Barátaim!
Amivel kapcsolatban most írni szeretnék, azt sokan kétkedve fogják fogadni. Azt mondják majd, bagoly mondja...Lehet, hogy iagzuk van, lehet, hogy nem.
Már több, mint két éve vagyok jelen a fórumon, amelynek színvonala mindig magas volt, ahol értelmes emberek, értelmes vitákat, beszélgetéseket folytattak. Teszik ezt ma is, és reméljük, a jövőben is.
Régiek, és a nem túlságosan újak ismernek, tudják, nem voltam/vagyok egyszerű eset. Számtalan vitám - nemegyszer személyes jellegű is - volt a társaimmal. Nem vagyok büszke rájuk, de nem is szégyellem magam. Mivel a legtöbb alkalommal szakmai jellegű volt a vita, a személyeskedést igyekeztem kerülni. Nem mindig sikerült, ezért elnézést. Azt is el bírom képzelni, az én kizárásom is szóba került, bár ilyen jellegű privát üzenetet nem kaptam egyszer sem - ettől még elképzelhetőnek tartom. Meggyőzni ritkán hagytam magam, a rosszmájúak majd mondják, sosem.

Igazuk van. Érvek hiányában nem hagytam magam. Ma is van olyan barátom itt a fórumon, akivel nem értek egyet sok kérdésben, ezt váálalom, nem is tagadom.
Miért írom ezt? Mert megszaporodtak azok a jelenségek, amiket Vito, Drigo és a többi admin-modi naponta felvet. Az egyszavas, semmitmondó hsz-ek, a vulgáris - közönséges - stílus. A nem megfelelő hangnem. A piramisok. A flegma helyesírás. Ez utóbbi a gyenge pontom. Sajnos, nehezen tűrtőztetem magam egy-egy hatalmas hiba láttán. Itt most nem arról beszélek, ha valaki egy betűt félrenyom, felcseréli a betűket, az előfordul. De az, hogy a középpályát pontos 'jé'-vel írja az illető, és amikor erre felhívom a figyelmét, akkor még neki áll feljebb, az már nem semmi. Nem kívánok senkit önérzetében megbántani, de kérem szépem: magyar emberek vagyunk, igyekezzünk helyesen írni a magyar szavakat. Használjuk az ékezeteket, az írásjeleket, a pontot, a vesszőt - azért vannak. Könnyebb az eligazodás, a szöveg kisilabizálása is. Ebben ne személyeskedést lássunk, mert távol áll tőlem. Gondoljatok bele: a magyar nyelv és irodalom írásbeliben, ha bizonyos hibapont felett van a helyesírási hibák száma, az a tartalomtól függetlenül elégtelen osztályzatot jelent (legalábbis, amikor én érettségiztem, így volt).
Egymással kevesebb személyeskedő vitát folytassunk, nem éri meg, felesleges. Ez éppen olyan, mint hogy Zozzy - nem személyeskedni akarok, csak most ez jutott eszembe - sem fog engem soha meggyőzni annak helyességéről, hogy Ronaldinhót el kell adni, meg milyen rossz teljesítményt nyújtott a tavalyi idényben, mert nem értek vele egyet. Nincs az az érv, ami ebben a meggyőződésemben megingatna. DE! Ő másképp gondolja, ám tegye - joga van hozzá.
Használjuk kevesebbet a felszólító módot, nem szül jót. Legyünk türelmesebbek! Én is. Bár úgy gondolom, sikerült kevesebb feszültséget előidéznem, mint tettem egy évvel ezelőtt.
És a végén hadd írjam le nyilvánosan is véleményemet, arról a tényről, hogy Drigo Barátunk felelősségteljes beosztást kapott. Biztos tiltakozni fog

, de nem szoktam a véleményem véka alá rejteni. Nagy nyeresége ő a fórumnak, feladatát korrekt, tisztességes és emberséges módon látja el. Olyan, mint a felső tagozatos matematika-tanárom volt: szigorú, de igazságos. Csak így tovább, Dani! Jól csinálod! Mint ahogy a többiek is. Annak pedig örülnék, ha L19-et, Andrist többet látnám a honlapin: eltűnt, mint szürke szamár a ködben.
Na, bocsi, hogy megint ilyen hosszú lettem.