Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.09. 17:02:52

https://www.football-espana.net/2025/08 ... ald-araujo
A Chelsea 50 milliós hivatalos ajánlatra készül Araujoért.
PR42
Jugador del Barça

2025.08.09. 10:44:57

Troym írta:
2025.08.08. 20:24:24
Mivel karcsú lehet több ponton a hátsó alakzat, én megkeresném a Villarealban Foythot, 2-3 éve is volt szó róla, tud khv és jhv posztokon játszani, mint Kounde, lejár jövőre a szerződése, szerintem 10-20m körül meg lehetne próbálni megszerezni, akár valami 2-3 milliós kölcsön kötelező opcióval a végén, ami 15m körül lenne. 27 éves, még épp jó lenne 4-5 évre rotációban.
Remek játékos, jó a meglátásod.
Sebessége OK, technika rendben, kb stabil.

Világbajnok bár csak 4 percet játszott.

Én is elhoznám.

Ez egy klasszikus építkezési stratégia, a liga jobb csapatainak régóta stabil embereit elhozni. Biztos beválik, nem lutri mint egy méregdrága fiatal a francia vagy brazil ligából.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.08. 20:24:24

Mivel karcsú lehet több ponton a hátsó alakzat, én megkeresném a Villarealban Foythot, 2-3 éve is volt szó róla, tud khv és jhv posztokon játszani, mint Kounde, lejár jövőre a szerződése, szerintem 10-20m körül meg lehetne próbálni megszerezni, akár valami 2-3 milliós kölcsön kötelező opcióval a végén, ami 15m körül lenne. 27 éves, még épp jó lenne 4-5 évre rotációban.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.08. 15:17:21

Nem Mind1 mikor lép, úgysem tudtunk volna senkit hozni a helyére, a prioritás bal szélső (+kapus) volt. Őket sem tudtuk regisztrálni.
Gondolom volt ilyen kósza terv, hogy Stegen majd a VB miatt távozik, és felszabadul annyi bér, hogy elég legyen (bár továbbra sem tudom mi elég) és akkor jön egy szélső védő. Nekem furcsa is volt, hogy egy kósza Grimaldo hír mellett csak jhv-el hoztak szóba. Daniel Munoz, Ratiu, Dodo, Vanderson, Frimpong, Dumfries.
Nem biztos, hogy nem számoltak Inigo döntésével, Stegen gondolom meglepőbb volt, azért is van most az izmozás.
Eleve arról volt szó, hogy 1 középhátvédnek távoznia kell.
Itt centre pontosan kell előre számolni, ezért sem értem minden évben mi ez a nyilatkozat, hogy a "Barcelona tudja mit kell tennie". Mit?
gránit
Director del Fútbol

2025.08.08. 15:05:26

Nekem ez a "tavaly hívták, de akkor nem ment, és azt a feltételt szabta, hogy a következő évben ingyen elmehessen"-féle történet nem tűnik túl hitelesnek. Ha így lenne, nem a szezonstart előtt pár nappal csatlakozna hozzájuk. Nekem ez úgy tűnik, mint egy utólagos megmagyarázása egy újabb elbénázott dealnek.

A Mundo Deportivo szerint szóban állapodtak meg a felek az ingyenes lelépés lehetőségéről.

https://www.mundodeportivo.com/us/en/20 ... barca.html
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.08. 14:40:20

bence0330 írta:
2025.08.08. 14:30:29
Mekkora összeget rakattál volna egy 34 éves Inigo szerződésébe? Léteznek akkora nevek, akiknél ez még nem a közel 0 eurós kor, de Inigo azért nem ez. Nem mondom, hogy 3-4-5 milliót nem érne egy piacon, de ez a max, ingyen hoztuk, ingyen megy. Ha az az opció, hogy elmegy tavaly nyáron, vagy most ingyen, és ez volt a játékos igénye, akkor még mindig a jobbikat választottuk. Mármint elméletileg, mert ugye végü nem maradt tovább.
Ilyet távozási kitételt kér, semmi akadálya, leírattam volna, hogy július elején mehet ingyen, ahova akar, hogy tudjam pótolni, ha meg is teszi és a fizetését 30-40%-al csökkentettem volna egyúttal és simán beleírattam volna 20 milliós kivásárlási pénzt az év többi részére.

Valamit valamiért.
Így jártunk a legrosszabbul...aranyáron hosszabbítottunk és lelép napokkal a szezonkezdet előtt.
Ennél még az is jobb forgatókönyv, ha június 30-án lejár a szerződése és elmegy és egy szintén ingyen igazolással pótoljuk, most ilyen opciónk sincs.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.08. 14:30:29

Troym írta:
2025.08.08. 14:17:44
Szóval annyi alkupozíciója nincs egy európai top10 csapat sportigazgatójának, hogy a 34 éves középhátvéd, ha ilyen távozási kitételt kér az új szerződésébe, akkor legalább annyit kibulizzunk, hogy csak mondok valamit július 1 és 10 között mehessen ingyen? 10 milliós fizetés és 0 alkupozíció?
És ezt muszáj lenyelni? Ha Kirgizisztánban átigazolási időszak van és Inigonak épp olyan a kedve, akkor akár november 9.-én is leléphetett volna mondjuk a 12 és 13. forduló között?
(btw Araujo esetén még legalább ennyi sikerült a 65 milliós záradéknál elintézni)
Ha a játékos hajthatatlan, akkor nem sok. Nekünk pláne nem sok, mert egy átlag PL klub elengedi, és hoz helyette valaki mást, mi meg ha elengedünk valakit, negyedannyiért hozhatunk valaki mást, szóval méginkább ragaszkodni kell a maradáshoz.

Mekkora összeget rakattál volna egy 34 éves Inigo szerződésébe? Léteznek akkora nevek, akiknél ez még nem a közel 0 eurós kor, de Inigo azért nem ez. Nem mondom, hogy 3-4-5 milliót nem érne egy piacon, de ez a max, ingyen hoztuk, ingyen megy. Ha az az opció, hogy elmegy tavaly nyáron, vagy most ingyen, és ez volt a játékos igénye, akkor még mindig a jobbikat választottuk. Mármint elméletileg, mert ugye végü nem maradt tovább.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.08. 14:17:44

bence0330 írta:
2025.08.08. 13:22:11
Troym írta:
2025.08.08. 13:13:00
Semmiféle FFP/FSR/Tebas/Ceferin/akárki nem igényelte, hogy Inigo szerződésében legyen olyan pont, hogy ingyen leléphet, ha kedve szottyan, ezt a szerződést idén kötötték és a játékos 4 hónappal később kihasználta a kiskaput.
Nem, nyilván Inigo igényelte. Egy szerződés megkötése (és meghosszabbítása) két félen múlik. Felteszem csábította már múlt nyáron a pénz, de akkor még azt mondta, hogy oké, még egy évet maradok, tetszik a Flick projekt, annyi meg még van bennem top szinten. Kitételeket más helyeken is szoktak játékosok szerződésekbe beletenni, ha megtehetik. Lehet, hogy ő is csak így volt hajlandó maradni, hogy nyitva maradnak a kapuk, nem tudhatjuk, de sanszos.

Nyilván nem mi akartuk ezt beletuszkolni a szerződésbe.
Szóval annyi alkupozíciója nincs egy európai top10 csapat sportigazgatójának, hogy a 34 éves középhátvéd, ha ilyen távozási kitételt kér az új szerződésébe, akkor legalább annyit kibulizzunk, hogy csak mondok valamit július 1 és 10 között mehessen ingyen? 10 milliós fizetés és 0 alkupozíció?
És ezt muszáj lenyelni? Ha Kirgizisztánban átigazolási időszak van és Inigonak épp olyan a kedve, akkor akár november 9.-én is leléphetett volna mondjuk a 12 és 13. forduló között?
(btw Araujo esetén még legalább ennyi sikerült a 65 milliós záradéknál elintézni)
bence0330

2025.08.08. 13:22:11

Troym írta:
Semmiféle FFP/FSR/Tebas/Ceferin/akárki nem igényelte, hogy Inigo szerződésében legyen olyan pont, hogy ingyen leléphet, ha kedve szottyan, ezt a szerződést idén kötötték és a játékos 4 hónappal később kihasználta a kiskaput.
Nem, nyilván Inigo igényelte. Egy szerződés megkötése (és meghosszabbítása) két félen múlik. Felteszem csábította már múlt nyáron a pénz, de akkor még azt mondta, hogy oké, még egy évet maradok, tetszik a Flick projekt, annyi meg még van bennem top szinten. Kitételeket más helyeken is szoktak játékosok szerződésekbe beletenni, ha megtehetik. Lehet, hogy ő is csak így volt hajlandó maradni, hogy nyitva maradnak a kapuk, nem tudhatjuk, de sanszos.

Nyilván nem mi akartuk ezt beletuszkolni a szerződésbe.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
2025.08.08. 12:32:02
Ha ez tényleg nem normális, akkor egyáltalán milyen elvárás lehet?
Mondjuk kezdetnek dolgozhatna az egyesületnél egy nem temus sportigazgató...semmiféle FFP/FSR/Tebas/Ceferin/akárki nem igényelte, hogy Inigo szerződésében legyen olyan pont, hogy ingyen leléphet, ha kedve szottyan, ezt a szerződést idén kötötték és a játékos 4 hónappal később kihasználta a kiskaput.

A másik FSR részre meg:
visszakereshetnék januári hozzászólásokat, híreket, hogy hipp hipp hurrá 1-1 akármiben vagyunk, mert a páholyokat is eladtuk, erről 8!!! hónapja nem tudtunk meggyőzni egy független könyvvizsgálót, hogy tényleg így van, akkor szerinted mennyire volt rendben az ügylet? A könyvvizsgálónak nem érdeke keresztbe tenni, mégse nagyon akarja leokézni...
A stadion kapcsán is elvileg 200-300 milliós kötbért nem érvényesítünk, utána panaszkodunk, hogy nem tudunk regisztrálni senki, ehhez nincs hozzáfűznivalóm.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.08. 12:32:02

Troym írta:
2025.08.08. 11:41:51
Én is olvastam.
Gondolom szerinted normális, hogy 40 millió az FFP-ben az eladások 20!%-át számítva, a felszabaduló bérek 60%-át számolva+ a szponzori pénz értékében egy szakadt Gerard Martint nem tudunk beregisztrálni.
Pont mint tavaly Pau Victort.
Ragozhatjuk a végtelenségig a magas fizetéseket, tartozást, rossz eladásokat stb. ez akkor sem normális.
Ha ez tényleg nem normális, akkor egyáltalán milyen elvárás lehet?
gránit
Director del Fútbol

2025.08.08. 11:59:19

Chino írta:
2025.08.08. 11:45:33
Ezt a stadionprojektet nem értem miért hozod fel folyamatosan, amikor igazolásról/regisztrációról van szó.

míg hátrányt nem okoz
Mert összefügg a kettő. A projekt egy részét hitelből finanszírozzuk, ami rontja az FSR-helyzetünket.
Chino írta:
Nem tudom hogyan tudtunk volna érte jó pénzt kapni lejáró szerződéssel
Az ingyenes elengedések semmiképp nem elfogadhatók. Martinez meg szerintem egy jó játékos, én nem értek egyet azzal, hogy nulla eurót ér.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.08.08. 03:11:02
bence0330 írta:
2025.08.08. 02:27:49
Mi 2-3-4 évig olyan szinten hibáztunk egy személy miatt, aminek a levét még most is isszuk. Ez oké, ebből ki is jöttünk.
Kijöttünk? Szerintem nem. Szerintem még rosszabb is a helyzet, a stadionprojekt miatt. Tényleg ne csodálkozzunk, hogy nem engednek minket rendesen igazolni, regisztrálni. Mindenki gondoljon bele abba, mit szólna ahhoz, ha valaki tartozna neki, az illető meg szórná a pénzt, miközben tartozik.

A legnagyobb egyet nem értés szerintem abban van, hogy sokan a jelenlegi szerencsétlenkedést egy következményként látják, ez viszont legalább annyira előzmény, mint következmény. Legalább annyira ok, mint amennyira okozat. A világon semmi nem indokolta, hogy Martinezt ingyen elengedjük. Jó pénzt lehetett volna érte kapni, erős szezon volt a háta mögött. Ez az ügy semmilyen tekintetben nem következik Bartomeuék inkompetenciájából. Ez a jelenlegi garnitúra inkompetenciájából adódott.
Ezt a stadionprojektet nem értem miért hozod fel folyamatosan, amikor igazolásról/regisztrációról van szó. Főleg hogy hosszabb távon ez pont elősegíti ezeket, míg hátrányt nem okoz, a törélesztés is majd '33-tól esedékes.
Nem tudom hogyan tudtunk volna érte jó pénzt kapni lejáró szerződéssel, 34 évesen egy jó szezonnal. 22/23 teljesen kuka a sérülések miatt, 23/24 egy közepes csereként, legutóbb volt egy jó. És nem most lett ennyiért eladva, hanem egy korábbi záradék miatt. Olyan szinten beszélsz, mintha egy Raphinhát adtunk volna el 10 millióért.
Miért ne lenne következmény. Bartomeu leköszönésekor gyakorlatilag csőd szélén állt a klub, ha a játékosok nem mennek bele a fizetéscsökkentésekbe a csapat nagy részét túlzás nélkül nem lehetett volna regisztrálni. Sok olyan lépés volt ami nem keltett szimpátiát, de sajnos odáig jutottunk, hogy ha a klub nem lépi meg teljesen szakadékba süllyed. Szidunk mindenkit, hogy kiskapuk így meg úgy, BS stb. eladások de nem tudom hogy akár csak a csapat hogy nézne ki ezek nélkül.
Bartomeu úgy ment el, hogy az akkori bérkeret a jelenleginél kb.100 millióval volt magasabb, a pénztár pedig tényleg kongott.

Ha Inigo miatt sikerülnek a regisztrációk akkor legalább Pena is mehet, nem kell itt tartani talonban amihez Romeut hozzácsapva már kezd valami alakulni.

Spina leigazolásának semmi értelmét nem látom. Nem egy fiatal tehetség, az Atma B-ben stabil kezdő, ráadásul jobb lábas, ami szintén nem azt vetíti előre, hogy nagyon kellene. Arról nem is beszélve, hogy fizetni is kellene érte, sőt a Mundo szerint a matracosok visszavásárlási opciót is akarnak. Nekem elég pletykaszagú a dolog, főleg, hogy ott van Cuenca, aki már tavaly 17 évesen rendszeresen padozott Flick alatt, sőt a BL-ben be is mutatkozott, az U19-es válogatottnak azóta is alapembere (a korábbi korosztályokról nem is beszélve) ráadásul bal lábas. (nem tudom, hogy mennyit mond a válogatottság, de Spina eddig csak az U20-as keretnek volt a tagja, regyszer bemutatkozott, azóta a keretbe se került)
Illetve még Cortes is ott van opciónak az Atleticben.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.08. 11:41:51

Barça cannot register Joan Garcia even with the departure of Iñigo Martinez. The reason is the club is still not within the 1:1 rule and cannot use that salary space for Joan Garcia's registration.
marca

Summa summarum az Inigo ügyre:
- Az edző akarata ellenére távozó alapember
- 0 Euró bevétel (tudom FFP miatt már a cashflow sem szempont, pedig a villanyszámla is fizethető befolyó pénzekből)
- 9 nap múlva szezonkezdet, de várhatóan nem jön senki
- senkit nem is regisztrálhatunk

Elszomorító, ha bárki szerint az ügylet akár 1%ban rendben van, szerintem máshol ezért lehet elküldenék a sportigazgatót.

plusz kérdés:
Vajon még hány csontváz esik ki a szekrényből a szerződések apróbetűs részei kapcsán?
soadroli
Llegenda del Barça

2025.08.08. 10:25:06

Barcelona are close to signing Atlético Madrid B centre-back Gerónimo Spina (20). @AngelGarcia
Kép
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.08.08. 10:07:30

gránit írta:
bence0330 írta:
Mi 2-3-4 évig olyan szinten hibáztunk egy személy miatt, aminek a levét még most is isszuk. Ez oké, ebből ki is jöttünk.
Kijöttünk? Szerintem nem. Szerintem még rosszabb is a helyzet, a stadionprojekt miatt. Tényleg ne csodálkozzunk, hogy nem engednek minket rendesen igazolni, regisztrálni. Mindenki gondoljon bele abba, mit szólna ahhoz, ha valaki tartozna neki, az illető meg szórná a pénzt, miközben tartozik.

A legnagyobb egyet nem értés szerintem abban van, hogy sokan a jelenlegi szerencsétlenkedést egy következményként látják, ez viszont legalább annyira előzmény, mint következmény. Legalább annyira ok, mint amennyira okozat. A világon semmi nem indokolta, hogy Martinezt ingyen elengedjük. Jó pénzt lehetett volna érte kapni, erős szezon volt a háta mögött. Ez az ügy semmilyen tekintetben nem következik Bartomeuék inkompetenciájából. Ez a jelenlegi garnitúra inkompetenciájából adódott.
bence0330 írta:
A piaci ár az egy becsült érték sok tényező alapján kalkulálva.
Nagy általánosságban teljesen igaz, amit írsz, hogy a piaci érték és a vételár nem feltétlenül egyezik, csak a mi esetünkben, ahogy írtam, semmi jelentősége. Szinte mindenki durván áron alul kel el. Amik a piaci érték alapját képezhetnék, nálunk teljesen értelmüket vesztik, mert úgy ajándékozzuk a játékosainkat, mint Szűcs Ferkó a mézeskalácsot. Nálunk a piaci érték, a vételár várható értéke sokszor nulla. De összességében sem látom értelmét a piaci értéknek a labdarúgásban, mert a akkora különbség van a potenciális vevők lehetőségei között, hogy igazából semmi értelme. Csak a vételárnak van jelentősége. Piaci értéknek talán a kivásárlási árat lehetne nevezni, csak nálunk az is felejtős.

Amúgy teljesen megértem azt is, aki azt mondja, hogy minek kell letargiázni, örüljünk annak, ami van, a rengeteg trófeának, a nagyszerű csapatnak, szerintem minden fronton esélyesek vagyunk az előttünk álló szezonban is. A klubvezetés garnitúrákon átívelő inkompetenciája viszont aggaszt, mert ez a klub fennálását veszélyezteti.

A stadion projekten sokszor fenn akadsz. Megért a frusztrációd, de ha nem a jelenlegi kvartett lenne akkor is elindult volna az újjáèpítés. Nem tudom voltál e Barca meccsen, de borzalmas volt a stadion állapota. Ja és rengeteget járok Barcelonába( élnek kint rokonaim) a culék követelték kb a stadionos dolgot. Azt meg tudjuk, h Laporta szeret a kedvükbe jàrni hol hazugságokkal hol tényekkel. Abban pedig Bencenek van igaza, h még mindig az előző brigád kakija miatt van még mindig tré. Amikor ők voltak akkora fizetések voltak és akkora volt az adósság, h túlzás, de persze akkor nem volt gond a regisztrációkkal ami vicc akkora fizetésekkel. Tudom ismét a tartozást fogod felhozni, de ebben nem értek teljesen veled egyet, ugyanis amikor itt volt még az arany generáció már akkor is volt bőven ès mégis tudtunk abban a hatalmas fizetésekkel működni sőt Dembeléket, Coutinhokat stb igazolni.
Ezzel nem a jelenlegi vezetést akarom védeni, mert teszek rájuk, de mindenem rátenném, h bárki lenne a mindenkori barca elnöke az sem lenne jó, mert soha nem volt olyan elnök nálunk akira azt tudtam volna mondani VÉGRE.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.08. 07:08:51

Iñigo Martínez’s exit provides Barcelona with a FFP margin of €8.4m since they are not 1:1. With the other exits [€21m] and the recent deal with Congo [€10m], the total FFP generation reaches almost €40m.

Ramon Fuentes (md)

Ez az eladások 20%-ból és a felszabaduló bérek 60%-ból tevődik össze.

Igen, szerintem is elkérhettünk volna reálisan Inigoért 10 milliót az araboktól, amiből 2 millió beleszámított volna az FFP-be
Ha már az ok-okozatról beszélünk
Kíváncsi vagyok, hogy ennyi elég lesz e.
Igazából az lenne jó, most hogy megvan a használatbavételi engedély, a páholyok felépültek, ha a Crowe és a La Liga ténylegesen elfogadná a VIP eladásokat.
Akkor ennyi FFP-be 1/1 beleférne minőségi erősítés
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:

bence0330 írta:
A piaci ár az egy becsült érték sok tényező alapján kalkulálva.
Nagy általánosságban teljesen igaz, amit írsz, hogy a piaci érték és a vételár nem feltétlenül egyezik, csak a mi esetünkben, ahogy írtam, semmi jelentősége. Szinte mindenki durván áron alul kel el. Amik a piaci érték alapját képezhetnék, nálunk teljesen értelmüket vesztik, mert úgy ajándékozzuk a játékosainkat, mint Szűcs Ferkó a mézeskalácsot. Nálunk a piaci érték, a vételár várható értéke sokszor nulla. De összességében sem látom értelmét a piaci értéknek a labdarúgásban, mert a akkora különbség van a potenciális vevők lehetőségei között, hogy igazából semmi értelme. Csak a vételárnak van jelentősége. Piaci értéknek talán a kivásárlási árat lehetne nevezni, csak nálunk az is felejtős.

Amúgy teljesen megértem azt is, aki azt mondja, hogy minek kell letargiázni, örüljünk annak, ami van, a rengeteg trófeának, a nagyszerű csapatnak, szerintem minden fronton esélyesek vagyunk az előttünk álló szezonban is. A klubvezetés garnitúrákon átívelő inkompetenciája viszont aggaszt, mert ez a klub fennálását veszélyezteti.
bence0330

gránit írta:
2025.08.08. 01:56:48
bence0330 írta:
2025.08.08. 01:39:50
De szerinted akkor a Madrid is az?
Miért lenne a Madrid az? Ők 1:1-ben vannak, mi nem. Ők valamit nagyon jól csinálnak, mi valamit nagyon rosszul. Hozzáteszem, a legnagyobb veszély a klubra nézve, ha rendben találjuk azt, amit jelenleg csinálunk. Ez a legeslegnagyobb veszély a Barcelona számára, ha ez a szerencsétlenkedés a kultúránk részévé válik, és még védegetjük is a saját hibáinkat. Sokan írják, hogy már belenyugodtak ebbe, én egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ez kódolva van bennünk. Ezt a vezetőséget a következő választáson páros lábbal kell kirúgni. Pedig én Laporta-párti voltam, de sajnos ez a garnitúra is csak rontott a klub pénzügyi helyzetén.
bence0330 írta:
Őszintén a marketingértékes felvetésedet sem értem teljesen
Ki beszélt "marketingértékről?" Piaci értékről volt szó. A TM-en sem látok "marketingértéket", őszintén szólva. Bár a "piaci értéknek" sincs semmi jelentősége, amit odabiggyesztenek. Minden játékosnak annyi a piaci értéke, amennyiért elkel, ahogy minden terméknek az a piaci értéke, amennyiért elkel.
Mi 2-3-4 évig olyan szinten hibáztunk egy személy miatt, aminek a levét még most is isszuk. Ez oké, ebből ki is jöttünk. Azóta pontosan úgy viselkedünk a piacon, szerződésekben, mindenben, mint a Madrid. Rosszul tesszük, ha ők akkora zsenik? Ők is bénáznak a szerződésekkel?

Jogos, a marketingérték nem ugyanaz, mint a piaci érték, de így éjjel kicsit összemostam. De amit írtam, azt alapvetően a piaci értékről tettem, a javítást tök korrekt, de a lényegét tartom.

De nem, egy játékosnak nem annyi a piaci értéke, amiért elkel. Amennyiért elkel, azt nem is piaci értéknek hívjuk, hanem mondjuk vételárnak, vagy valami hasonlónak. A piaci ár az egy becsült érték sok tényező alapján kalkulálva. Ennyit jelent. Ettől még nem feltétlen veszik meg annyiért, ja, de egy jó kiindulási alap. Ebből megy lefelé bizonyos tényezők alapján (sérülés, formahanyatlás, nagyobb klubokban nem hiánycikk a posztja, szerződés idejéből kevés van vissza, kereslet-kínálat, ésatöbbi). Ugyanúgy feljebb is mehet ettől a becsült értéktől (kell újgazdag klubnak, épp lesérül valaki a poszton és sürgős lesz (Nico mikor Rodri lesérült pl), stb. Ez mondjuk jóval ritkább, de van néha ilyen.

Kalkulálni viszont piaci árral lehet, mert senki nem lát a jövőbe, hogy ténylegesen mennyiért veszik meg. De ez a világon mindennel így van, ha el akarsz adni egy laptopot a marketplace-en, akkor is. A kiindulási pontod az lesz, amit a géped minősége és a piac diktál. Ettől még lehet, hogy többért adod el, ha mázlid van, de könnyen lehet, hogy x dő után már 25%-al csökkented az árát, mert senki nem akar épp ilyet venni ennyiért, hiába ennyi kb a normál piaci ára. Ha meg sürgős neked, lehet féláron fogod eladni. Ez ilyen. A kereslet-kínálat nyilván nagyban szabályozza ezt, meg ezer más dolog, de ettől még a piaci ár ennyi, a kiindulási alap úgyis az lesz, legalább nagyságrendileg.

Hogy pl. Gavit a tavalyi formájában nem vennék meg 90-ért, az tuti, de előtte meg közel ennyit ajánlott pl. a Pool, ha jól rémlik, 70-80 körül, mikor még formában volt, és kulcsszereplő. Sőt, már egy évvel korábban is röhögve kifizették volna ők és mások is az 50 misis kivásárlásit, de mondjuk Gavinál nyilván hiába kopogtatnak. A sérülése előtt közvetlen a PSG 70-80 milliós ajánlatáról írogattak több helyen, pl. a mundón is, LE eléggé akarta.

Szóval top formában szerintem a 70-80 millió reális vételár lehetne, kezdőként. Flick alatt/sérüléssel ez most 60-ra esett. Nem hiszem, hogy feljebb fog menni, mert nem lesz kezdő, lehet 50-re leesik majd.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.08. 01:56:48

bence0330 írta:
De szerinted akkor a Madrid is az?
Miért lenne a Madrid az? Ők 1:1-ben vannak, mi nem. Ők valamit nagyon jól csinálnak, mi valamit nagyon rosszul. Hozzáteszem, a legnagyobb veszély a klubra nézve, ha rendben találjuk azt, amit jelenleg csinálunk. Ez a legeslegnagyobb veszély a Barcelona számára, ha ez a szerencsétlenkedés a kultúránk részévé válik, és még védegetjük is a saját hibáinkat. Sokan írják, hogy már belenyugodtak ebbe, én egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ez kódolva van bennünk. Ezt a vezetőséget a következő választáson páros lábbal kell kirúgni. Pedig én Laporta-párti voltam, de sajnos ez a garnitúra is csak rontott a klub pénzügyi helyzetén.
bence0330 írta:
Őszintén a marketingértékes felvetésedet sem értem teljesen
Ki beszélt "marketingértékről?" Piaci értékről volt szó. A TM-en sem látok "marketingértéket", őszintén szólva. Bár a "piaci értéknek" sincs semmi jelentősége, amit odabiggyesztenek. Minden játékosnak annyi a piaci értéke, amennyiért elkel, ahogy minden terméknek az a piaci értéke, amennyiért elkel.
bence0330

gránit írta:
2025.08.07. 23:50:28
Világi lúzerek vagyunk a tárgyalóasztalnál.
Egy valaki és egy klub még csak-csak lehetne világi lúzer. De szerinted akkor a Madrid is az? A világ két legnagyobb klubjában mind idióták ülnek? Akik az elmúlt bő 15 évben nyertek 10 BL-t? Csak mert hasonló szinten és értékben értékesítenek játékosokat, rengeteg ingyen távozóval, pedig amúgy nekik még a helyzetük sem annyira szorult, mint nekünk. A szerződések hosszai ugyanazok ott, amit szoktál szidni, a fizetések is nagyon hasonlóak. Akkor ott se tudja senki, mit csinál, meg itt sem? (És most nem becsúszó hibákról beszélünk, az mindenhol van, itt is, ott is, PL-ben, PSG-ben, bárhol, hanem alap koncepciókról).

Őszintén a marketingértékes felvetésedet sem értem teljesen, bár asszem a gondolatot mögötte igen. De a marketingérték az marketingérték, semmi más. Minden másnak is lehet, egy háznak is a világ végén, és lehet, hogy feleannyiért kerül eladásra, vagy épp egy milliomos beleszeret és háromszor annyiért. És? Ettől még van marketingértéke. De az ennyit jelent, se többet, se kevesebbet, egy minősége, piac, verseny, egyéb tényezők alapján történt becslés. A TM, vagy egyéb oldalak is ennyik, senki soha nem állította, hogy pont annyiért kelnek majd el a játékosok, egy hozzávetőleges becslés, legtöbbször korrekt szinten, minőség, kor, klub, szerződés hossz, ésatöbbi alapján. Nyilván jövőbe nem lát egy ilyen oldal sem, megsérül-e, lesz-e épp valami gazdag klubnak szüksége pont ilyen profilú játékosra, a játékos összetűzlsbe kerül-e a klubjával, vagy akármi.
Nem értem, mit jelent az, hogy nincs értelme, mikor az pont azt takarja, ami.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.07. 23:50:28

Peter írta:
2025.08.07. 22:37:58
Minden annyit ér, amennyit adnak érte, az összes többi hókuszpókusz a számokkal.
Inigo vajon mennyit ér(t)? Mennyit is fizetnek érte az arabok?

Korábban el is engedtem egy beszélgetésünket, amikor Gavi értékére valami 90 misit hoztál elő.
Ha valaki kiperkálja a 90 misit, akkor valóban annyi az értéke, addig ez a szám csak hókuszpók a papíron.

Nunez is remek példa, szerintem zéró a srác, de a pool mégis 53-at bezsebel érte.....ennyit ér a srác, belátom, hisz ennyiért cserélt "gazdát"
Erről van szó. A fociban értelmezhetetlenek ezek az elméleti "piaci értékek". Annyi az értéke a játékosnak, amennyiért elkel. Teljesen mindegy, hogy mit firkál a Transfermarkt elméletben, ha a végén egy nagy nulla euróért távozik az illető. Nekünk teljesen felesleges a keretünk "piaci értékét" méregetni, mert szinte mindenki áron alul kel el.

A kedvencem a Dembélé-ügy volt, amikor ott virított a 100 milliós kivásárlási ár, aztán elkelt a feléért. Világi lúzerek vagyunk a tárgyalóasztalnál.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.08.07. 23:03:14

Troym írta:
2025.08.07. 22:34:02
Inigot hogy lehet pótolni pár nap alatt, esetleg hozni egy jobbhátvédet? Megint valami Bellerin, Alonso féle outlet játékosra lesz csak lehetőség.
Szerintem nem fog jönni játékos a védelembe, annyi fog történni, hogy Christensen marad, és innentől ismét számolunk vele a jövőre nézve. Aztán meg persze reménykedünk, hogy nem fogja a fél szezont megint a lelátón tölteni. És így Inigo távozásával jó eséllyel legalább Joan Garciát be tudjuk nevezni a szezonkezdetre.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Peter
Director del Fútbol

2025.08.07. 22:37:58

FcBarcelona1 írta:
2025.08.07. 21:17:02
mennyibe került a jelenlegi keret és most mennyit ér
Minden annyit ér, amennyit adnak érte, az összes többi hókuszpókusz a számokkal.
Inigo vajon mennyit ér(t)? Mennyit is fizetnek érte az arabok?

Korábban el is engedtem egy beszélgetésünket, amikor Gavi értékére valami 90 misit hoztál elő.
Ha valaki kiperkálja a 90 misit, akkor valóban annyi az értéke, addig ez a szám csak hókuszpók a papíron.

Nunez is remek példa, szerintem zéró a srác, de a pool mégis 53-at bezsebel érte.....ennyit ér a srác, belátom, hisz ennyiért cserélt "gazdát"
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 22:34:02

9 nappal a szezonkezdet előtt alapembert ingyen elveszteni a legnagyobb lúzerség...
miért nem volt képes valaki gondolkodni legalább, hogy ha Inigo kér egy "get out of jail go to desert" kártyát a szeződésébe az legyen érvenyes csak július első 5-10 napjában?

Araujonál is 10 napig alacsony volt a kivásárlási pénz, ha menni akar, akkor van idő pótolni, Inigot hogy lehet pótolni pár nap alatt, esetleg hozni egy jobbhátvédet? Megint valami Bellerin, Alonso féle outlet játékosra lesz csak lehetőség.
Válasz küldése