Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.01. 08:08:05

Szerintem:

Christensenért nem kaphatunk csak aprót.
Ha 10 körül kaphatunk 1 éves szerződéssel, akkor örülhetünk. Azért nem írok kevesebbet, mert a PL-ből jött, és sokkal minőségibb védő, mint pl. Lenglet, akiről láthatjuk, hogy szintén nem kutyaütő, de ott a 12 milliós fizetésétől szabadulnunk kell. Ami úgy alakult ki, hogy jó fej volt, és lemondott a Covid alatt a fizetése egy részéről, amit utána fizetünk vissza részletekben. Amiről ugye sok játékos egyrészt nem volt hajlandó, másrészt ha igen, még idén is jelen van a bértömegben.

De ezt ugye az összes klub megoldotta, és senkinek nem volt, van belőle problémája, csak éppen minket érint így az FFP, ahol minden szakág után még a portás fizetését is be kell kalkulálni az FFP-be.

Christensen leigazolása is példa, miért nem a legjobb az ingyenes igazolás. Amire eljut odáig egy szerződés, valami probléma valószínűleg van a játékossal, vagy a klubbal, ráadásul kiemelt fizetést kapnak, ami visszaüt az agyament FFP-ben.

Én személy szerint nagyon kedvelem Christensent, óriási érdemei vannak a bajnokságot nyert szezonban. Egy nagyon szerény, nagyon jó képességű játékos.
Nem tartom megfelelőnek, hogy folyamatosan sérülten játszattuk, amikor eleve sérülékeny.
Tavaly saját nyilatkozata alapján egész évben fájdalommal játszott, és télen pedig egy rutin műtétről írtak.
Azt sem tartom igazságosnak, hogy most pedig Flick van előszedve, írtam, hogy az ő és a stáb bérét is be kellett illeszteni. Végre évek óta először van egy profi edzője a klubnak, aki próbál megfelelő fizikai felkészítést nyújtani, rotálni ezen a hiányos kereten, és a sérült játékosokra is jobban odafigyel.
Azért csak jobban, mert már rég elment volna a szezon, ha kihagyja Yamalt, Raphinhát, amikor írták, hogy problémáik vannak.
És akkor a sajtónak, akik szintén sok esetben szurkolók, válaszolhat, miért nem játszik Torre, miért nem játszik Fort, miért nem játszik Christensen, miért nem játszik Araujo és így tovább, vagy éppen mások miért játszanak.

Vezetőség kérdésben már leírtam a véleményemet, de most ebben az esetben nyersebben fogok fogalmazni.

Ilyen ótvar, részrehajló, madridi szabályozással, ami az egész bajnokságot nézve kontraproduktív, és az összes többi bajnokság rajtuk röhög (linkeltem Bayern sportigazgatója mi az a regisztráció a La Lugában féle nyilatkozatát, tegnap Tebas mester lenyilatkozza, hogy beperelte a Cityt, ok, ha már a La Ligában ennyire minden rendben van) még csoda, hogy egyáltalán itt is tartunk jelenleg.
Továbbra is tartom, hogy több száz millióval vágtak meg minket, mint pl. A BL szereplések, előnytelen vásárlások/eladások, szerződések (játékos/gazdasági kar/VIP páholy eladás), extra adók kifizetése.
Emellett óriási mértékben rontották a klub presztízsét, és a céget érintő titkokat szivárogtattak ki, ami büntetendő.
Egyszerűen fogalmazok:
Jelen állás szerint mindenki egy csöves klubnak tart minket, aki a rezsijét sem tudja fizetni. Ha pedig találunk egy szponzort, (mindig kell, most Azerbajdzsánban!!! volt Laporta) mondjuk a Nike vezérigazgatójának, vagy az arab sejkeknek be kell bizonyítaniuk, hogy a cégük a La Liga számára megfelelő fedezettel rendelkezik, és komoly cégnek számítanak. Ezt igazolják ezer féle papírral.

Vezetőség szempontjából én nagyjából elégedett vagyok.
Ott van Pique tegnapelőtti nyilatkozata, 2015-ben 1% esélyt adtak Bartóék újraválasztására. Majd tripláztunk, semmi nem változott, vezetés, edzők, játékosok, és mégis nyert. Ő a szurkolói lélektant említi.
Nekem is vannak problémás és kérdéses intézkedéseik gazdasági és erkölcsi szempontból, de én elismerem, hogy nagyon (nem kifejezés)nehéz helyzetből indultak, és szinte össze lett "kukázva" a jelenlegi keret.
Amellett, hogy leírtam, hogy Xavi egyik kedvenc játékosom volt, és nagyon köszönöm neki a bajnoki címet, (ami nem csak sportszakmai de főként presztízs szempontból óriási eredmény abban az időben)
továbbra is tartom, hogy Laporta legnagyobb hibája, hogy Koemant ősszel küldte el, és nem hagyta végig a szezont neki, a téli erősítésekkel együtt, a BL indulásnak azzal meg kellett volna lennie.
A vezetőség akkor már tudta, hogy a gazdasági karokat meg kell lépni, és nyáron lenne esély tapasztalt edzőt hozni, aki saját maga tudja kialakítani a keretét, még ha ott is voltak 1+ milliárdos bevétel mellett korlátozások, mint pl. Koundet nem tudtuk már regisztrálni.
Lehet, hogy akkor nem Ferran, vagy a 34 éves Lewy érkezik, vagy lehet, hogy a keret jobban lett volna menedzselve a távozók és érkezők terén, és akkor most erősebb lehetne a jelenlegi keret is.
Emellett Xavi is építhette volna tovább a karrierjét, és nem bántunk volna így 2 klub legendával.

Valószínűleg lehetett volna jobban irányítani a szerződések, fizetések, vételek/eladások edzők, gazdasági oldal helyzetét, de az adott körülmények mellett, nem győzöm hangsúlyozni a Bartomeu féle vezetés és egy Vis Major helyzet után, én személy szerint tized annyira tartom hibásnak a vezetőséget, edzőket, játékosokat, mint a La Liga életszerűtlen szabályozását és az ellenséges, elfogult, kicsinyes hátráltatását.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.01. 01:59:43

bence0330 írta:
2025.02.28. 22:42:34
a piaci ár pontosan azt jelenti, hogy az adott tételért az adott körülmények közt várható ellenszolgáltatás
Ez homogén termékeknél még működik is. Olyan egyedi esetekben, mint egy labdarúgó, szerintem értelmezhetetlen. Annyira egyedi, és annyira szubjektív a megítélése, hogy nagyon nagy a szórása. Nem kell középértéket számolgatni, hanem egyszerűen eladjuk annak, aki a legtöbbet adja érte. Így semmi jelentősége a piaci árnak. Ha ez nem megy, mert a játékos nem akar oda menni, vagy nincs kiugróan jó ajánlat, akkor meg nem kell eladni. Roque-t is hiba lett volna tavaly nyáron 5 millióért eladni, pedig biztos el lehetett volna. De jól tette a vezetőség, hogy bevárt egy palimadarat, innentől kezdve a "piaci árnak" semmi jelentősége. Átlagban mennyit adnának Roque-ért a csapatok? 7 milliót, talán? De akadt egy veréb, aki fantáziát látott benne, innentől kezdve semmi jelentősége a piaci árnak, hogy a többiek mennyit adnának érte.

Ott van például de Jong. Aki a tutyimutyi játékost látja benne (mint én), nem adna érte egy nyamvadt petákot se. De vannak rengetegen, akiknek tetszik a játéka. Minek piaci értéket számolni? Úgyis oda fog elkelni, ha elkel, ahol hajlandóak nagy pénzt áldozni rá. Nem az fog számítani, hogy az őt hozzám hasonlóan megítélők mennyit adnának érte, csak az, hogy a benne fantáziát látók mennyit fizetnének. Ezzel kapcsolatban volt is egy vitám ezen a fórumon, és az volt az érdekes, hogy igazából egyetértettünk az illetővel, mert egyikünk sem tartotta de Jongot semmire. De szerinte eladhatatlan, nem kell senkinek, szerintem meg igaza volt abban, hogy mennyit tud de Jong, de biztos vagyok abban is, hogy lenne olyan klub, ami nagy pénzt fizetne érte. Manchester United, Chelsea, akik sorra költik a nagy pénzeket bárkire, aki rúgott már kétszer labdába az első osztályban. Vannak ilyenek. Nekik kell elsózni, nem annak, aki átlagos pénzt, piaci árat fizetne érte.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.28. 23:42:51

Troym írta:
2025.02.28. 23:32:13
bence0330 írta:
Troym: azért eléggé kiragadtál játékosokat és transzfereket a skála egyik végéből. Pár név pusztán az elmúlt két évből, akiket piaci áron, vagy akár kicsivel azon felül adtunk el:
Pont azért nem gondolom, hogy "kiragadtam" volna, mert az összes ingyen igazolást felsoroltam. (sorry ha bárki kimaradt)
Azért érdekes ez a "szegmens", mert egyrészt magasabb fizetéssel vannak és FFP oldalon bármekkora eladási ár nyereség.
Gond, amit teszünk velük, mert szerintem egyrészt eltékozoljuk jóval áron alul az ingyen érkezett játékosokat és rontjuk a hitelünket a jövőben ingyenes megszerezhető játékosok esetén. Lassan mindenkit elriasztunk, ha megnézik, hogy itt 1 év után nem győznek elküldeni.

De tényleg nem győzök visszatérni az eredeti témára, mellébeszélés nélkül ez a kérdés:
- Mennyit is ér Christensen? Hova lehet eladni?
- 8 hónapja nem játszott
- 2 hónap múlva 29
- sokadik kisebb-nagyobb sérülése nálunk
- TM szerint 20m a piaci értéke
- 9 milliós fizetése van és szerződése kifut jövőre

Szerintem 6 milliót tudunk kérni érte és kisebb PL csapatok + Juventus, vagy Leverkusen lehet számára lehetőség, Gránit szerint maximum ingyen tudjuk elengedni. Elhiszitek, hogy akár 10-15-20 milliót kaphatunk érte? Kit gondoltok vásárló félnek?
Jogos, sorry, ingyen érkező neveket írtál, én meg mást is belevontam a reakcióba. Arra az a válaszom érvényes, amit írtam az ingyenes igazolás-magas fizu témával, legalábbis a jelenlegi ffp helyzetünk kontextusában mindenképp.
Talán annyiban mégis releváns, hogy mást is idehoztam, hogy ami kevés prediktív képességünk van az eladási árakkal kapcsolatban, abba a kalkulációba azért beleszámolhatóak a fentiek is, nem csak Kessié és Gündogan a sorminta. De tény, hogy mivel nekik magasabb a fizujuk, ezeknél az eseteknél rosszabb helyzetből indulunk. Ez alighanem igaz Chrisre is.

Szerintem az eleve még a liga elnöke által is bőszen hirdetett rossz ffp helyzetünk a nagyobb probléma a hírnevünknek, akik esetleg jönni akarnának. Plusz kicsit más projekt volt az, Flick mögé szerintem elég könnyen állna be bárki, aki kicsit is itt akar lenni.

Ha Christensen piaci értékének a 20 milliót veszem, amit a TM ír, akkor az jelenleg még egy Citynél sem lenne reális, akit nem szorít semmi. Vagy max náluk. Persze sok függ attól, mi jön a szezon hátralévő részében. Lehet stabilan letol 2 hónapot, és el sem akarjuk adni, vagy ha mégis mehet, jönnek a 30-as ajánlatok. Nem valószínű, de nem lehetetlen. Elvileg az Achillese műtét után jó eséllyel a múlté. Azt meg látjuk, hogy Flick senkinél nem kapkodja el a kezdőbe, sőt, a keretbe pakolást sem. Amíg valaki nem bírja 100%-ig azt a focit, amit ő tol, nem fog játszani. Fati, Ara, Chris, stb. DJ volt talán kivétel, de a tendencia ez. Lehet, hogy már tök jól van a dán, de Flicknek még nem elég.

Vissza a TM20-hoz, én nem feltétlen ezt hívom piaci árnak. Jó útmutató, de lassan reagál azért a változásokra. Ebben a pillanatban az inkább max 10 misi lehet, részemről, belevéve a szerződésének hosszát, hosszú sérülését, és hogy azért nem is mai csirke, még ha nem is öreg. Ha elkezd focizni, és jól, simán reális lehet gyorsan a 20. De ezt most tényleg nem nagyon lehet megmondani, sok idő van nyárig.

Jelen pillanatban én is 5-6 milliót mondanék reális eladásnak, néhány millióval az általam vélt MV alatt. Egyetértek az összegzéssel, csak szerintem most még ezzel kár számolni. Ingyen nem engedjük el, hacsak nem esik vissza. Ha kiújul az Achillese, akkor lehet, hogy a karrierjének kb annyi. Viszont ha nem, ahhoz még fiatal, hogy simán visszakerüljön a felső polcra. Meglátjuk, én év végéig még kicsit reménykedem, annak a piaci ára is ingyen van. :)

Engem amúgy továbbra is érdekel, mennyire lehet gond a cash-flow helyzetünkkel, az a tippem, hogy azon a fronton nem lehet nagy gáz, az ffp a gond. Ha ez van, akkor létezik az az 1-2 játékos, akivel simán szerződést bontanék egyoldalúan, ha nem lehet máshogy megoldani a helyzetét. Pár(tíz) millió egyben kifizetve semmi ahhoz képest, hogy tudunk keretet bővíteni. Ez nem feltétlenül Chrisre, max olyan szélsőséges esetben, hogy ha teljesen biztos, hogy használhatatlan, és senki nem viszi, vagy ő nem hajlandó menni, de ezt valahogy belőle nem nézem ki.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.02.28. 23:32:13

bence0330 írta:
Troym: azért eléggé kiragadtál játékosokat és transzfereket a skála egyik végéből. Pár név pusztán az elmúlt két évből, akiket piaci áron, vagy akár kicsivel azon felül adtunk el:
Pont azért nem gondolom, hogy "kiragadtam" volna, mert az összes ingyen igazolást felsoroltam. (sorry ha bárki kimaradt)
Azért érdekes ez a "szegmens", mert egyrészt magasabb fizetéssel vannak és FFP oldalon bármekkora eladási ár nyereség.
Gond, amit teszünk velük, mert szerintem egyrészt eltékozoljuk jóval áron alul az ingyen érkezett játékosokat és rontjuk a hitelünket a jövőben ingyenes megszerezhető játékosok esetén. Lassan mindenkit elriasztunk, ha megnézik, hogy itt 1 év után nem győznek elküldeni.

De tényleg nem győzök visszatérni az eredeti témára, mellébeszélés nélkül ez a kérdés:
- Mennyit is ér Christensen? Hova lehet eladni?
- 8 hónapja nem játszott
- 2 hónap múlva 29
- sokadik kisebb-nagyobb sérülése nálunk
- TM szerint 20m a piaci értéke
- 9 milliós fizetése van és szerződése kifut jövőre

Szerintem 6 milliót tudunk kérni érte és kisebb PL csapatok + Juventus, vagy Leverkusen lehet számára lehetőség, Gránit szerint maximum ingyen tudjuk elengedni. Elhiszitek, hogy akár 10-15-20 milliót kaphatunk érte? Kit gondoltok vásárló félnek?

szerk: Roque üzlet megkötése katasztrófa, a kimenekülés meg oké. A hiba az volt, hogy nem 2024 nyarán jött és fél évig készült még lélekben és csinált végig egy felkészülést Flickkel, szerintem ott hibáztunk.
bence0330

gránit írta:
2025.02.28. 22:09:48
A "piaci ár" meg a sportban értelmezhetetlen. Nem az dönti el a vételárat, hogy a piac mennyit adna érte, hanem az, hogy egy konkrét vevő mennyit adna érte. Lehet, hogy Christensenért egy klub sem adna egy lyukas garast sem, de ha csak egy palimadár is létezik, ami fizetne érte, akkor az lesz vételár, és nem az, amit a piac általában fizetne érte.
Ez ebben a formában szerintem nem korrekt. Mármint maga a gondolatmenet persze, a végeredmény az lesz, amennyiért egy bizonyos klub megveszi, csak a piaci ár pontosan azt jelenti, hogy az adott tételért az adott körülmények közt várható ellenszolgáltatás. Ha palimadár van, akkor ő piaci áron felül veszi meg. Ez megtörténhet, de ez a ritkábbik eset. De ebben az esetben, amikor matekozunk, előre kalkulálunk pár játékossal, hogy vélhetően mennyit kapunk érte, akkor mégiscsak a piaci árral lehet csak kalkulálni, más módon nemigen teheted, hisz előre nem tudhatod, lesz-e ilyen szélsőséges kilengés (teszem azt 4 játékos eladásával kalkulálunk, ott már kb kijön a nagy számok törvénye, hacsak épp nem találunk 3-4 palimadarat. A reális bevétel, amivel kalkulálhatunk, a piaci áron alapul. Aztán ebből elsősorban az alkupozíció, és a valós kereslet (poszt, vagy maga a játékos ránt) húzza lefelé vagy felfelé a dolgot). Piaci ár alatt meg mondjuk érthetjük a TM-et is, de szerintem azt kicsit árnyalni kell, nem követnek ők sem mindent, csak egy alapnak jó.

Ettől még lehet más lesz az eredmény, sőt, tuti, de a kalkuláció alapjának szerintem ez a legkorrektebb módja, főleg, ha nagy skálán, több játékosra nézzük, ahol kiegyenlítődnek a dolgok.

Fayé 10-10
Araujo (a Julianabbik)) 8-10
Pedrola 2-3
Most ugye Roque 20-25
Nico 10-20 (ebben benne van a továbbértékesítési is asszem, de hát miért ne vegyem bele, annyit kaptunk érte, ha mégsem, kb egál)

Guiu-Riad 10-20% buktákkal MV-hoz képest, amik azért sehol nincsenek az általad kihozott %-hoz képest. Abde 7,5-15, féláron, de ugye ott van továbbértékesítési is, jó eséllyel kihozhatja magát egálra, bár ugye a Roque transzfer miatt ezt inkább max közelíteni tudja, komoly bukta semmiképp sem lesz belőle a MV-hoz képest sem.

Most azt ne nyissuk meg, mennyire volt jó pár játékost eladni, mert az edzőkérdés, és ha jól veszem észre, közel egyezik benne a véleményünk. Maradjunk csak az eladási képességnél, ami a téma.

1-2 nagyobb ingyenes játékost tény, hogy MV alatt adtunk el, DE:

1: Ez eleve tőkenyereség, rossz üzletnek nem hívnám
2: A szabadügynökök az ingyenes transzfer természeténél fogva az átigazolási díjat megspórolva a klubnak a fizetésben van jó alkupoziban, ezt a klubok (mi is) megadtuk nekik, ennélfogva a jelenlegi ffp szituban borzasztó alkupozícióba kerültünk velük onnantól kezdve, hogy az edző nem akarta. Egy Kessiét eladni durván kényszerpálya volt. Megintcsak, én nem adtam volna el, de higyjük el, hogy vagy Xavi nem akarta (mivel 1 percet sem kapott a posztján, sanszos), vagy tényleg nem tudtuk megtartani, vagy a kettő elegye.

Hogy az aktualitásra reagáljak: A Roque biznisz nekem szimpatikus, mert minden fél nagyon korrekt volt. Roque dacolhatott volna, hogy ő Európában marad, a Betis is, mert így mínusz egyben vannak, a Palmeiras több mint gáláns ajánlattal jött, az Abdé továbbértékesítés pedig szerintem egy korrekt megegyezés volt az adott körülmények közt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.02.28. 22:09:48

Troym írta:
2025.02.28. 16:08:44
Mi a realitás szerintetek? Ha nem 6 millió, akkor mennyi?
Én nem fizetnék érte egy garast sem. Nem azért, mert ne tudna focizni, tavaly tavasszal nagy kedvencem volt. De nem bevethető. Így meg?

Az eladásos témában egyetértek veled, mi nem csak FFP-nyomás alatt kótyavetyéltük el az értékeinket, és ne feledjük, Laportához köthető a sporttörténelem legrosszabb cseréje (Eto'o-Ibra), amire a világon semmi nem kényszerített minket, sem FFP, sem gonosztebasz, se senki. A regisztrált Kessié elkótyavetyélését is hatalmas hibának tartom, főleg úgy, hogy nem jött senki a mélységi középpályára. Semmilyen alkupozícióban nem volt az arab klub, regisztrált játékosról volt szó. Ha nem fizetnek, mint a katonatiszt, akkor köszönjük szépen az érdeklődést, megtartjuk, viszontlátásra. Állítom, hogy ennek is szerepe volt a 2023-2024-es visszaesésben, még ha nem is kapott sok játékidőt Kessié, azért két el clasicót eldöntött, és tudott némi stabilitást adni a csapatnak.

Christensen szerintem a nyakunkon ragad, de nem legyen igazam, és jelentkezzen be érte egy palimadár klub. Léteznek palimadarak, lásd a Palmeiras-t. Christensenért meg de Jongért is bejelentkezhetnének.

A "piaci ár" meg a sportban értelmezhetetlen. Nem az dönti el a vételárat, hogy a piac mennyit adna érte, hanem az, hogy egy konkrét vevő mennyit adna érte. Lehet, hogy Christensenért egy klub sem adna egy lyukas garast sem, de ha csak egy palimadár is létezik, ami fizetne érte, akkor az lesz vételár, és nem az, amit a piac általában fizetne érte. Itt nincs egyensúlyi ár, nincs piaci ár, csak egy ajánlat dönti el a vételárat, nem sok ajánlat átlagosan. Tehát elég, ha csak egy ilyen palimadár akad, és már verhetjük is át a fejüket, mint a Palmeiras-nak. Az mestermunka volt, meg kell hagyni. Az is, hogy nem hagyta magát a klub, és eszkalálta az ügyet, remélem, a jövőben is ezt csináljuk majd, és minden kötözködést, szívatást a Liga részéről megtámadunk és semmissé tetetünk.
Troym
Director del Fútbol

2025.02.28. 18:52:05

FcBarcelona1 írta:
2025.02.28. 17:13:14
"Flick nem az égből pottyant"

Mindenki milliószor leírta, (én is) hogy ebben jól döntött, hogy kirúgta Xavit és hozta Flicket Laporta, csak későn.

Megmondom a gondom:
Xavi 2021 őszén jött és 2024 nyaráig szólt az eredeti szerződése

Miért kellett 2023 nyarán új szerződést adni Xavinak pontosan?
Volt még hátra 1 év a szerződéséből és 2 sikertelen BL, 2 sikertelen EL sorozat, plusz nagy piros ponttal a bajnoki cím, ez nekem és gondolom sok más embernek azt sugallta volna, hogy "itt egy klublegenda, lehet hosszú távon jó edző lesz, lehet nem, várjuk ki..."
Veszély nem fenyegetett, hogy lelép, 70%-30% esély volt, hogy beválik Xavi, de azért 2023 nyarán is voltak intő jelek gazdagon.

Szóval először szerződés hosszabbítunk Xavival, majd igazából kirúgnánk, csak épp klublegenda, (Laporta maga nyilatkozta) majd elfogadjuk, hogy megy Xavi magától, majd azért győzködjük, hogy maradjon, majd ahogy belemegy, hogy marad pár hétre rá kirúgjuk.
Nekem ez nem letisztult gondolkodás és nem Xavi cselekedetei voltak következetlenek egyedül.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.28. 17:13:14

Troym írta:
2025.02.28. 16:55:11
Szerkesztettem, próbáltam válaszolni.

21 januárjában választották meg, nyáron igazoltak először
21/22 +17
22/23 -118
23/24 +86
24/25 +5 Roqueval, (Nico nélkül)
Nincsenek benne az aláírási és úgynöki pénzek, Barca B, % továbbadási záradékok, valamint a változók. Csak a TM-s adatok
Troym
Director del Fútbol

2025.02.28. 16:55:11

FcBarcelona1 írta:
2025.02.28. 16:26:40
Troym írta:
2025.02.28. 13:18:17
Kis lista, hogy milyen üzleteket kötünk eladási oldalon, ha az ingyenes igazolásokat nézzük:
Kessié - 30m piaci érték, 12m eladási ár
Gündogan - 15m piaci érték, ingyen
Bellerin - 15m piaci érték, 1m eladási ár
Alonso - 2m piaci érték, ingyen
Depay - 20m piaci érték, 3m eladási ár
Aubameyan - 15m piaci érték, 12m eladási ár

Tehát 97m értékükre kaptunk 27 milliót, ami kb az mutatja, hogy olyan 30%-os értéken szórjuk el az ingyen jött játékosokat.
Chris piaci érték kb 20 millió, szóval azt tippelem, hogy elviszi a Juventus mondjuk 5-6 millióért.

szerk: esetleg a Leverkusen, oda fog védő kelleni :D
Ezt írtad.
Christensen esetleges eladási témához hogy jön az előzetes "kényszerből" történő eladások, ismételt negatív véleményezéssel?

Mit szólsz ahhoz, hogy 14 milliós ráfordítással elég jó keret alakult ki, amivel elég jók az esélyeink a kupákra.

Valamint azt nem értem, hogy szezon elején Koeman féle gyenge keretet vizionáltál, most pedig nemrég írtad, nem tudom pontosan idézni, hogy nincs sok klubnak jobb kerete.
Pedig ott a lényege a mondandómnak az utolsó előtti mondatban, hogy Chris esetén 5-6 milliót prognosztizálok én, mint eladási ár, alapul véve az eddigi eladásainkat és a játékos körülményeit.
Nem írtam semmiféle negatív véleményezést az eddigi ingyenes igazolásaink eladására, ez tény 30%.
Lehet bántó, de nem látom miért negatív véleményezés egy matematikai osztás. 27/97 cca 28%.
Direkt nem akartam egy-egy ember eladásából kiindulni, megnéztem több eladásunkat is.

Ezt a 14 milliós részt most nem értem, mi miből van kivonva, hozzáadva. Fals számnak tűnik nekem, TM alapján:
2020/21 -43 millió az egyenleg
2021/22 -18 milliós egyenleg
2022/23 -118 milliós egyenleg
2023/24 +87 milliós egyenleg
2024/25 -19 milliós egyenleg, nekem ez összesen -111 millió.

Koeman féle gyenge keretet írtam?
Még az is lehet (annak is tűnhetett), ha igen, akkor még egy nagy gratula Flicknek, mert gyengének tűnő játékosok közül többet képes volt felfejleszteni elfogadható szintűre. Nyáron nekem nem volt bizalmam mondjuk Pedri fizikai felépítésében és azt hittem Lewy egész szezonra lesz 15 gólos, plusz Casado nekem könnyűsúlyúnak tűnt. De taps neki, hogy még egy EG is néha bevethető, nekem mindegyikük ment volna, Xavi alatt semmi nem indokolta a maradásukat, sőt simán elpasszoltam volna Raphinhát is 50-70 millióért.

Amúgy a cserékre írtam talán a héten, hogy nem katasztrófálisan rosszak, átlagos nagycsapat szintűek, van nyilván pár csapat jobb cserékkel, de a 12-19. játékosunk szerintem jó, a 20-25. mondjuk már véleményes, azt elfogadom, de ők inkább a perememberek.

Amúgy ha már FFP, mert az a kedvenc témád: Yamal szerződése miből lesz meg, ha nem Chris eladásából mondjuk? 9-15 millió bértömegről beszélünk, magyarán ugyanolyan kényszerpályán vagyunk, mint eddig...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.28. 16:26:40

Troym írta:
Kis lista, hogy milyen üzleteket kötünk eladási oldalon, ha az ingyenes igazolásokat nézzük:

Tehát 97m értékükre kaptunk 27 milliót, ami kb az mutatja, hogy olyan 30%-os értéken szórjuk el az ingyen jött játékosokat.
Chris piaci érték kb 20 millió, szóval azt tippelem, hogy elviszi a Juventus mondjuk 5-6 millióért.

Ezt írtad.
Christensen esetleges eladási témához hogy jön az előzetes "kényszerből" történő eladások, ismételt negatív véleményezéssel?

Mit szólsz ahhoz, hogy 14 milliós ráfordítással elég jó keret alakult ki, amivel elég jók az esélyeink a kupákra.

Valamint azt nem értem, hogy szezon elején Koeman féle gyenge keretet vizionáltál, most pedig nemrég írtad, nem tudom pontosan idézni, hogy nincs sok klubnak jobb kerete.

Szerk: remélem azzal tisztában vagy, hogy Flick nem az "égből pottyant"(Font), és az ő, valamint a szakmai stáb fizikai felészítők bérének beillesztéséhez nem kevés pénzt kellett felszabadítani az FFP-ben, ami még nem 1/1 alatt ment, legyen az 1a4-hez, vagy 60%-os felhasználhatóság, amiről nincs információ.
Troym írta:
Sem FFP, sem mérleg, sem Laporta szóba sem került.
Az FFP figyelmen kívül hagyása (sokszor, sokak által) nélkül nem tudod megítélni az eladásokat (sem)ahogy Chino is írja, egyetlen eladásnál sem voltunk "normális alkupozícióban" így nehéz megítélni a vezetőség munkáját.
Az ilyen egyoldalú negatív véleményformálás elnézést kérek, de szúrja a szemem.
Majd megpróbálom figyelmen kívül hagyni.
Emellett sok mindenben egyetértek veled, mint Auba elpazarlásában, Ferran (Lewy) leigazolásában (lejjebb kifejtettem), főleg nem 55 millióért. (vagy éppen Kessie)
Lehet egyoldalúnak tűnik, hogy főleg a negatív kritikára válaszolok, de nem érzem szükségszerűségét ennek kiemelését, mert ott a véleményem éppen másokéval ütközik, le is írtam tegnap, hogy miért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.02.28. 17:02:08-kor.
Troym
Director del Fútbol

Chino írta:
2025.02.28. 14:47:19
Most is kiszolgáltatottak leszünk és egyéb más alapkörülmény sem változik, szóval az 5-6 millió egy sérülékeny játékosért, akinek 1 év van a szerződéséből nekem akkor is reálisnak tűnik. Az év Laliga csapatba bekerülő EG-re is a legjobb ajánlat 7+3 millió volt.
FcBarcelona1 írta:
2025.02.28. 15:54:43
Ezeket nekem írtad?
Nem értem a gondolataid ehhez az adott Christensen témához hogyan kapcsolódnak, mintha meg lenne neked írva 20 mondatod igazolások témában és random permutálnád azokat.
Sem FFP, sem mérleg, sem Laporta szóba sem került.

Simán levezettem, hogy átlagosan cca 30%-on adjuk el az ingyenes igazolásainkat és Chris esetén sem érzem, hogy több összejön, ahogy fentebb írtam lassan 1 éve sérült, 29 éves és 1 év lesz hátra a szerződéséből, ezek mind értékcsökkentő tényezők és a TM szerinti piaci értéke is 20 millió.

Mi a realitás szerintetek? Ha nem 6 millió, akkor mennyi?
Szerintem egy európai csapat egy ennyire lutri játékos miatt egy kérdéses pénzügyi hátterű csapatnak nem fog magasabb ajánlatot tenni (tippre másnak sem). Nyilván kaphatunk 12-14 milliót a sivatagból, csak szerintem Chris nem menne oda még.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.28. 15:54:43

Nem tudom hányadszorra megyünk ebbe a vitába bele. :)
Van az FFP, ami korlátoz minket, és ez gazdaságilag hátrányos az eladások terén is, főleg, ha a sajtóban hangoztatják is "egyesek".
Most, hogy Roque hivatalos (Betis közleménye)
Azért nem olyan rossz a mérleg, Laporta 2021-es érkezése óta most járunk -14 millió ráfordításnál a keretre. Ehhez jön Todibo fix 8 milliója nyáron.

Ezzel együtt TM szerint 1 milliárd értékű a keret.
Igaz nem csak Laportáéknak köszönhető ez. Ebből Bartóék alatt 130-ba került De Jong, Pedri, Araujo, Stegen 4-es amiből De Jong egyedül 86. (Utolsó nagy költekezés, most 45 az értéke)

Átigazolási mérleg
Tavalyelőtt +86
Tavaly nyári és ez, a téli piac +5(Roque eladásával és Nico 14 milliója nélkül)
Azt jelentené 3 évet nézve (-100 millió 3 évre szabály), hogy nyáron kb. 200 milliót költhetnénk, játékosokra.
Valóságban Lenglet, Garciat, Christensent, Penat, Fatit minimális összegért fogjuk elengedni, hogy a bérüktől szabaduljunk, és beleférjen pár érkező.
Ha végül egyáltalán engedik, mert láttunk már példát az ellenkezőjére is.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.28. 14:47:19

Troym írta:
gránit írta:
2025.02.28. 12:51:48
Ezt aláírnám, csak kérdem én, kinek fog kelleni Christensen?

Azért ezt nem így nézném. Szinte mindegyiknél kiszolgáltatottak voltunk. Ha pl. Depay-t nem adjuk el, akinek fél év volt a szerződéséből és ingyen akart menni, emellett vagy sérült vagy vagy peremember volt. Alonsotól szerencsére sikerült megszabadulni, még ha ingyen is a 6+ milliós fizetésével (a fórumon is kb. örömünnep volt). Gündogan ingyen jött és nem fért volna bE az FFP-be, a bére a Lewyét súrolta, sőt egy részét még most is nekünk kell fizetni, annyira nem volt érte jelentkező. Bellerinre nem tartottak igényt, őt is a téli átigazolási időszak végén sikerült nagy nehezen elpasszolni.
Kessiénél szintén végletekig szorult helyzetben voltunk, de az már ezerszer ki lett tárgyalva.

Egyik eladás sem olyan volt, hogy normális alkupozícióban voltunk. A vevő klubok tisztában voltak vele, hogy muszáj bármi áron szabadulni tőlük. Ez volt Griezmannal vagy Suarezzel. Kb. csődbe vitték volna a klubot a fizetésükkel. Nem azért mentek annyiért, mert nem tudunk alkudni, hanem egyszerűen menniük kellett.
Ahogy például Destnél is két választásunk volt. Toljuk neki a 6 milliót azért hogy legyen 2-3 hónapig egy 1 éves sérülésből visszatérő cserejátékosunk, aki semmit sem játszana vagy elengedjük.

Az pedig, hogy a tf alapján ki mennyit ér, távolról sem szentírás. Egy Ferminért vagy Gaviért sem adnának 50 és 80 milliót, amellett el sem akarnának menni, ahogy Raphinhát sem tudom, hogy 80-ért elengednék-e, egy Inigonak sem 5 millió a reális ára, attól függetlenül hány éves.

Ugyanakkor úgy is nézhetjük, hogy 0 millióból csináltunk 28-at.

gránit írta:
2025.02.27. 23:18:36
Chino írta:
2025.02.27. 22:21:51
Valószínűleg még egy utolsó szerződése lesz, amiből mindent ki akar sajtolni, amit lehet.
Csakhogy a Bayern nem az a lúzerféle klub a tárgalóasztalnál, amivel packázni lehet. Lewandowskinak is simán ajtót mutattak, amikor 20-30 milliós fizukat akart 2022-ben.

Én elsősorban azt várom a vezetőségtől, hogy ne legyen lúzer, és a klub érdekeit tartsa szem előtt. Az nagyon tetszik, hogy nem hagyták magukat a Roque-ügyben. Ezt így kell, ahogy az egész FFP-bohóckodást, ami kizárólag a szívatásunkról szól, eszkalálni kell olyan szintre, ahol Tebas ereje elporlad. Én ezért most megdicsérem a vezetőséget. Lúzerkedés után kritika, jó döntések után dicséret.
Nem tudom mit számítana, hogy lúzer-e a Bayern vagy sem, a fizetések terén pedig a legidiótábbak. Lúzerek akkor lennének, ha nem adnák el. Egy év van a szerződéséből, nem is akar hosszabbítani. Goretzka pedig nem fog 6-7 millióért elmenni sehová játszani. Inkább vár egy évet 20 millióért, aztán ingyen lesz rá kereslet és akkor sem tartom valósszínűnek, hogy 14-15 millió alatt adná, főleg, hogy minden bizonnyal ez már a legutolsó szerződése lenne.
31 évesen pedig abban sem vagyok biztos, hogy 7-8 milliót megérné-e adni neki, főleg a mi helyzetünkben. És nem is azon a poszton vagyunk leginkább megszorulva.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
Ezt aláírnám, csak kérdem én, kinek fog kelleni Christensen?

gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2025.02.28. 11:52:18
Ronald Araujo: "I signed a long contract here for a reason. I want to stay here for a long time."

"I'm happy at Barcelona, my family is happy here. I have to enjoy the moment

Ez friss Araujotól, feltételezem marad, szerintem Chris távozik, kb bér oldal is hasonló lehet Chris és Tah esetén. Araujo meg idén ebben a rotációs szerepben lesz, következő szezonban meg alapember tppre.
Ezt aláírnám, csak kérdem én, kinek fog kelleni Christensen? Valószínűbbnek tartom, hogy 2026-ig, a szerződése lejártáig lehúz minket, aztán elköszönünk egymástól. Ő amúgy lehet, hogy inkább játszana máshol már a következő ősztől, csak kérdem én, kell-e ő majd komoly csapatnak, azok után, hogy ezer éve sérült, és már fél éve nem játszott egyetlen percet se? Ha igen, akkor elpasszolnám, jó lenne találni egy palimadarat, akire rá lehetne sózni.

Meg de Jongot is, csak tartok tőle, hogy vele meg hosszabbítunk majd. Szerintem ott a hosszabbítós verzió fog megtörténni, abban reménykedek, hogy de Jong olyan kapzsi lesz, hogy egy centet sem enged majd a fizujából széthúzatni. Anélkül meg semmi esetre nem hosszabbítanék vele, az ő fizujának az 50%-a is sok, még felezve sem tenném. Éppen ezért a széthúzós taktikát is ejteném, hosszú távon nagyon rosszul járnánk, rontva például 2026-os nyári esélyeinket is. Egy de Jong-Mainoo-csere lenne nagy dobás, de ha nem hajlandó távozni, akkor az ő szerződését egyszerűen kifuttatnám, aztán adieu.

Araújo remélem, marad, azért egy Tah-Araújo kezdő elég erős lenne, és jó tartalékaink is lennének rotációra.
Troym
Director del Fútbol

2025.02.28. 11:52:18

Ronald Araujo: "I signed a long contract here for a reason. I want to stay here for a long time."

"I'm happy at Barcelona, my family is happy here. I have to enjoy the moment

Ez friss Araujotól, feltételezem marad, szerintem Chris távozik, kb bér oldal is hasonló lehet Chris és Tah esetén. Araujo meg idén ebben a rotációs szerepben lesz, következő szezonban meg alapember tppre.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.02.28. 10:39:12

Barcaman1993 írta:
2025.02.28. 08:51:28
Ha sikerült elpasszolni, főleg ilyen áron, akkor még szerencsésen ki tudunk szállni ebből a Vitor Roque transzferből. Ami igazából számomra elképesztő az, hogy ingyen kölcsönadunk egy játékost egy másik csapatnak, majd mi "fizetünk" nekik azért, hogy eladhassuk. #-o
Pedig érthető, kölcsön adtuk nekik a szezon végéig ezért jogosan számolnak azzal hogy számíthatnak a játékára(mindegy milyen minőségben), ellenben jött most egy vevő aki úgy viszi el hogy a Betis nem is tudja pótolni mivel Európában már rég vége az átigazolási szezonnak.

A Betis ebbe belement, ezért korrekt deal, mi meg örülhetünk hogy bemákoltuk mert simán benne volt egy Fati 2.0-zás, a Palmeiras viszont lát benne most fantáziát, ellenben ha a Betis beintett volna hogy nekik kell szezon végéig akkor lehet hogy nyáron már késő, főleg ha továbbra is pocsékul teljesít.(Sőt, a Betisnek az lett volna az ideális ha nyáron már nem érdekelné 25m+változóért a Palmeriast, mert akkor apróért újból kölcsön lett volna az egyetlen lehetőség)
Cserébe TM szerinti 15milliós Abde pár %-a nem egy nagy áldozat, és ki tudja hogy egyáltalán viszi-e mostanság valaki a Betistől, így viszont nekik még nagyobb motiváció hogy felfuttassák.

Szerintem De Jong sorsa a nyáron rendeződni fog:
1. Hosszabbít jelentősen alacsonyabb bérért(mondjuk 50%-a a mostaninak), amire nagyobb az esély így hogy jól érzi magát, hasznos tud lenni a csapatnak.
2.Ha nem, akkor dönthet hogy most piacképesen eligazol, egy MU-féle csapat simán viheti a mostani teljesítményével és jó fizuval kínálva.
3. Ha egyik sem, akkor megkapja hogy az utolsó szezonját a lelátón tölti Fatival kézenfogva, és akkor a lehetőségei is ahhoz mérten lesznek anyagilag a piacon, és a 26-os VB-t szinte biztos hogy bukja.

Kimmichel most kell kényelmes pozícióban lenni, informálhatják hogy van itt egy DJ-Casado és főleg Bernal(!) csomag, különösen a nagy ígéret Bernallal, így ahhoz mérten nyújtsa be az anyagi igényeit, a mostani 20 milliós fizetéséért kizárt hogy hoznánk.

Araujoval lehet hogy ledobom az atomot, de úgy érzem hogy ő távozni fog a nyáron, Tah érkezésével meg különösen, és ezt már a felek a hosszabbításnál is tudták.Ha így volt, több mint korrekt Araujo részéről is, a klub is jól járt meg ő is.(Mi azért mert lejáró szerződésűként max 30M körül kaptunk volna érte, míg ő meg a mostani fizujával alkudozhat a kérőkkel, nem a 2 centes előzővel)
Úgy érzem ennek is szól a 75m-s kivásárlási záradék, ő mehessen ha akar és ne legyen Mbappe-PSG-féle "csak szóban állapodtunk meg ezért semmit sem ér", mi meg azért az ő érte kapott 75millió után egészen más dimenzióban mozognánk átigazolás téren.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.02.28. 08:51:28

Ha sikerült elpasszolni, főleg ilyen áron, akkor még szerencsésen ki tudunk szállni ebből a Vitor Roque transzferből. Ami igazából számomra elképesztő az, hogy ingyen kölcsönadunk egy játékost egy másik csapatnak, majd mi "fizetünk" nekik azért, hogy eladhassuk. #-o
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Sonoma
Capitá del Barça

2025.02.28. 08:27:17

gránit írta:
Csakhogy a Bayern nem az a lúzerféle klub a tárgalóasztalnál, amivel packázni lehet. Lewandowskinak is simán ajtót mutattak, amikor 20-30 milliós fizukat akart 2022-ben.

Én elsősorban azt várom a vezetőségtől, hogy ne legyen lúzer, és a klub érdekeit tartsa szem előtt. Az nagyon tetszik, hogy nem hagyták magukat a Roque-ügyben. Ezt így kell, ahogy az egész FFP-bohóckodást, ami kizárólag a szívatásunkról szól, eszkalálni kell olyan szintre, ahol Tebas ereje elporlad. Én ezért most megdicsérem a vezetőséget. Lúzerkedés után kritika, jó döntések után dicséret.
És biztosak lehetünk benne, ha Kimmich nem fogadta el a 20+m ajánlatát a Bayerntől, tőlünk se fogad el 20m alatti jánlatot+ehhez jönne még az aláírási bónusz (mivel ingyen jön). Remélem a vezetőség lemond róla, de félek már egyezkednek a színfalak mögött, azért nem mondott igent a bajoroknak.

A Roque-ügyben örülök, hogy a sarkára állt a klub. Tebas olyan szabályokat akar ránk eröltetni (nem először) ami a nemzetközi joggal ellentétes. Ha meghunyászkodunk, az nem segítene rajtunk, mert aki utál minket, annak nem leszünk jobbak a szemében, ha látja az alázatot vele szemben, inkább felbátorodik. Ilyenek a diktátorok. Csak az erőből értenek.
vg99
Capitá del Barça

2025.02.28. 05:18:13

Pacsi a vezetőknek, hogy a Roque bizniszt sikerült visszacsinálni.
Egész szépen sikerült a ballaszttól szabadulni.
Nyáron még becsorog emellett a résztulajdonokból, Lengletből pénz is.
Fati szegényem az igazi kakukktojás már csak talán.
DeJong és Araujo ügyben nem érzem még a teljes elköteleződést egyik oldalról sem.
Lehet folytatni az építkezést, csak ne kapkodjunk. És ne fizessünk ki eszetlen pénzt egy Leaora vagy Luis Diazra.
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:
2025.02.27. 22:21:51
Valószínűleg még egy utolsó szerződése lesz, amiből mindent ki akar sajtolni, amit lehet.

Peter
Director del Fútbol

2025.02.27. 22:48:35

LG írta:
2025.02.27. 22:38:50
hiszen nagyot nem bukhatunk, de akár még másodvirágzás is benne lehet Flick kezei alatt.
Tény, hogy a pakliban benne van ez is, de én magamban azzal is kalkulálok, hogy Laporta nem változik és Lewa vagy Gündogan féle szerződést hozna tető alá.
bence0330

2025.02.27. 22:40:54

davi10 írta:
2025.02.27. 22:23:35
de úgy nehéz, ha mindig van egy nagyobb hal.
Csak így lehet, hogy amennyire Here we go volt a transzfer, annyira There goes az átigazolási szezonunk Tebas oldaláról, tudja a franc, nem dühödik-e be ebben a hatalmi játszmában és nem talál ki valami új ötletet, amivel megoldja, hogy lesz egy 15 fős keretünk.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.27. 22:38:50

Peter írta:
2025.02.27. 22:22:06
.

Nekem az a Kimmich Goretzka páros éppen a Flick féle Bayernben tetszett, nagyon gyilkos páros volt fénykorában, de azóta folyamatosan halványulnak, korábban bármelyiket vagy mindkettőt is örömmel láttam volna nálunk, viszont ma már ez nincs így, annak ellenére sem, hogy most Flick itt van és bármit is gondolok az Atleti által 10 perc alatt minősített Frenkie-Gavi-Eric féle trióról.
Kimmich valóban nem olyan kiemelkedő, mint néhány éve, de azért még mindig konstans magas szintet tud hozni. Ingyen azért nem lenne rossz igazolás semmiképp, hiszen nagyot nem bukhatunk, de akár még másodvirágzás is benne lehet Flick kezei alatt.
davi10
Llegenda del Barça

2025.02.27. 22:23:35

Roque megkapta a Here we go!-t.

Vicc volt ez a biznisz, de talán kihoztuk belőle a maxot. 25.5 +5 misi + következő eladásból részesedés.
A Betis meg Abde maradék 50%-os részéből kapott valamennyit, bár talán belőle amúgyse gazdagodtunk volna meg.

Tebas meg olyan mint egy rinyáló bólya. Játssza a kiskirályt a hülye szabályaival, de úgy nehéz, ha mindig van egy nagyobb hal.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése