recrea-val egyet értek sok dologban.
Alapból a pályán való "életnek" teljesen más a pszichikája, én védő voltam, a legjobb barátom Újpestben játszott, én a Fradiban ha találkoztunk meccsen s olyan volt a szitu szemrebbenés nélkül alávágtam, pedig nem vagyok egy agresszív ember, de a pályán teljesen más éet van, ott 1 dolog számít, hogy a csapatod nyerjen, ha ehhez az kell hogy sunyiban feldobd magad akkor az kell, ha "muszáj" beütnöd kézzel, mert nem éred el a beadást az kell, ha kiugrik a csatár, s veszélyt jelent a "várra" akkor le kell "vadászni".
Igazából azért is butaság a színészkedés kontra felrúgás köröket lefutni, mert itt nincsenek erkölcsi bajnokok meg vesztesek.Szép nem szép (igen, inkább utóbbi) győzni "bármi áron".
S valamilyen szinten az is butaság, hogy elmondogatjuk, hogy de bezzeg nekünk ez és ez a filozófiánk stb, valóban a klub most olyan helyzetben van (amit megjegyzem egy holland fiatalember névszerint Cruyff fektett le, s ezzel visszacsatolnék még egy múltkori írásra, hogy csak az Ajax meg mi "táplálkozunk" saját nevelésekből, ez sem teljesen igaz, inkább az Ajax, jó hogy ők nem annyira sikeresek, mások az anyagi dolgok, s főleg az utóbbi 10-20-30 évben változott meg anyagiassá a sportág, amikor azért egy Ajaxnál is kijött egy Neeskens, Cruyff generáció mint mondjuk nálunk most, akkor az Ajax vert meg mindenkit évekig a 70es években) s visszatalált a gyökerekhez, illetve egy nagyon okosan felépített utánpótlás rendszert dolgoztak ki anno, aminek most van meg a gyümölcse, de kicsit fellengzős azt írni, hogy de bezzeg mi vagyunk a "jófiúk" a Real meg a rossz, mert írom megint nem erkölcsi győztesek meg vesztesek vannak.
Azért nálunk is játszott egy Abelardo, de még egy Koeman is úgy odatudott vágni ha arról volt szó, mint annak a rendje, csak ezt úgy érzem elfelejtődik, hogy akár csak 15-20 évvel ezelőtt nem Messik rohangáltak a pályán.
A durvaságra nincs mentség, az valóban nem pályára való, a Realnál szerintem az egész a pszichikán múlik, amikor nagyon elfajultak a dolgok, aminek igen Mourinhonak is köze van, ott szerintem a túlzott "felspanolás" vezetett ilyen dolgokhoz.
Nem akarok butaságot írni, de ha jól emlékszem az 5:0nál ott nagyon jól álltak a bajnokságban, eljött a Nou Camp beli meccs, nem mondom hogy esélyesek voltak (mert sohasem azok

) de pontszerzésért jöttek, erre kaptak egy olyan ütést, amit pszichikailag nem tudott elviselni pár ember, mondom nincs erre mentség, de sajnos valahol érthető volt, s igen Mourinhonak volt ebben szerepe bőven, az egyik erőssége a "tüzelés", de mérhetetlen frusztráltságot okozott bennük, hogy a fejük tetejére is állhattak volna, akkor sem tudnak nyerni, aki tényleg valaha játszott az tudja milyen érzés ez, hát senkinek nem kívánom

Szóval valahol meg értem őket, de az is igaz a konfliktus kezelésre ott lenne a játékvezetés, de az megy ESP-ben annyira alacsony színvonalú, s ami még rosszabb teljesen inkozisztens, hogy hihetetlen.
össze-vissza fújnak, meg lehet nézni pl az összefoglalókat is, hogy valamelyik meccsen kiosztanak 3 pirosat a "semmire", következőn meg nem csinálnak semmit.
Persze ez sem kibuvó egyik oldalnak sem, akár színészkedés, akár vagdalkozás, de ez is "olaj a tűzre", pl mi is hogy megszívtuk, mikor Busit rögtön az elején besárgázta a semmire, miközben a mezőnyben meg aprított mindenki, s mondanom sem kell mekkora hendikepp ha a védekezőközéppályásod sárgás, főleg itt ahol lehet egy sima kiteszem az evezőkre 11est fújnak (lsd Mascherano a Depor ellen talán) vagy lehet egy mezmeghúzásért meg sárgát....Olyan össze-vissza fújások vannak még meccs közben is, hogy hihetetlen....