Hazai és nemzetközi kézilabda

Minden ami nem foci, de sport
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.26. 19:57:29

Bob_Marley írta:Én szinte csak ezt a meccset láttam, de ez rendben volt. Kicsit több rutinnal meg is lehetett volna akár. A végén is várjuk, hogy jöjjenek mikor kellene a labda..... Pont az a kicsi kellett volna, hogy legalább egy iksz összejöjjön. De azért szép volt srácok.
Pont téged akartalak megemlíteni, mert nemrég a passzív miatt "értetlenkedtél",hogy miért nincs támadóidő.
Most ez pont az a végjáték volt,amikor totál megértem a felvetésedet. Két emberelőnyünknél is 1-1 percet támadtak, úgy hogy kapu felé sem mentek...ez vicc. Persze nem erre fogom, mert rengeteg technikai hiba volt ma is, meg az emberelőnyeinket sem jól oldottuk meg, kétszer is minuszosan jöttünk ki belőle.

Viszont ezért a vereségért haragudni nem tudok, itt most odaraktuk magunknak. De pont mondtam meccs elején, hogy ma fogunk viszonylag jól játszani,csak ugye pont a spanyolok ellen, akik ellen kevés lehet ez is. Így is lett.
Roli végre fogott, Nagy Laci meg dobott 9et...ez a két összetevő jött volna az oroszok ellen, akkor ott nyerünk többel,de a németek ellen is szorosabb lehetett volna, dánok se aláznak meg.
Ha, ha, ha...tudom nem létezik, de Lacinak így kéne mindig, 6-7 gól minimum, még ha nem is hibátlan dobószázalékkal, de egy 60-70 %osan.
Nagy Kornél is ma jó volt egyébként, gólok jöttek, veszélyes volt.
Védekezés is úgy ahogy rendben volt, beállósukat aki nem gyenge játékos is tartottuk.

Úgyhogy bravó!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.26. 19:56:21

Le a kalappal a fiúk előtt , óriási meccs volt =D> =D> . Így kilehet kapni. Azok a problémák amiket leírtunk nagyjából mind megoldódtak. Ez a valódi arca a válogatottnak igaz ezt csak későn mutatták meg így az olimpiáról lemondhatunk. Meg egyszer óriási gratula az egész csapatnak =D>. Ezen az úton kell tovább haladni (Talanttal).
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.26. 19:52:27

Én szinte csak ezt a meccset láttam, de ez rendben volt. Kicsit több rutinnal meg is lehetett volna akár. A végén is várjuk, hogy jöjjenek mikor kellene a labda..... Pont az a kicsi kellett volna, hogy legalább egy iksz összejöjjön. De azért szép volt srácok.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.23. 10:52:47

az, hogy beválogat ilyen noname faluvégiket még talán nem bűn. viszont: év közben nincs itt, csak a kielcével foglalkozik, megbízott sótonyiban, ő meg rásózta a kedvenceit.

de az, hogy másfél éve itt van és nincs taktika, az edzői hiába. a 3 belső ember adogat és ennyi a játékunk. ezzel nem lehet semmit elérni. a svédek elleni meccset meg sem nézem, ott is lesz közte 10...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2016.01.23. 05:31:09

Lékai-Illyés kettősön kívül, Császár bőven elfért volna harmadiknak.
Ők elegen lettek volna az oroszok elleni győzelemhez.
Selejtezőben Csaszi oda-vissza megszórta őket, ha jól tudom.
Ezt a csapatot( szedett vedett gárda inkább)büntetés volt megnézni.

Lekommunikálja az EB előtt, hogy az aranyra megyünk rá, ami nyilván túlzás volt nem kicsit, majd a német meccs után azt, hogy a 2020-as olimpiára rakja össze ezt a csapatot.
Riót lazán átugorja utólag.
Kíváncsi vagyok, ha ezt az EB előtt mondja, ki az a nem normális, aki ezt jóváhagyja.
Ez a csapat 2020-ra sem lesz jobb, mintha a mostani rutinosabbakkal ötvözték volna a keretet.

Remek edzőnek tartom a kirgizt, de hogy ostobaságokat csinált és kommunikált most, abban biztos vagyok.
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.01.22. 20:25:39

Megválaszoltad a kérdésed, és pont az oroszok ellen kellett volna nyerni. :) Kevésnek tűnik ennyi változtatás, de lehet pont elég lett volna. A taktikai részét viszont tartom, azért az, hogy egy ilyen német csapat ellen sanszunk sem volt... De egyértelmű, hogy kb 0 a keretünk. Laciban bízhattunk volna, de ő meg nem erőltette meg magát.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.22. 19:56:12

mahitoo írta:Kell fiatalítani. Csak nem egy Olimpiai kvalifikációs tornán. És ha a mester taktikailag ott lenne a szeren, akkor a vereségek legalább nem ilyen szintűek lennének.

Most komolyan a Lékai-Illyés kettősön kívül ki az aki itt segítség lehetett volna, és rutinos?
Nekem most senki nem jut eszembe hirtelen. Persze ketten is segíthettek volna, de max az oroszok ellen szerintem. Mondjuk igaz, az már elég is lett volna 1-2 dologhoz.

Az elmúlt 3 EB-n egyébként volt összesen 2 győzelmünk 15 meccsen,pedig akkor rutinos csapat volt.
Jelenleg az állományunk rossz, legyen fiatal-középkorú-öreg.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.01.22. 19:35:55

Kell fiatalítani. Csak nem egy Olimpiai kvalifikációs tornán. És ha a mester taktikailag ott lenne a szeren, akkor a vereségek legalább nem ilyen szintűek lennének.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.22. 19:14:56

20 éve nézek kézit, de ilyen égést még nem láttam. kommentálhatatlan.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.22. 19:07:06

Petr írta:Sokan kérdezik, hogy a Veszprém miért foglalkoztat ennyi külföldit. Ezért.
magyarokkal nem lehet ez egyértelmű. Próbálkoztak pár évig,hogy a legjobb magyarokat odavitték,és rájuk építettek, talán egyszer 8 közé jutottak velük.

Amúgy kottára az a meccs,mint a dánok elleni, a bibi ott van,hogy ezt egy ilyen német válogatott ellen mutatják be. Halkan jegyzem meg, két legjobbjuk Groetzki és Gensheimer otthonról nézi... :roll:

Kapusteljesítmény továbbra sincs, és lehet ezt magyarázni,hogy rossz a védekezés, de amikor a középmagas, gyenge labdák is sorra hálót érnek, az már vicc. Bartucz legalább 1-2t fogott.

Faluvégi meg, elhiszem,hogy tehetséges, meg mittomén, de ezzel a birka kapkodós mozgásával csak égeti magát...hagyjuk az irányítókat, ennél már az is jobb lenne ha nyomnánk egy Jamali-Nagy-Ancsin hármast ott, aztán lövöldözgessék bele a sáncba meg kapu fölé a labdákat. :D

Pedig azt hittem ezekkel a gyengécske németekkel legalább játszunk egy szorosnak mondható meccset. (és nem kell jönni,hogy bundesligaban játszanak...ok, ott játszanak, a sokadik vonalban, illetve cserék. Dahmke és Weinhold a két legjobbjuk,meg Dissinger is a Kielben van, de a többi...bár lelkesebbek ez tény.)
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.22. 19:01:52

Sokan kérdezik, hogy a Veszprém miért foglalkoztat ennyi külföldit. Ezért.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.21. 22:35:16

csababarca írta: Miklertől szintén, és hiába rossz a védekezés előtte, azért egy klasszis kapus néha ettől függetlenül is találkozik a labdával. De ez Veszprémben is előjön nála sokszor, főleg idegen pályán.
Azért csak ennyit emelik ki mert a többivel maximálisan egyetértek sőt igazából ezzel is csak még egy kicsit tovább fűzném.

Egyik barátom aki Veszprém szurkoló mondta , hogy Mikler ott is a kisebb meccseken rohadt jól véd viszont ahogy jön egy komolyabb rangadó rögtön visszaesik a teljesítménye. Régebben amikor még a Szegednél játszott a keményebb meccseken is kimagaslóan védett ( ezért is igazolta le a Veszprém) nem tudom , hogy mostanában mi lehet vele. Remélem visszatalál a régi formájához mert nagyon kell ennek a válogatottnak egy klasszis kapus.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.21. 21:43:42

Köszönöm a tartalmas választ.
A fiataljainkat direkt raktam idézőjelbe, az újoncokat is ide értettem.

Pásztor Ákossal bajom nem volt, se Hornyákkal,bár ő nem igazán volt fent sokat.
Bánhidi szintén jó benyomást keltett, Faluvégivel viszont én nem vagyok kibékülve, engem egyáltalán nem győzött meg. Mondjuk rajta láttam leginkább hogy full lámpalázas,és be van tojva.
Borsos nem fiatal,csak újonc talán, de ő nem szint, Bodó pedig nagyon felemás, jó felépítése van ehhez a játékhoz, de ő nem azt hozta, amennyire be volt harangozva, Gazdag szintén újonc szerintem, ő is kút.
Szóval így összességében egy közepesre értékelem őket egybegyúrva.
Jah a kapus Bartucz az akin láttam valamit, pl hogy nincs becsokizva, pedig szerintem neki is első világversenye,bár már 25-26 körül van.
A mondandóm lényege a két klasszisunkra irányult inkább, Laci terített betli, és tegnap pl már akarást sem láttam rajta. Mintha megsértődött volna,hogy ezekkel a fiatalokkal/újoncokkal kell pályán lennie. Persze biztos nem,de tőle ez baromi kevés.
Miklertől szintén, és hiába rossz a védekezés előtte, azért egy klasszis kapus néha ettől függetlenül is találkozik a labdával. De ez Veszprémben is előjön nála sokszor, főleg idegen pályán.

Én is abszolút a fiatalítás híve vagyok, vízilabdában pl évekig dacból nem néztem, mert nem voltam kíváncsi a kiöregedettekre, miközben tehetséges fiatalok sora maradt otthon, mert ők még jutalom játékoztak vb-ken eb-ken, eredmény nélkül. Nagy Viktor sínylette ezt meg ott leginkább...nah mindegy, hagyjuk más téma, nem ide tartozik.
Szóval én örülök ennek,hogy sok a fiatal, de tény amit írsz Te is, nem biztos,hogy jó ütemben lett ez végrehajtva.
Bár nem tudom igazából 2 embert tudok mondani,akit hiányoltam, és segítség lehetett volna.
Az egyik Lékai. Aki bár szintén hajlamos a hülyeségre,de van benne váratlan, képes gólokat is lőni középről.
A másik Illyés. Tudom öreg, stb, támadásban sem tényező már, de védekezése még mindig jó, jobb mint bármelyik kettes védőnké volt eddig az EB-n, és azért elől is egy 2-3 gólt stabilan tud hozni Szegeden is még. De védekezése miatt kellett volna mindenképpen. Borsosnál bőven jobb opció lett volna.

Mindegy én nem haragszom a csapatra,sem Talantra. Az EB előtt azt vizionáltam előre, hogy Montenegrót megverjük, dánoktól kikapunk (bár ennél kicsit szorosabb meccsen), az oroszokkal meg játszunk egy ki-ki meccset. Szóval nagyjából azt kaptam amit vártam, az orosz meccsért kár volt, ott lehetett volna nyerni, csak a szertelenség meg a kihagyott hetesek nem fértek bele.

Most a németek ellen is azt mondom mint az oroszok ellen, lehet keresnivalónk, nyerhetünk is akár. Aztán majd utolsó körben a svédek ellen is lehet kaparni valamit.
Meglátjuk, én drukkolok továbbra is nekik!
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.21. 17:35:36

csababarca írta:Nem tudom melyik a rosszabb, hogy a "fiataljaink" besültek, vagy hogy az úgynevezett 2 darab klasszisunk még nagyobbat égett eddig.
Rolin nem csodálkozom, nem boncolgatom, de Laci hogy mennyire telibeszarja az egészet, az kicsit bántja a szemem...kb 2szer 2 méteren lehozta eddig az EB-t...ma konkrétan az első félidőben nem ugrott fel lőni. A másodikban se láttam,de azt felesben néztem a Barca meccsel.
De neki konstanst 6-7 gólos játékosnak kéne lenni egy ilyen csapatban,de még csak nem is vállalkozik.

Mindegy, számolgatni lehet,de felesleges. Meg kell próbálni megverni a németeket... :roll:
Oroszok elleni kár volt, saját hülyeségeink miatt kaptunk ki ott.
Kicsit megvédeném a fiúkat.

Azért én nem mondanám , hogy besültek a fiatalok. Pásztor Bánhidi és Faluvégi is jó teljesítményt nyújtott ahhoz képest , hogy ez volt az első EB-jük. Én mind fociban mind kéziben a fiatalok híve vagyok viszont elég nagy hibának tartom ,hogy egy olyan EB előtt fiatalított Talant ami az olimpiai kvalifikációról dönt. A fiatalítás esetén általában "beáldoznak" egy vagy extrém esetben 2 világversenyt amivel nincs is gond hiszen a kéziben ezek nem 4 évente vannak mint a fociban. Egyedül egy dolog van 4 évente mégpedig az olimpia ami az egyik legnagyobb presztízsű viadal is. Na és ez volt a hiba szerintem , hogy a Talant nem várt egy évet , az olimpia után is simán ellehetett volna kezdeni a fiatalítást. Az általam felsorolt fiatalokban én maximálisan bízok akár a jövő válogatottjának meghatározó játékosai is lehetnek.

Mikler nem játszott jól egyedül Montenegró ellen nyújtott szép teljesítményt (ott ő lett a MOM). Annyiban kicsit őt is megvédeném , hogy egy kézikapus védelem nélkül semmit sem ér. És a védelmünk volt talán a leggyengébb eddig , elképesztően rosszul védekeztünk mindhárom meccsen. Tehát védelme nem volt viszont van annyira jó kapus , hogy ziccereket védjen. Na és ez az ami nagyon durván nem volt meg. Én nem is nagyon emlékszem tőle bravúrra és ez így nagyon kevés egy állítólag világklasszis kapustól. Laciról meg csak annyit , hogy talán egy kicsit a szervezésből vette ki jobban a részét és több gólpasszt adott mint általában. Viszont abban igazad van , hogy ez a teljesítmény tőle nagyon kevés. Kellenek a góljai.

Ahogy már fentebb is írtam elsősorban a védekezésen kell javítani a támadások kb működtek. Jól teljesítő hatos fal nélkül nem lesz sok keresnivalónk a spanyol német svéd trió ellen.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.20. 23:30:17

Nem tudom melyik a rosszabb, hogy a "fiataljaink" besültek, vagy hogy az úgynevezett 2 darab klasszisunk még nagyobbat égett eddig.
Rolin nem csodálkozom, nem boncolgatom, de Laci hogy mennyire telibeszarja az egészet, az kicsit bántja a szemem...kb 2szer 2 méteren lehozta eddig az EB-t...ma konkrétan az első félidőben nem ugrott fel lőni. A másodikban se láttam,de azt felesben néztem a Barca meccsel.
De neki konstanst 6-7 gólos játékosnak kéne lenni egy ilyen csapatban,de még csak nem is vállalkozik.

Mindegy, számolgatni lehet,de felesleges. Meg kell próbálni megverni a németeket... :roll:
Oroszok elleni kár volt, saját hülyeségeink miatt kaptunk ki ott.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.20. 23:09:01

Petr írta:Feladtam, jöhet a Barca meccs...
Én öt perc után kinyomtam, lehetett látni már akkor, hogy ez csúnya lesz... :roll:
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.20. 21:12:21

Feladtam, jöhet a Barca meccs...
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.20. 20:38:50

Ez siralmas....
Így nem lehet védekezni #-o . Pedig en meg reménykedtem egy kicsit...
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.20. 18:31:09

visca el barca írta:isten bizony nem értem, hogy a dánok mért ne vennék komolyan a mai meccset. mindenki ezt hajtogatja... azért nekik sem mindegy h 2 vagy 4 ponttal mennek a kövi fordulóba.
Rosszul fogalmaztam belátom. Úgy értettem ,hogy lehetséges , hogy lebecsülnek minket és nem annyira fognak pörögni a meccs elején amiből kitudunk alakítani egy kisebb előnyt. A dánoknak legalább annyira kell ez a 2 pont mint nekünk . Ami viszont bizakodásra adhat okot az az , hogy eddig csak szoros meccseket játszottak nem gázoltak át senkin . Akitől viszont en nagyon tartok az a világ legjobb kapusa nevezetesen Landin aki egészen elképesztően véd , nagyon nehéz dolgunk lesz vele.

Szerk: Ahogy az várható volt Oroszország leverte Monetenegrót így muszáj nyernünk különben jóformán búcsút mondhatunk az olimpiának...
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.20. 17:33:02

isten bizony nem értem, hogy a dánok mért ne vennék komolyan a mai meccset. mindenki ezt hajtogatja... azért nekik sem mindegy h 2 vagy 4 ponttal mennek a kövi fordulóba.
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.20. 17:10:10

jelwaz írta:Köszi! Hát akkor én baromira nem értem Dujshebaev koncepcióját. Hacsak nem az oroszok elleni vereség taktikai terv volt :D És most a dánok ellen a Montenegró elleni beálló és átlövő játék,és az oroszok elleni szélső játék lesz :D hátha! (Zubai mit tudott alkotni? láttam gólt nem lőtt.)
Igazából teljesen mindegy volt , hogy ki állt a falban a 2meteres orosz védők mellett nem lehetett ugyanazt megcsinálni mint Montenegró ellen. Banhidi is csak egy gólt dobott mert ha még néha napján sikerült is bejátszani a labdát nem nagyon tudta beforgatni teljesen az orosz védőt/ket. Ilyenkor vagy hetes jött amit kihagytunk vagy sima szabad. Tehát arról , hogy most a beálló játékunk rosszabb volt arról szerintem nem Talant tehet igaz azt én se nagyon értettem , hogy miért játszott többet Zubai mint Banhidi , de biztos ennek is megvolt az oka.

Ma irtózatosan nehéz meccs lesz amiben bízhatunk az a magasságbeli fölényünk (es az ebből következő kiváló beálló játékunk ) plusz abba , hogy a dánok nem veszik teljesen komolyan ezt a meccset. Az oroszok eléggé megizzasztották őket és igaz , hogy minket levertek ,de véleményem szerint koncentráltabb játékkal az a meccs hozható lett volna tehát a mostani EB-ből kiindulva elérhetünk egy bravúros eredményt .Viszont ha a papírformát nézzük akkor csak tökéletes játékkal és némi szerencsével lehet bármiféle esélyünk . Én nagyon bízok a fiúkban valahogy érzem , hogy itt este dán verés lesz (csak aztán legyen igazam [-o< ) . Hajrá !!!
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
jelwaz
Entrenador del Barça

2016.01.20. 16:31:54

Köszi! Hát akkor én baromira nem értem Dujshebaev koncepcióját. Hacsak nem az oroszok elleni vereség taktikai terv volt :D És most a dánok ellen a Montenegró elleni beálló és átlövő játék,és az oroszok elleni szélső játék lesz :D hátha! (Zubai mit tudott alkotni? láttam gólt nem lőtt.)
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.19. 14:16:11

jelwaz írta:Bánhidi hogy hogy csak 1-et szerzett?
Egyrészt Zubai játszott többet másrészt pedig az orosz csapat nagyon magas es erős volt így sokkal kevesebbszer tudták neki bejátszani amikor pedig sikerült , akkor szinte mindig hetes lett belőle . Igaz azoknak a nagy részét a kapusba dobtuk...

Szélről pedig azért szereztünk több gólt mert ellenben a Montenegró elleni meccsel középen sokkal nagyobb fallal találtak szembe magukat a fiúk , így muszáj volt a széleket jobban bevonni a játékba.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.19. 11:28:55

jelwaz írta:Bánhidi hogy hogy csak 1-et szerzett?
mert szinte végigi zubait erőltette. de hogy minek, az nagy kérdés. a tohonya oroszok simán elnyomták.
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2016.01.18. 22:11:21

Nem láttam a meccset sajnos, csak az utolsó 8 percet, ami eredményét tekintve jó végjáték volt, 7-3-ra nyertük. Igaz játékban hagyott kívánni valót maga után, de ennek fényében ez még hízelgőbb. Nézem a jegyzőkönyvet és látom, hogy a szélsők 9 gólt dobtak. Iváncsik, Hornyák és Pásztor miből szerezték a gólokat? Bánhidi hogy hogy csak 1-et szerzett?

Mondom, csak a végjáték alapján ítélek, de Csaszi hiányzik, amikor kellettek volna a gyors gólok sokat tököltünk. Kicsit már Montenegró ellen is az tűnt fel, hogy lehet, hogy Nagy Lacinak túl nagy a respektje, ami kicsit megeszi a fiatalokat. Dujshebaev meg rosszul menedzselt a végén, a megmaradt idejét kikérhette volna, egy alkalmas időpontban, úgyse lerohantunk, és pár másodpercet nyerhettünk volna vele (amolyan NFL-es módra).

Rutintalanságra meg jó példa volt, amikor a kizavart a kettes védő Nagyra, ő beindult a helyére, Faluvégi be akarta játszani neki, de lehalászta az orosz. Zseniális meglátás volt, rossz kivitelezéssel, mert pattintva tesszük be, ezért már serdülőben is kéztörés jár.

Na hátha elkapjuk a dánokat, megszenvedtek Montenegró ellen, akik ez alapján elkaphatják az oroszokat, és elnézve a csoportokat, jó ágon vagyunk, ebből még sokat ki lehet hozni.
Válasz küldése