LG írta:palesz77 írta:Na, van szavazás.
Nem láttam a meccset, valaki írna pár sort az egyéni teljesítményekről? Neymar szokás szerint megosztó volt látom..

De SR pl hogy játszott most, Busiék javultak-e, stbstb. Előre is kösz.

SR-vel lehet elfogult vagyok, de szerintem nem volt rossz. Elég aktív volt, többször is jól tudta segíteni a támadásokat, elején az ő beadásából gólhelyzetünk is volt. Védekezésben voltak bizonytalanságok nála, főleg a helyezkedéssel volt megint probléma olykor, de szerintem ebben tudna fejlődni, ha hosszútávon számolna vele LE a poszton. Mondhatjuk persze, hogy Alves beállt, és mennyivel jobbak lettünk, de szerintem nincs összefüggés a két dolog között, a második félidőre elfáradt, szétesett az ellenfél, és a bírótól is kaptunk hátszelet rendesen.
Sokkal inkább kritizálnám Albát is Piquet, előbbi oldaláról veszélyeztetett többet a Gijon, utóbbinak is voltak csúnya hibái. A második félidőben mondjuk már semmi nyomás nem volt rajtuk, de azért aggasztó, hogy ennyire gyenge a védelmünk.
Mascherano egyértelműen a legjobb védőnk volt MEGINT. Remek szerelések, fontos mentések jellemezték, az egyik pl. az egyenlítő góltól mentett meg minket.
Busquets, Rakitic szerintem átlagosak volt. Iniesta első félidőben gyenge, a másodikra jelentősen feljavult, gólpasszt is adott.
Messi jól játszott, osztogatta a gyilkos passzokat, a befejezések viszont még nem mennek úgy, mint mikor igazán formában van.
Neymar szerintem túl is lett tárgyalva.
Suarez ma is jó volt, de szvsz nem annyira fenomenális, mint szerdán. 4 góljából 1 les, 2 büntető, utolsót pedig a teljesen szétesett (jogtalanul) emberhátrányban játszó ellenfélnek rúgta. Ha pl. másik oldalon CR rúgott így volna 4-et, most menne a köpködés a Barca vs. Real topicban.
Cserék:
Alves jól szállt be, védelmi munkája nem volt, tehát csinálhatta, amihez ért, és azt jól csinálta.
Bartra: Mivel neki sem nagyon volt dolga, nehéz értékelni.
Arda: semmi különösre nem emlékszem tőle
Nagyjából egyet értek ezzel az értékeléssel. Bravonak olyan hatalmasakat nem kellett fogni, viszont volt egy ordas nagy hibája, amiből majdnem gólt kaptunk. Én SR-el annyira nem voltam megelédve, láthatóan nem tudott mitt kezdeni a labdával ha szélen megkapta, illetve neki is volt egy nagy hibája, ami nem sokon múlt.
Piquét én annyira nem venném elő. Közepesen játszott, de tegyük hozzá, hogy sokáig félig sérülten játszott, persze jogos, hogy akkor miért nem kért hamarabb cserét.
Masch tanár volt, de az első és második félidő közt olyan volt a kontraszt, hogy a védelmet nem is igazán lehet az alapján értékelnni. 0 veszély volt a Gijón játékában. Ini jól tolta, Messi is aktív volt, bár kicsit hullámzó. Egy ideig nagyon ment neki, az összes támadás tőle indult, etette a védőket, aztán percekre eltűnt. Suarez a szoksásos. Próbálta erőből megoldani a dolgokat, de többé-kevésbé nem sikerült.
Neymar-nak sajnos nem igazán ment. Mondjuk az a visszatett labdája Suareznek nem volt igazán rossz, annyian voltak előtte, hogy blokkolták volna ha ellövi. Viszont a mentalitására nem lehet panasz. Nagyon akart, küzdött, kapott néhány olyan csomagot, amitől más fél percig fetrengene, de állt fel és ment tovább. A kapu előtt viszont látványosan elbizonytalanodott. Korábban ezeket beverte. Most megkapta ziccerben a labdát, átvette, tolt még egyet rajta feleslegesen, aztán bátortalanul a legrosszabb helyre lőtte.
Pontosan egy Puyol által említett pofonra nincs szüksége, az azoknak járna, akik végigalibizik a meccseket. Pl. Arda aki szokás szerint végigkocogta a rendelkezésre álló idejét, az egyetlen értékelhető momentuma, amikor szétválasztotta Busquets-éket. Remélem most már LE elfelejti és inkább Rafinhat fogja erőltetni.
Kár azért az utolsó tizenegyesért, eléggé árnyalja a képet, viszont ha azt nézzük, hogy a második félidőben momentuma sem volt a Gijónnak, mi pedig sorra dolgoztuk ki a helyzeteket legalább 4 gól volt a két csapat között.