Ugyan már! Ez a Barca így játszott a Pep éra végén is (utolsó 2 évben minimum). Csak akkor még nem volt meg az ellenszer a játék ellen. Én azt gondolom, hogy Guardiola egy süllyedő hajót hagyott el, és az álszentségét a szurkolók is tövig benyelték. Kupa ide, kupa oda, egy ideje méltatlan a klub történelméhez, ami itt folyik. El kellene küldeni ezt a sok törpét a Nike-nak abba a gyárába, ahol a mezeik meg a labdáik készülnek, mondjuk 2 napra, megnézném mennyivel több kedvvel keresnék a pénzt ezeken a meccseken.
Persze nem baj, elmúlnak a dicső időszakok, hullámról völgybe kerül az ember, na de az az arc amivel ezt tesszük, illetve az a küzdelem, ami ellene megy (a semmi), na az gáz. Mind szurkolói részről, mind a játékosok részéről. Amikor több volt a két csapat között, akkor meg nem raktuk oda azt, ami volt, nem a forma miatt, hanem a töketlenség miatt (Guardiola tette tökétlenné a Barcát). Akkor rá lehetett fogni, hogy a bíró, a színézkedés blabla miatt jövünk ki mi jobban a bugikból, mint a madrid, úgyhogy azt hiszem mi is bőven besegítettünk Mourinhonak. Most meg segítünk neki, hogy megszeressék, és itt maradjon. Gratulálok, ez a Barca egy akkora balfész, hogy az etalon múzeumban kellene mutogatni őket (a balfészság mértékegysége lehetne a Barca). Ja, és gólt lő nekünk egy olyan Benzema, akit lassan Torresre kéne keresztelni, és aki ellen a legjobb technika, hogy üresen hagyod a kapu előtt egy labdával, mert azt is kihagyja.
Persze lehetne rosszabb. Úgy tűnik a Real szurkerek nagy része még mindig a legsötétebb söpredék kategóriájába tartozik. Persze nekik lehet, mert az ő csapatuk egy a végletekig sportszerűen játszó, nem színészkedő, a bíró munkáját segítő (azért szokták 5-en körbeállni a bírót, hogy megvitassák vele, vajon sárga vagy piros lapot érdemel-e az illető, továbbá bocsánatot kérnek Pepe nevében egy rögtönzött flashmobbal), makulátlan csapat. Ma is bebizonyosodott mindez. Majd a meg nem adott tizenegyesre fogjuk fogni (igen, ez eddig is ránk és nem rájuk volt jellemző), bírózni fogunk (szintén 100%-ban Barca szokás, a madrid drukkerek többsége azért szokott hőbörögni a meccsen, hogy a bíró nem fújta le az általuk elkövetett szabálytalanságot, továbbá minden madridistának van egy top10-es listája a kedvenc bíróiról, de nagyon nehezen bírták ki, hogy ne top 20 legyen, mert annyira kifogástalannak találják a munkájukat). Messi gyalázása is teljesen jogos, elvégre egy túlértékelt játékos, akinek egy német középcsatban a helye, de inkább teljesen el kellene tiltani a játéktól, mert alkoholista, közveszélyes a közönségre nézve és mindenkit leköp, mint egy láma (mert valójában az is, egy agyondoppingolt argentin hegyi törpeláma, ráadásul mutálódott változat). ,,A Barca egy "autocenzúra"", mindig az is volt, csak a katalán diktatúra nem engedte a spanyolokat érvényesülni és az öltözői fenyegetések, nemzetiségi szankciók miatt ez nem jöhetett ki. A Real Madrid a futball minden gyönyörűségét felvonultató, páratlan játékot játszik, szemben velünk, akiknek egy taktikája van, azt is rosszul játsza.
Én megértem, hogy örülnek a madridisták, tegyék azt, meg is érdemlik, de hát akkor legyen ekkora pofám, ha dominálni tudok hosszú évekig valakivel szemben. Bocsánat, akkor sem. Tudom, a mi részünkről is volt rengeteg ilyen, szerintem nem kell lesüllyedni a szintjükre. Főleg, hogy számos állítás csak rosszmájú és egész egyszerűen nem igaz. Na engem ez húz fel, pedig egy darabig még egész korrekt kis classiconak tűnt. Mi is hozzátettük a magunkét sajnos, na de a realosok se székelnek illatosabbat.
szerk:
visca el barca írta:hagyjuk már ezt a kiismerték a tikitaka dumát, ezt nyomja mindenki.
tavaly, meg tavalyelőtt nem ismerte ki senki? ha ezt a tikitakát ugy jatszuk ahogy kell, nincs ellenfél aki letudja védekezni, illetve, de 10 meccsenként egy csapatnak félig meddig összejön. a nagyobb baj, hogy már nem tudjuk tökéletesen játszani. és lehet hogy ez az ellenfél miatt van, de amigy a jatekosaink 90%-a lötyög a pályán és nem hajt mint állat a havi 150 millios fizetésért (ami nekem 125 év munka után van meg) addig ezt nem tudjuk játszani.
Ne hagyjuk szerintem, mert kell más taktika, ez egyértelmű. A Real ellen egy ideje már nem jön ki a lépés, azért nem a Getafetől várjuk, hogy kitalálja az ellenszert. Lehet, hogy nehéz a taktika, amit ellenünk játszani kell, de lassan a Real annyira ráérez, hogy rutinból megoldja.