Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerintem se lesz ez rossz. Igy tamadasban Fernin be tud lepni hamis 9-esnek, Cancelo pedig be tud huzodni. Picit az zavar, hogy egy Mendy ellen teljesen feladjuk a jobbszelet. Ott lehetne boven keresnivaloja Yamalnal vagy idovel Raphinak.
Nagyon egy rugora jar az agyunk Xavival, pontosan ezt a kezdot tippeltem, talan le is irtam valahova a Bilbao meccs utan.
Amikor beengedték, akkor még kis törpe volt...bence0330 írta: ↑2023.10.22. 23:46:51Guiut amúgy nem is értem, hogy engedhették be a Masiára. 180 centi felett van. Megnéztem, 187, és 17 évesen az még lehet, hogy nem is a vége. Nagyon jó alkata van, és ehhez képest komoly tempója is. Még pár jó meccs, és a végén még megbánjuk, hogy leigazoltuk Roquét.
Jól tudom, hogy ő a B listáról jöhet a BL-be is, ugye?
Másról beszélünk, az első 60 perc ez a szokásos 4-4-2 szerűség volt, forgó árnyékékkel (jellemzően Fermín volt az). Aztán meg az első cserével egy tisztább 4-3-3 lett. A végén meg már sokadszor álltunk át 4-2-3-1-re. Xavi gyakran húzta meg idén a meccsek végén, hogy 4 támadó, egy (jellemzően Raphinha) az ék mögé, de volt ott már Ferrán is. Most Ferrán volt Guiu mögött árnyékékszerűségként, Yamal jobbon, Felix balon, mögöttük meg a két középpályás.ElBartimaeus írta: ↑2023.10.22. 23:41:08A játék egyik pillanatában sem voltunk 4-2-3-1-ben, egyedül a dupla pivot állja meg a helyét ebben, amire szükségünk volt Araujo beállásáig, de amúgy sokkal stabilabbak lettünk utána, mert volt rendes nyomás az ellenfél hátvédjein, nomeg nem volt Romeu a pályán. A kopasz borzasztóan lefele lógott ki, nem értem, hogy a szezon első pár meccsén leművelt gyors és okos labdái, meg a harciassága hova a retekbe tűnt, de az összes létező hibája cserébe felerősödött.
Kiemelném viszont Baldét, Félixet és Fermint, Baldé végre megtalálta a passzoló cipőjét, 3 olyan labdájára is emlékszek, ami nem volt triviális, mégis veszélyes helyzetet teremtett.
Félix nagyon lubickolt, talán a legjobb meccse eddig, hiába nem lőtt most gólt, egyértelműen a legveszélyesebb játékosunk volt.
Fermin meg elképesztő, milyen jó ütemben érkezik a kapu elé és hogy mennyire harcias letámadásban. 2 olyan kvalitás, amire nagy szükségünk van. Ezt megspékeli majd egy picit több rutinnal és valamennyi labdabiztossággal és hihetetlen érték lesz.
Összességében nem játszottunk rosszul, 60-70 percben egyértelműen uraltuk a meccset, jöttek a helyzetek is, a maradékot meg betudhatjuk a B keretnek.
A játék egyik pillanatában sem voltunk 4-2-3-1-ben, egyedül a dupla pivot állja meg a helyét ebben, amire szükségünk volt Araujo beállásáig, de amúgy sokkal stabilabbak lettünk utána, mert volt rendes nyomás az ellenfél hátvédjein, nomeg nem volt Romeu a pályán. A kopasz borzasztóan lefele lógott ki, nem értem, hogy a szezon első pár meccsén leművelt gyors és okos labdái, meg a harciassága hova a retekbe tűnt, de az összes létező hibája cserébe felerősödött.
Azért ne felejtsük el, hogy a 2 legfontosabb játékos hiányzott a kp-ról és becserélni sem lehetett senkit, még egy Robit sem. És Shaktar ide vagy oda szerdán ez még nehezebb lesz, mert Gavira sem lehet számítani.davi10 írta: ↑2023.10.22. 23:06:53Fermin és Yamal elbénázott helyzetei után írni akartam, hogy a La Masia-n nem tanítanak göllővést, de jött GuiuAz EB óta kiváncsi voltam rá, így alkatra is rendben van, remélem látjuk még. És talán ezután a Fermin-Guiu csere után Xavi is rájön lassan, hogy a helyükön kéne játszatni az embereket.
Inigo egész jól nézett ki, de az 1-2 sprintnél látszott, hogy sebességben azért nincs Araujo meg Christensen szintjén.
Romeu-t még mindig elég bizonytalannak érzem, szerencsére Xavi okult valamennyit az utolsó pár meccsből és nem hagyja hátul egyedül, Gündogan is megint hátrébb játszott kicsit, segített a labdakihozatalokban. Amúgy ma feltűnően sok labdát elpasszolt, de még így is talán Ő volt a legjobb a kp-n.
Talán Pedri.
Annyiból talán fontosabb mérkőzés, hogy a BL meccsért milliókat osztogatnak, ezért "csak" pontokat...PorSiempre írta: ↑2023.10.22. 20:35:24
Nem gondolom, hogy a Shaktar elleni meccs nagyobb gond lenne, mint a mostani.
A szervezettség meglesz, a sebesség beli különbség miatt aggódom. Ott középen nagy hátrányban leszünk. Romeu - Chris - Inigo sem az a tipikus gyors ember... Sőt ..
De meglátjuk... A három pont mindenesetre nagyon kelleni fog !
Igen, most kell Inigo, ezután 2 fontos meccs következik...PorSiempre írta: ↑2023.10.22. 20:00:12Inigo-t biztos most kell játszatni?
Azért a villámléptű Bilbao támadók ellen nagyon meredek lesz ez.
Így elsőre azt mondom, hogy X talán még lesz.
Nagyon pesszimista vagyok a mai meccsel kapcsolatban.