Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
ZolTano
Jugador d'estrella

2016.03.06. 11:15:06

TripleH írta:
ZolTano írta:Én Suárez gólokat várok a meccstől! Remélem lesz annyira motivált, hogy visszazerezze az első helyet a góllövőlistán, természetesen a csapat sikerét szem előtt tartva.
Hajrá Barca! 8)
Ennek a csapatnak az aranycipő és a Pichichi a legkevésbé fontos eredmény, ahogy Messi is mondta, ha választhatna az 5 aranylabda és a VB cím között akkor a másodikat választaná.
Nyílván! De azért ne mondd, hogy semennyire se motiválja a gólkirályi cím, pláne így, hogy elérhető közelségbe került. Szerintem igenis motiválja, hisz profi. Szerencsénkre viszont nem minden áron, fontosabb a csapat, mintahogy már írtam is fentebb.
crixus
Entrenador del Barça

2016.03.06. 11:08:05

Egy hét van a következő bajnoki előtt, szóval ma nem szabad orrba-szájba pihentetni.
Elöl én Neymar helyére Arda-t tenném, bár biztosan nem lenne az igazi, de Munir-nál biztosan többet tudna hozzátenni. Munír Suárez helyén lenne csak jó. Szélsőként se nem elég technikás se nem elég gyors. Arda-nak meg úgyis kellenek a játékpecek.
A középpályán Rakitic-et pihentetném, helyette Roberto játszana. Rakétára nehéz feladatok várnak a követ. időszakban.
Hátul nálam Piqué mellett a Vermaelen-Bartra kettős egyike kezdene, a szélekre pedig visszatérhet Alba és Alves.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.03.06. 11:07:44

ZolTano írta:Én Suárez gólokat várok a meccstől! Remélem lesz annyira motivált, hogy visszazerezze az első helyet a góllövőlistán, természetesen a csapat sikerét szem előtt tartva.
Hajrá Barca! 8)
Ennek a csapatnak az aranycipő és a Pichichi a legkevésbé fontos eredmény, ahogy Messi is mondta, ha választhatna az 5 aranylabda és a VB cím között akkor a másodikat választaná.
ZolTano
Jugador d'estrella

2016.03.06. 10:45:10

Én Suárez gólokat várok a meccstől! Remélem lesz annyira motivált, hogy visszazerezze az első helyet a góllövőlistán, természetesen a csapat sikerét szem előtt tartva.
Hajrá Barca! 8)
Vakmacska
Llegenda del Barça

2016.03.06. 10:34:37

Na, Neymar pihenhet, szerencsére.
Én Munirt játszatnám. Ritkán kap lehetőséget, pedig azért látszódik rajta, hogy egyre összeszedettebb. Fejlődik. Megérdemelné a lehetőséget sokkal többször.
Csereként Sandrot is beraknám majd Suarez helyett, eredménytől függetlenül.
Normandia
Director del Fútbol

2016.03.04. 19:19:23

visca el barca írta: a francokat. farkas nrbi is mondta, meg lehetett is látni, hogy hezitál. aki egyből pirosat szán a belépőért az odarohan és fél mp alatt felmutatja. itt ilyen nem volt.
Ha te mondod.
Nézd vissza.....
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.04. 16:35:50

kanty írta:Persze kimaradt a Suarez-tizenegyes, de szerintem nem lőtte rosszul. Erő is volt, helyezte is, egyszerűen a kapus megfogta, van ilyen. Engem a Neymar-féle egy lépésről lövöm büntetők sokkal jobban kiakasztanak.
Neymar sokkal inkább helyezni akarja. Amiért nagyon ekézve lett, hogy egy lépésről rúgja kb.
centin múlott. Ha ezt nekifutásból teszi, akkor pedig mindenki sajnálja, hogy milyen peches. Suarez nagyon rosszul rúgta. Az erő megvolt, de nem is igazán helyezte. Gyakorlatilag belelőtte a kapusba, nem is az védett. Persze ezek is sokszor bejönnek, ha a kapus a másik irányba indul. Rengeteg tizi a kapu közelében landol, csak a kapus elvetődik az egyik irányba.
Mondjuk, ha szisztematikusak, akkor most a brazilnak kellett volna lőnie, nem? De Messi sem egy biztosíték. Az Arsenalnak belőtte, de kihagyott már idén ő is vagy kettőt. Adják oda Rakiticnek aztán kalap-kabát.

A kapufákkal amúgy hogy állunk, nem tudja valaki? Szerintem a ligában magasan vezetünk ebben a tekintetben is.

Ami a második pirosat illeti, ott nem kellett gondolkodni. Busi tiszta gólhelyzetben volt, már rúgta volna a labdát, amikor hátulról kihúzták alóla. Itt semmi kérdés nincs, nem is nagyon reklamáltak. Max. az esetleges les miatt.

Mondjuk az szimpatikus volt Messitől, hogy nem örömködött nagyon az utolsó góljánál. Mosolygott meg pacsik és annyi. Arda sem szerencsés időben lőtte az első gólját, pedig neki aztán lehetett volna oka az ünneplésre.
Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.04. 16:30:58

Normandia írta:Rakitic esete a bíró számára egyértelmű piros volt
a francokat. farkas nrbi is mondta, meg lehetett is látni, hogy hezitál. aki egyből pirosat szán a belépőért az odarohan és fél mp alatt felmutatja. itt ilyen nem volt.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.03.04. 15:47:59

mess2009 írta: nem vagyok nagy szabálykönyves, de ennyit tudok. nem erről beszéltem, pontosabban nem úgy értettem, ahogy te.
utaltam is rá az élö topikban, hogy a TV.-ben az volt az eset minősítése (első ügy) hogy Rakitic szabálytalankodott!!
a bíró minősít egy adott szituációt tehát nevezzük bárhogy mérlegel ! lát valamit és eldönti, hogy az mi volt és ennek megfelelően ítél.
a második esetben tehát már mögötte volt egy kiállítás, amikor látta az esetet mérlegelve a szituációt dönthetett volna úgy is hogy az eset nem ér büntetőt! gondolom ez evidens.
erről beszéltem. hogy az nagyobb melléfogás lett volna? lehet. ez már a mi nézőpontunk ütközete.
Én értem, csak azt mondom, hogy nem mérlegelnie kell, hanem a szabályok szerint ítélni, Függetlenül attól, hogy állított e ki korábban valakit, vagy sem. Rakitic esete a bíró számára egyértelmű piros volt és most hagyjuk, hogy jogos volt e vagy sem, szerinte igen, mert seperc alatt kiselejtezte a srácot, gondolkodás nélkül. A tizinél a partjelző, vagy alapvonali bíró döntése alapján fújt. Látszott, hogy nem rögtön fújta be, hanem az után mikor a fülére mondták. Nos, ha befújta, akkor viszont jogos a kiállítás is, mert ezt nem mérlegelheti. Erről nagyon pontosan szól a szabálykönyv.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
ntibi67
Capitá del Barça

2016.03.04. 14:42:38

zsemberil írta:Sziasztok! Lehet, hogy nem jó helyre írok, de eléggé tanácstalan vagyok, így reményeim szerint Ti, mint rendszeres Barca meccsre járók, tudtok segíteni. A kérdés a következő:
A jövő hét végén (márc. 13.) mennénk Barcelonába, és szeretnék beiktatni egy meccsnézést. Az aktuális bajnoki a Getafe ellen otthon kerül megrendezésre. Tekintettel arra, hogy szállás és repjegy már lefoglalva, semmiképp sem szeretnék lemaradni a meccsről, ezért a jegyvásárlással kapcsolatban merült fel kérdésem.
Hónapok óta folyamatosan nézem a Barca hivatalos honlapját, ahol azt látom, hogy az aktuális meccsek előtt 5-6 nappal ugrásszerűen megnő a szabad jegyek száma. Ezt annak tudom be saját belátásom szerint, hogy a bérletesek egy adott időpontig dönthetik el, hogy mennek e az adott meccsre vagy sem, így azok a helyek, amelyekre a bérletes nemleges választ ad, felszabadulnak.

Az általam vázolt vízió valóban így van, avagy csak képzelgés, és mihamarabb vegyem meg a jegyeket (még ha nem is egymás mellé szólnak) a meccsre?

Mit tanácsoltok?

Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
Jól gondolod erre a meccsre nem kell elkapkodnod a jegyvásárlást.Nyugodtan várhatsz a netes vásárlással az indulás előtti napig mert valőban akkor raknak sok jegyet fel.De kint is vehetsz a pénztárnál v a La Ramblán.
Balinho
Entrenador del Barça

2016.03.04. 13:57:58

MessiNeymarSuarez írta:Konkrétan majdnem már a Rayo játékos rúgta Suarez helyett, és még sem fújták vissza, pedig Messiéknél Cruyff-féle tizijénél pár centiket veséztek ki és mondták hogy mekkora játékvezetői tévedés
Jó, hát az egyértelmű, hogy a 11-esek 99%-át így rúgják, ezen kár vesződni. Nyilván a közhangulat azt diktálta, hogy a legurítós tizire ráverjék, hogy szabálytalan és sportszerűtlen, ezért kapott ekkora felhangot, de ez a szitu teljesen érdektelen.

A bíró sajnos otthon hagyta a fehér botját tegnap, persze meccset befolyásoló döntése nem volt, max a különbségre és a meccsbe fektetendő energiára volt hatással, de ettől még sajnálom a Rayot, két nagy ellen is nagyon rossz oldalára kerültek a ...... :?

Egyfelől újra fel lehetne hozni, hogy a spanyol bíráskodás az egyik legergyább világszerte, de közben az angol, olasz bírókat ugyanúgy gyalázzák évről-évre, sajnos el kellene fogadni, hogy a technika fejlődése után minden ezred másodperc kikockázható, így minden apró tévedés felnagyítódik (pl. a második gólunk milimétereken/századmásodperceken múlt, ezekért bírókat elővenni...). Egyszerűen röhej, hogy nem sikerül kompromisszumot találni a videózás és a tradíciók megtartása között. Nyilván nem mondom, hogy mindenért álljon a játék, de ha van egy lesgól, egy befújt tizenegyes, ott úgyis áll a játék, amíg örülnek/reklamálnak a csapatok simán vissza lehet nézni, pl a második gólunkat is a játék megtörése nélkül is simán vissza lehetett volna vonni, és akkor nincs ez az egész. Ezzel persze a szubjektivitás nem küszöbölhető ki, elvégre ki mondja meg, hogy Llorente szabálytalansága a narancssárgának melyik oldalán volt, de ésszerű kereteket simán ki lehetne alakítani...
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.04. 12:56:48

Kis apró észrevétel, de mutatja hogy mennyire brutálisan nem volt a helyzet magaslatán a játékvezetői gárda:

Suarez tizijénél:

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... 4775_o.jpg

Konkrétan majdnem már a Rayo játékos rúgta Suarez helyett, és még sem fújták vissza, pedig Messiéknél Cruyff-féle tizijénél pár centiket veséztek ki és mondták hogy mekkora játékvezetői tévedés
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.04. 12:28:47

a tegnapi meccs legnagyobb pozitívuma nekem a rayo ultrák voltak. tettek rá, hány gólt kaptak, a kis, 1000-1500 fős táboruk olyan hangulatban tolta végig, hogy elképesztő volt. innentől már csak miattuk is szurkolok, hogy ne essenek ki. az a drapi meg a végén :cry:

"nincs az az aranylabda, ami többet érne mint a mi táborunk"
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Cseri
Entrenador del Barça

2016.03.04. 11:16:44

Yokozuna írta:Mostanában nézve Suarez erőlködését a góllövés tekintetében, Fernando Torres jut eszembe a Chealse-ben.
Emlékeim szerint Torres soha nem lőtt egy szezonban 40 gólt :) Ha az uru egy gólt sem szerezne a hátralévő meccseken, akkor sem lehetne panasz a teljesítményére. Tény,hogy dekoncentrált az utóbbi meccseken-talán fáradt is, elsősorban mentálisan-,de ez a tendencia meg fog fordulni.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Tivornya
Capitá del Barça

2016.03.04. 11:12:13

Tizit 2 helyre lehet lőni: balfölső, jobbfölső. Aki nem oda lövi, az hazardírozik és esélyt ad a hibázásra, ergo rosszul lövi. Tizit jól, vagy rosszul lehet lőni, olyan lehetőség nincs, hogy nem lőtte rosszul és nem gól.
Nyertem már műkedvelőként tiziversenyt igazolt játékosokkal körülvéve és miért? Mert az egyértelműen biztos megoldást választottam.
Tizitéma vége részemről is :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tivornya 2016.03.04. 11:18:40-kor.
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
zsemberil
Barça C

2016.03.04. 11:11:36

Sziasztok! Lehet, hogy nem jó helyre írok, de eléggé tanácstalan vagyok, így reményeim szerint Ti, mint rendszeres Barca meccsre járók, tudtok segíteni. A kérdés a következő:
A jövő hét végén (márc. 13.) mennénk Barcelonába, és szeretnék beiktatni egy meccsnézést. Az aktuális bajnoki a Getafe ellen otthon kerül megrendezésre. Tekintettel arra, hogy szállás és repjegy már lefoglalva, semmiképp sem szeretnék lemaradni a meccsről, ezért a jegyvásárlással kapcsolatban merült fel kérdésem.
Hónapok óta folyamatosan nézem a Barca hivatalos honlapját, ahol azt látom, hogy az aktuális meccsek előtt 5-6 nappal ugrásszerűen megnő a szabad jegyek száma. Ezt annak tudom be saját belátásom szerint, hogy a bérletesek egy adott időpontig dönthetik el, hogy mennek e az adott meccsre vagy sem, így azok a helyek, amelyekre a bérletes nemleges választ ad, felszabadulnak.

Az általam vázolt vízió valóban így van, avagy csak képzelgés, és mihamarabb vegyem meg a jegyeket (még ha nem is egymás mellé szólnak) a meccsre?

Mit tanácsoltok?

Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.03.04. 11:09:08

Mostanában nézve Suarez erőlködését a góllövés tekintetében, Fernando Torres jut eszembe a Chealse-ben.
roby122
Entrenador del Barça

2016.03.04. 11:00:48

Suàrez idegből lőtte azt a büntetőt, egyáltalán nem lőtte meg jól szerintem.
Ő meg Neymar ne rúgjon többet büntetőt, mert mentálisan nagyon nincsenek ott, amúgyse, és főleg nem mostanában.
Amugy azt én sem értem, hogy miert nem lehet felrakni azt a labdát a felsőbe, de Neymar ezt is megpróbálta és keresztléc lett belőle.
kanty
Llegenda del Barça

2016.03.04. 10:56:42

Tivornya írta:Olvastam kanty, de ennek ellenére még mindig csak te látod rózsaszínben azt a tizit.
Hidd el, nem látom annak, különösebben nem is érdekel, és nem is ismétlem többet magamat, mert már túltárgyaltuk rég.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Cseri
Entrenador del Barça

2016.03.04. 10:53:03

kanty írta:
Cseri írta:Szerintem nem lőtte jól,megküldte ez igaz,de nekem nem tűnt nagyon helyezettnek. Ezeknek a srácoknak szerintem nem okozhat gondot,hogy felvarrják valamelyik sarokba, szinte biztos,hogy ott nem éri el a kapus.
Nem azt írtam, hogy jól lőtte, hanem azt, hogy nem lőtte rosszul. Nyilván mehetett volna még inkább a sarokba, de ennél gyengébb büntetők is beszoktak menni. Persze abban igazad van, hogy egy ilyen játékosnak tényleg nem okozhat gondot, hogy felbikázza valamelyik sarokba - azt pedig tényleg nem szedi ki senki.
Igaz,bocs,nem támadni akartalak,örülök,hogy felhoztad a témát. :)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Tivornya
Capitá del Barça

2016.03.04. 10:43:57

Olvastam kanty, de ennek ellenére még mindig csak te látod rózsaszínben azt a tizit.
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
kanty
Llegenda del Barça

2016.03.04. 10:39:46

Tivornya írta:
kanty írta:Persze kimaradt a Suarez-tizenegyes, de szerintem nem lőtte rosszul. Erő is volt, helyezte is, egyszerűen a kapus megfogta, van ilyen. Engem a Neymar-féle egy lépésről lövöm büntetők sokkal jobban kiakasztanak.
Egy jól rúgott büntetőnél a kapus csak saját maga mögül kihalászva ér a labdába, ne maszatolj már! Egy büntető totálbiztos értékesítéséhez igazából még focizni sem kell tudni :roll:
Esetleg, ha el is olvasnád, amit írtam, akkor megspóroltál volna egy kommentet.
Tivornya
Capitá del Barça

2016.03.04. 10:21:31

Egy jól rúgott büntetőnél a kapus csak saját maga mögül kihalászva ér a labdába, ne maszatolj már! Egy büntető totálbiztos értékesítéséhez igazából még focizni sem kell tudni :roll:
kanty
Llegenda del Barça

2016.03.04. 10:20:27

Cseri írta:
Szerintem nem lőtte jól,megküldte ez igaz,de nekem nem tűnt nagyon helyezettnek. Ezeknek a srácoknak szerintem nem okozhat gondot,hogy felvarrják valamelyik sarokba, szinte biztos,hogy ott nem éri el a kapus.
Nem azt írtam, hogy jól lőtte, hanem azt, hogy nem lőtte rosszul. Nyilván mehetett volna még inkább a sarokba, de ennél gyengébb büntetők is beszoktak menni. Persze abban igazad van, hogy egy ilyen játékosnak tényleg nem okozhat gondot, hogy felbikázza valamelyik sarokba - azt pedig tényleg nem szedi ki senki.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.04. 10:18:14

Szerintem se lotte jol, felmagasan kuldte ra, es boven nem a szelere. Ha ilyen erovel lovi meg, es valamennyire helyezve van, max belepofozni tud a kapus, de attol meg bemegy, ezt viszont siman kiszedte. Duhbol belevert egyet lesz ami lesz alapon, nem jott be..:D
Válasz küldése