2022.09.14. 15:37:48
Na ez is egy érdekes dolog, akartam is írni róla, csak aztán nem értem rá:
Nekem úgy tűnt, hogy tegnap egyáltalán nem esett össze a csapat, legalábbis nem úgy, ahogy régen.
A következőkre gondolok itt:
Persze az első gól után bennünk volt az ütés, érződött is, és a Bayernen is szvsz a lélektani plusz. De ez mindkettő gyakori a futballban, bármelyik (bármelyik!!!) csapattal előfordul. Hamar jött is a második, viszont azután pár percel már szerintem tovább támadtunk, és még egészen sok helyzetet kialakítottunk. Jól emlékszem, hogy 2-0tól még egészen sokszor bosszankodtam, hogy nem jött be valami a Bayern kapuja előtt. Nem olyan volt, mint az első 35 perc, de mindenképpen visszaszereztük a stabilitást (csak a frissességet és a hátrányt nem tudtuk visszacsinálni).
Más volt a helyzet, de szerintem ahelyett hogy 2-0nál összezuhantunk volna, igenis mentünk és támadtunk, és mitöbb értelmes támadásaink jöttek rendre. És a saját kapunk előtt sem fejetlen kapkodás volt jellemző, pedig innen már igazán kényelmes lehetett a Bayern dolga, sokkal felszabadultabbak és magabiztosabbak lehettek.
Szóval szerintem nagyon más volt ez a vereség ilyen szempontból is, mint a korábbi BL zakók.
A posztra cserékkel (és különösen az utolsó 10-12 percben) Xavinál azt éreztem, hogy figyelembevéve a csoportmeccs jelleget, és a menetrendünket is, ő már nem megy rá a dupla vagy semmire és a minden áron hajtós hajrára, és szerintem nem is volt erre szükség, hiszen kis esélyünk volt 2 rúgni. 5öt frissített, kifejezetten posztokra, és a kp közepét stabilizálva (vagy inkább helyreállítva, annak fényében amit a Xavi topikban írtam), és támadtunk tovább, de nem plusz áldozatokat vállalva, ahogy pl egyenes kiesés esetén kellene.
Res, Frenkie szerintem kifejezetten jól szállt be (megint, sokadjára). Nemtom, mi volt a gondod a játékával?
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila