kanty írta:Én nem értem a "felháborodásotokat". Jelenleg így mennek a dolgok, ahogy Remy is írja nem csak a filmes világban, hanem az élet többi területén is.
Szerintem félreérted a mondandóm. Nem azt mondom, hogy önmagában nagy pénzekről van szó (bár arról van szó, csak nem ez a probléma), hanem egy film szempontjából aránytalanul nagy összeget markolhatnak fel.
Pl. attól, hogy Messi horribilis összegeket keres, a Barca költségvetésének 2-3%át teszi ki a fizetése. Az első Takent meg 25 millióból forgatták le, és most gyakorlatilag csak Neeson fog ennyibe kerülni a 3. részből. Ha meg igaz, h Downey Jr. 50 millát kért az Avengers 2ért, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy a költségvetés negyedét ő markolja fel. (Már persze ha ettől nem nő a költségvetés)
Koppanni meg pont azért nem fognak, mert ki az a stúdiófőnök, aki Neeson nélkül le merné forgatni a Taken 3-at? Inkább kockáztat azzal, hogy nagyobb téttel rulettezik (mert gyakorlatilag amit a stúdiók művelnek, az már csak hatalmas összegű szerencsejáték, ami vagy bejön, vagy nem), mint hogy egy garantált bukást bevállaljon. Ezt hívom én zsarolásnak, meg azt, amikor Michael C. Hall előadja ugyanezt, hogy akkor vagy megkapja a pénzt, vagy nincs tovább Dexter. Ha Valdes meg Alves szerződéshosszabbításai gusztustalanok voltak, akkor ez mi?
Persze abba egyik sem megy bele, hogy kap egy nagy 0-t, meg bizonyos százalékot a bevételből, mert ők sem arra utaznak, hogy sikeres legyen a film, hanem hogy megkapják a nagy lóvét.
De ismét mondom, szerencsére egyre kevésbé van igazad abban, hogy elég összevásárolni a színészeket, és ők majd eladják a filmet. Még pár ilyen After Earth, és remélem nagyon helyre lesznek téve ezek az emberek. (Amihez Emmerich már megtette az első lépést)