Bob_Marley írta:Fontos szempont, hogy eldőlt a meccs vagy sem. Felvetődik, ami a cikkben volt, hogy az is lehet tiszteletlen ha "lealacsonyodsz" arra a szintre. Én ezzel nem értek egyet, mert halott oroszlánba nem rúgunk. Nem lealacsonyodás, hanem egész egyszerűen mikor már az ellenfél is "feladta" akkor nem játszom az agyam, meg pörgetgetem a tökömön a labdát. Két okból látom ezt így, mert én a focipályán is ilyen voltam, s legyen férfias küzdelem, ha meg eldőlt akkor vége, le kell kötelezően játszani aztán megdumálni és legközelebb újra összecsapni. Kettő, ma ezen az oldalt állsz, holnap meg a túloldalt fogsz. És soha nem tudhatod mikor jön el az a "holnap". Ez egyfajta alázat a többi kollégával szemben, akik amúgy ugyanúgy ebből élnek és nem fitogtatod, hogy most te vagy a király.
De abszolút máshogy látjuk, a tizi az összejött, áthúzta mögötte pont úgy esett kelt a védő is meg Messi is az szerintem semmi nem volt. Mármint egyáltalán nem volt sértő, előfordul az ilyen.
Megértem a másik oldalt is, ez elég megosztó en bloc a foci világban, habitus kérdése szerintem.
Ugyanezt képzeljük el ha Ronaldoék húzzák meg akkor itt mi lenne. Nem tudjuk meg soha, feltételezni tudok csak valamit, de ha egy BL döntőn a tizijére azt mondták ezt miért kell (szerintem is sok volt egyébként), akkor ha ilyet csinál mi lett volna?
Bob, én simán eltudom fogadni, hogy neked ez a véleményed, te meg fogadd el, hogy mások nem mindig a hatékonyságot, egyszerűséget a matematikai pontosságot várják a focitól. Nekem ettől többre van szükségem és mint olvasom másoknak is. Egyéniségekre, akik ösztönösen rendelkeznek bizonyos adottságokkal, ami adottságok miatt nézik őket emberek milliói. Vitathatatlan, hogy ezekből a tipusokból egyre kevesebb van, mert a jelenlegi foci arra tendál, amit te szeretsz.
Az, hogy egy csapat, egy játékos, mikor aláz meg valaki, vagy valakiket az meg teljesen szubjektív. Az, hogy ilyen tizenegyest berúghattak, abban benne volt az ellenfél hátvédsora. Mivel hátvéd voltál tudnod kell, hogy ezt is tanítják, kinek kell odaérnie elsőnek a kipattanóra, hogyan kell hellyezkedni stb. És éppen azért volt zseniális, mert a védők is nézőként viselkedtek és nem játékosként. Meglepte őket nem értették mi van. Ez látszik a lassításokon. Ez nem alázás, hanem a nézők kiszolgálása, szórakoztatása. Nem minősítés, de a véleményeddel kisebbségben vagy és nem mint Bob, hanem mint aki mást tart fontosnak a játékban.