Samper írta:Nem értem ezt a dühöngést. Egyrészt a keret egyik - másik - harmadik - negyedik tagját annyit szidtátok itt, hogy bánat volt olvasni. Most meg egyszerre hogy mer valaki nagyobb mozgatást remélni? A másik: ha a keret ilyen jó, akkor egy edző mit alkosson? Ha jól megy a csapatnak, az a verdikt, hogy ezt nélküle is meg tudják csinálni - akár a wc-s néni is ülhetne a kispadon. Ha viszont nem megy jól, akkor megkapja, hogy hülye pancser.
Nálad mi számít nagyobb mozgásnak? Én 3-4 játékos érkezését és 4-5 távozását várnám (kölcsönben lévőkön kívül). Ha ez nálad nagyobb mozgás, akkor én is azt várok, de én alapvetően ezt nem tartanám nagyobb mozgásnak.
Nem lecserélni kell a fél csapatot, hanem átalakítani a szerkezetet. Nem is feltétlenül gyökeresen.
Iniesta-t mindenképp pótolni kell, mert a következő szezonban egy csere-szerepkörnél ő többet már nem fog bírni. A kérdés tehát adott, mert ehhez a középpályánk egészét is át kell majd alakítani. Én például nem vetném el két box-to-box középpályás leigazolását, Busquets távozása mellett, akik mögött ott lenne Rakitic és Roberto, mint beugrós, hajtós játékosok. Messi kerülne a két btb középpályás elé, őt lehetne Iniesta-val rotálni. A Jobbosra bekerülhetne Turan vagy Rafinha a kezdőbe, ők eleget tudnának visszafelé is segíteni.
Ez tehát egy ilyen keretet jelent:
TS,Cilessen
?, Vidal,Piqué,Umtiti,Mascherano,Marlon?,Alba,Digne,
Rakitic,Roberto,?,?,Messi,Iniesta,Denis
Neymar,Suárez, Turan,Rafinha, Pákó
3 igazolás, és 4 távozó: Masip,Gomes,Matyi,Busquets.