékosok, akik képtelenek 3 hónapot játszani probléma nélkül. Lehet védeni őket, de a tények ezek.
És igen, valakinek pályára kell lépnie, nem véletlen, hogy tavaly volt egy 19 fős keretünk, abból volt 2 db 16 éves, meg 5 ember, aki az orvosi szobában rotálta egymást. Hozzájuk tesszük most Fatit még, mert bizonyítani akar. (És Olmot, aki szintén sűrűn sérült.) Az szerintem kevés, de legyen így. Megeszem a kalapomat ha Fati itt marad és lesz 20 meccsnél többje, az is majd arról fog szólni, hogy egyik sérülésből visszajön, hogy formába lendüljön.
Nico ügy: Szerintem az történt, hogy őt akartuk, már télen is. Majdnem idejött, de meggondolta magát, ezért kellett Olmo ( az EB-ig Olmo szóba se jött, nálam elég egyértelmű, hogy ő lett a B terv, hogy annak jó-e, majd kiderül). Innentől minden további Nico hír, meg hogy majd Laporta tárgyal vele, csak újságírói túlzás, ugyanez a kategória Leao és társai, akik szintén szóba se jöttek eddig. Augusztus 12 van, igazolni még lehet, de gyakorlatilag kezdődik a szezon a héten. Én azt gondolom, hogy 1-2 távozónk még lesz, és valahonnan érkezni fog egy vkp, aki fogalmam nincs ki lesz, mert az összes korábbi jelölt vagy marad a helyén, vagy elkelt. Ráadásul én azt gondolom hogy nincs már 40-50 millió senkire. Szóval valami kölcsön/ingyen érkezőre számítok.
Tudtommal 2* műtötték a térdét, harmadszorra nem vállalta, a konzervatív kezelést választotta, szóval rosszabb, mint Dembelé helyzete.
Mit mondjanak, hogy nem lesz belőle soha kezdő játékos? Közben lassan el kell adniuk a családi ezüstöt, hogy regisztrálják a játékosokat.
Amúgy ha lemondana a fizetése bizonyos részéről, egy csere szintre elég lehetne, többet nem hiszem, hogy bír. 14 milliós fizetéssel pedig nem fér el a padon évi 20 meccsre.
Igen, vannak sérülékeny játékosok, de nem mindegy a hozzáállás. Araujotól ez kicsit sok volt idén mind a pályán, mind azon kívül. Erre rájött az üzengetés a médiában, hogy nem jött vissza a klubjához a sérülése után, hogy nem reagál a hosszabbítási ajánlatokra.
Valószínűleg Cancelo fog érkezni, egy kp-ra kölcsönbe/ingyen én is számítok.
Nico helyett Luis Diazt nagyon írkálták már régebben is, szerintem őt el is engednék. Coman kölcsönbe talán, de magas a fizetése (17).
Persze azon is múlik, a La Liga mit vár még el. A 40 millió beérkezett, most a hírek szerint kellene a 60 is augusztusban. Gondolom azért nem tudunk még most sem regisztrálni, mert nem a bevételekre, hanem a Barca Vision eladására fektetik jelenleg a hangsúlyt.
Azután majd kitalálnak megint valami mást, ezért kellene idén erősíteni, ha engedik, és regisztrálni a szerződéseket évekre. Ezért viszont szabadulni kell a felesleges játékosoktól.
Szerintem lesz még egy 50+ milliós igazolás, elvileg Nicora megvolt a pénz.
Szerk: hogy a fenébe ne számítana a regisztrálatlan játékos az FFP-be. A fizetések és az amortizáció a lényeg. Lenglet és Fati 30+ milliós fizetése akkor is a bértömeget terheli, ha nincsenek regisztrálva. Ha Roque távozik 20-ért, a bére egy része, vagy az árának egy része beilleszthető jelenleg is. Ha a Barca Studios/Vision hiányzó 40 milliója miatt nem csökkentették volna a bérsapkát 200 millióra, nem lenne ilyen gázos a helyzet. 800 milliós bevétel 70%-a nem 200 millió.
Az 1az1-et sem érti már senki átigazolások terén.
Szerintem 1/1-ben bérek terén: tegyük fel 800 milliós várt bevételre a klub béreit belövik 560 millióra, (70%), akkor ennyi fér bele a klub összes alkalmazottjának bérére.
Ebből a focicsapat+amortizáció 400+ millió, és erre jön minden egyéb szakág és alkalmazott bére.
Szóval így is szabadulni kell a feleslegtől, mert akkor megint túllépjük a bérsapkát, és jön az újabb bünti.