Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Abban egyet is értünk,hogy mindent meg kell tenni a 2. helyért és a győzelemért,de nem mehetünk neki úgy egy sorozatnak,mint pl.: Spanyolország, Hollandia vagy Anglia. Hidd el nekem, hogy pl.: az Almeria sem azzal vág neki a spanyol bajnokságnak,hogy minden meccset nyerjenek és bajnokok legyenekKalap1988 írta:Nem értek egyet sok gondolatoddal, de másképp látjuk, nem kell vitázni, viszont a végéhez annyit tennék hozzá, hogy NEM TŰZHETJÜK KI A 3. HELYET CÉLNAK. Ilyet nem lehet csinálni. A csapat célja az kell, hogy legyen, hogy minden meccsét megnyerje és második legyen. Aztán pont. Ezen felül mi szurkolók mondhatjuk azt ( én nem mondom), hogy a 3. hely a leginkább reális, de cél nem lehet. Egy válogatott sosem lehet szkeptikus, mint a nick neved. Te lehetsz, de ha te lennél a pályán, akkor te sem lehetnél. Itt természetesen nem vágy álmak dédelgetésére gondolok, mert azt sem teheti egy focista, de a cél csak a maradék meccsek megnyerése és a 2. hely lehet.
Benne lehet, de szerintem ez 70%-ban a hollandokon múlik. Mindenesetre egy svéd-holland x esetén sem úsztak el a reményeink. Nekik a finn bugi sem lesz egyszerű ( persze nekünk sem). Ezért írtam, hogy szerintem a mai hozzáállással hasonló esélyeink vannak, mint a svédeknek. Azt véletlenül sem állítom, hogy biztosan mi leszünk a 2-ak.Fernando írta:Fülöp nálam is elvágta magát kicsit. Nem igaz, hogy megint kezdődnek a kapusgondok. Most akkor ki jön akibe bízni kell? Gulácsi? Nem is játszott idén még szerintem 1 percet sem.
Kalap! Ha teljes lesz a svéd keret, könnyen benne lehet egy x a hollandoknak Svédországban sajnos.
Igen, erről írtam lentebb, sajnos a mi védőink nem tudnak védekezni. Kis túlzással Dzsudzsák ( vagy nem is túlzás...) biztosabb hátul, mint bárki ( a jó formában lévő Juhászt kivéve, de ma ő nem volt jó formában). Ezekkel a kondíciókkal nem lehet védekezni. Persze nem feladni kell a védekezést és 4-2-4-et játszani mondjuk, hanem ez a 4-4-2 vagy 4-4-1-1ben minél több labdát kell szerezni és tovább tartani ( ami szerintem a legjobb védekezés) és gólratőrően, laposan, kreatívan kell játszani.Fecooo írta:ezzel azért nem értek egyet, mert védekezni nem tudunk, a védelmünk botrányosan gyenge, az egyetlen esélyünk az lehet, ha minél kisebb nyomást engedünk az ellenfélnek, ha erre rásegítünk azzal, h bekkelünk, az öngyilkosság...Brian 20 írta:Érdekes mérkőzés volt. Megint lehet hinni a valogatottban.
Azonban, ahhoz hogy eredményesek legyünk, nem focizni kellene, mert ahhoz kevesek vagyunk a nagycsapatok ellen.
Focizzunk egy Moldova, Málta, San Marino, Luxemburg ellen. A mai játék egy ötös skálán fociban ötös, de eredményben sajnos egyes. Az ilyen meccseken hazai pályán is és idegenben is be kell állni 10 emberrel védekezni, aztán kontra és pontrúgások segítségével összehozni egy-két gólt. Ami már elég lehet.
Egyébként biztató volt nagyon ez a játék, de csak kis és középcsapatok ellen lehet elég. Nagy csapat ellen nem így kell játszani. Ahogy Barcelonába is eljön egy csapat focizni, rögtön kap 4 gólt. De ha beáll védekezni még pontot is visz. Remélem értik sokan mit akarok mondani
abszurd lesz, amit mondok, de a válogatottunkhoz a Barca-stílusú játék passzolna, természetesen szerényebb formában: labdatartás, labdajáratás és kiugratások... persze utóbbihoz nem ártana egy olyan csatár, aki tud labdát kezelni, mert Priskin aztán erre totálisan képtelen...
ha sikerülne a védelmet rendbe tenni, akkor már sokkal előrébb lennénk, de szigorúan tilos nekünk védekezni! nem azért, mert nem akarunk kiscsapathoz hasonlítani, hanem egyszerűen ilyen a csapatunk...
ezzel azért nem értek egyet, mert védekezni nem tudunk, a védelmünk botrányosan gyenge, az egyetlen esélyünk az lehet, ha minél kisebb nyomást engedünk az ellenfélnek, ha erre rásegítünk azzal, h bekkelünk, az öngyilkosság...Brian 20 írta:Érdekes mérkőzés volt. Megint lehet hinni a valogatottban.
Azonban, ahhoz hogy eredményesek legyünk, nem focizni kellene, mert ahhoz kevesek vagyunk a nagycsapatok ellen.
Focizzunk egy Moldova, Málta, San Marino, Luxemburg ellen. A mai játék egy ötös skálán fociban ötös, de eredményben sajnos egyes. Az ilyen meccseken hazai pályán is és idegenben is be kell állni 10 emberrel védekezni, aztán kontra és pontrúgások segítségével összehozni egy-két gólt. Ami már elég lehet.
Egyébként biztató volt nagyon ez a játék, de csak kis és középcsapatok ellen lehet elég. Nagy csapat ellen nem így kell játszani. Ahogy Barcelonába is eljön egy csapat focizni, rögtön kap 4 gólt. De ha beáll védekezni még pontot is visz. Remélem értik sokan mit akarok mondani
Nem értek egyet sok gondolatoddal, de másképp látjuk, nem kell vitázni, viszont a végéhez annyit tennék hozzá, hogy NEM TŰZHETJÜK KI A 3. HELYET CÉLNAK. Ilyet nem lehet csinálni. A csapat célja az kell, hogy legyen, hogy minden meccsét megnyerje és második legyen. Aztán pont. Ezen felül mi szurkolók mondhatjuk azt ( én nem mondom), hogy a 3. hely a leginkább reális, de cél nem lehet. Egy válogatott sosem lehet szkeptikus, mint a nick neved. Te lehetsz, de ha te lennél a pályán, akkor te sem lehetnél. Itt természetesen nem vágy álmak dédelgetésére gondolok, mert azt sem teheti egy focista, de a cél csak a maradék meccsek megnyerése és a 2. hely lehet.szkeptikus06 írta:Én két dolog miatt vagyok ma este kicsit frusztráltabb: 1. a svédek győzelme illetve a sorsolás. A sorsolás ugyanis úgy hozta,hogy a hollandok kb utolsó meccse lesz a svédek elleni,tehát elviekben akkor biztos csoportelsők lesznek így nem nagyon kell magukat hajtani,szóval a svédeknek jóval könnyebb dolguk lesz Hollandia ellen.
A mai meccsről annyi a véleményem,hogy ez a holland válogatott akkor lőhetett volna nekünk gólt,amikor csak akar. Világbajnoki döntős csapat, esélyünk sem volt egy igazi tétmeccsen. Ha mindent beleadnak,akkor akár 10 gól is benézhetett volna nekünk,de nyilvánvalóan nem erre mentek,hanem pihentek.
Ennek a magyar csapatnak a finn,San Marino, moldáv triót kell megvernie,amivel nem lesz gond,amennyiben ilyen hozzáállással játszunk. A svéd meccs más tészta. Ilyen teljesítménnyel akár nyerhető,de a döntetlen inkább reális eredmény.
Ha a realitás talaján maradunk,akkor a csoport 3. helye az, amit célul ki kell tűzni. Egyébként is,ha tegyük fel meglenne a 2. hely,akkor is csak pótselejtezőt játszhatnánk,ahol valószínűleg ki is esnénk,mert egy erősebb csapat kerülne az utunkba.
Azért azt tegyük hozzá, hogy Svédország egyik lemaradt meccse a Hollandok ellen van, akik ellen szerintem nem nyernek és pontot sem nagyon szereznek ( bár jobban védekeznek, mint mi, de Ibra ide, Ibra oda, szerintem mi támadásban sokkal erősebbek vagyunk, kapni meg ettől a holland csapattól fognak). A másik úgymond elmaradt meccsük pedig, ha jól tudom a finnek ellen van, ami nekik sem egyszerű bugi... Ha mi ütjük őket és mindenki mást ( még a finn meccs lesz nehezebb, én moldovát elvárom és teszek is rá 80%-ot), akkor jó esélyünk mutatkozik a második helyre. Bár tény, hogy nem csak rajtunk múlik, hiszen, ha mi nyerünk mindent és svédek is mindent ( rajtunk kívül), akkor ők mennek tovább. De a hollandok a finnek és a magyarok ellen is legalább akkora esélyük van pontvesztésre, mint nekünk ellenük, illetve a finnek ellen. Ez 2-3 a mi javunkra, ha képzavar akarok élni. Ezek után én 50-50%-ot adok a pótselejtezőre ( svédek illetve mi köztünk). Vagy mondjuk 45-45 és 10-et a finneknek, ha valami embertelen sorozatot mutatnak be...Fernando írta:Semmi esélyünk nem lett volna, ha komolyan veszik a hollandok. Láthattuk, ha kellett mindig játszottak. Nekünk mindenesetre grat. Nem Hollandia a mi ellenfelünk, hanem Moldova, Svédország. Azért az bánt, hogy 2-vel kevesebbet játszottak a svédek.
Ha nagyanyámnak pélója lett volna, ő lenne a nagyapám... Ez akkora hülye kifogás, ha komolyan veszik, persze, látszódott az arcokon, mennyire komolytalanul nézték, hogy kaptak 3 cumit... Ez a holland válogatott tud szépen játszani valóban ha akar, de elég langyos híg***ak voltak. Nem kell elvitatni az érdemeinket. 1pontot minimum érdemeltünk volna, akármilyen sztárok is a tulipánok.Fernando írta:Semmi esélyünk nem lett volna, ha komolyan veszik a hollandok. Láthattuk, ha kellett mindig játszottak. Nekünk mindenesetre grat. Nem Hollandia a mi ellenfelünk, hanem Moldova, Svédország. Azért az bánt, hogy 2-vel kevesebbet játszottak a svédek.
+1!Fecooo írta:1. egy dolog ismét bebizonyosodott: nekünk akkor van esélyünk a nagyobb csapatok ellen, ha laposan, kombinatívan játszunk, és erre képesek is vagyunk, vannak kreatív játékosaink...
2. a védelmünk botrányosan gyenge még mindig...
3. van potenciál a csapatban, egy normális, felkészült, keménykezű edzővel, aki ki tudná belőlük hozni a maximumot, nagyon jó kis csapatunk lehetne, de erre nincs esély, amíg a szövkap csak egy báb lehet... (megjegyzem Egervári még mindig az utóbbi évek legmeggyőzőbb bábja...)
nem befo.ós játékot játszhat, mint már mondtam, nekem ez számít! grat a kapitánynak!
nem erről van szó. egy DB meccsről van szó, a mairól, nem érdemeltünk x-et? összeadva a két félidőt szerintem súlycsoport ide vagy oda, X.Tim írta:Sőt,ha az utolsó négy meccset vesszük alapul,akkor 22 gól..Nincs egy súlycsoportban a két csapat.Victor_Valdes írta:messideco írta:Mindig találtok okot, hogy a hollandokat szídjátok...
Két meccs alatt 9-et lőttek...![]()
![]()
messideco írta:Nem is tagadtam soha, hogy holland-fan vagyok.
Ozsi: igazad van. Az a 98-2002 közötti csapat maga volt az etalon.