Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2025.08.08. 03:11:02

bence0330 írta:
2025.08.08. 02:27:49
Mi 2-3-4 évig olyan szinten hibáztunk egy személy miatt, aminek a levét még most is isszuk. Ez oké, ebből ki is jöttünk.
Kijöttünk? Szerintem nem. Szerintem még rosszabb is a helyzet, a stadionprojekt miatt. Tényleg ne csodálkozzunk, hogy nem engednek minket rendesen igazolni, regisztrálni. Mindenki gondoljon bele abba, mit szólna ahhoz, ha valaki tartozna neki, az illető meg szórná a pénzt, miközben tartozik.

A legnagyobb egyet nem értés szerintem abban van, hogy sokan a jelenlegi szerencsétlenkedést egy következményként látják, ez viszont legalább annyira előzmény, mint következmény. Legalább annyira ok, mint amennyira okozat. A világon semmi nem indokolta, hogy Martinezt ingyen elengedjük. Jó pénzt lehetett volna érte kapni, erős szezon volt a háta mögött. Ez az ügy semmilyen tekintetben nem következik Bartomeuék inkompetenciájából. Ez a jelenlegi garnitúra inkompetenciájából adódott.
bence0330 írta:
A piaci ár az egy becsült érték sok tényező alapján kalkulálva.
Nagy általánosságban teljesen igaz, amit írsz, hogy a piaci érték és a vételár nem feltétlenül egyezik, csak a mi esetünkben, ahogy írtam, semmi jelentősége. Szinte mindenki durván áron alul kel el. Amik a piaci érték alapját képezhetnék, nálunk teljesen értelmüket vesztik, mert úgy ajándékozzuk a játékosainkat, mint Szűcs Ferkó a mézeskalácsot. Nálunk a piaci érték, a vételár várható értéke sokszor nulla. De összességében sem látom értelmét a piaci értéknek a labdarúgásban, mert a akkora különbség van a potenciális vevők lehetőségei között, hogy igazából semmi értelme. Csak a vételárnak van jelentősége. Piaci értéknek talán a kivásárlási árat lehetne nevezni, csak nálunk az is felejtős.

Amúgy teljesen megértem azt is, aki azt mondja, hogy minek kell letargiázni, örüljünk annak, ami van, a rengeteg trófeának, a nagyszerű csapatnak, szerintem minden fronton esélyesek vagyunk az előttünk álló szezonban is. A klubvezetés garnitúrákon átívelő inkompetenciája viszont aggaszt, mert ez a klub fennálását veszélyezteti.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

gránit írta:
2025.08.08. 01:56:48
bence0330 írta:
2025.08.08. 01:39:50
De szerinted akkor a Madrid is az?
Miért lenne a Madrid az? Ők 1:1-ben vannak, mi nem. Ők valamit nagyon jól csinálnak, mi valamit nagyon rosszul. Hozzáteszem, a legnagyobb veszély a klubra nézve, ha rendben találjuk azt, amit jelenleg csinálunk. Ez a legeslegnagyobb veszély a Barcelona számára, ha ez a szerencsétlenkedés a kultúránk részévé válik, és még védegetjük is a saját hibáinkat. Sokan írják, hogy már belenyugodtak ebbe, én egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ez kódolva van bennünk. Ezt a vezetőséget a következő választáson páros lábbal kell kirúgni. Pedig én Laporta-párti voltam, de sajnos ez a garnitúra is csak rontott a klub pénzügyi helyzetén.
bence0330 írta:
Őszintén a marketingértékes felvetésedet sem értem teljesen
Ki beszélt "marketingértékről?" Piaci értékről volt szó. A TM-en sem látok "marketingértéket", őszintén szólva. Bár a "piaci értéknek" sincs semmi jelentősége, amit odabiggyesztenek. Minden játékosnak annyi a piaci értéke, amennyiért elkel, ahogy minden terméknek az a piaci értéke, amennyiért elkel.
Mi 2-3-4 évig olyan szinten hibáztunk egy személy miatt, aminek a levét még most is isszuk. Ez oké, ebből ki is jöttünk. Azóta pontosan úgy viselkedünk a piacon, szerződésekben, mindenben, mint a Madrid. Rosszul tesszük, ha ők akkora zsenik? Ők is bénáznak a szerződésekkel?

Jogos, a marketingérték nem ugyanaz, mint a piaci érték, de így éjjel kicsit összemostam. De amit írtam, azt alapvetően a piaci értékről tettem, a javítást tök korrekt, de a lényegét tartom.

De nem, egy játékosnak nem annyi a piaci értéke, amiért elkel. Amennyiért elkel, azt nem is piaci értéknek hívjuk, hanem mondjuk vételárnak, vagy valami hasonlónak. A piaci ár az egy becsült érték sok tényező alapján kalkulálva. Ennyit jelent. Ettől még nem feltétlen veszik meg annyiért, ja, de egy jó kiindulási alap. Ebből megy lefelé bizonyos tényezők alapján (sérülés, formahanyatlás, nagyobb klubokban nem hiánycikk a posztja, szerződés idejéből kevés van vissza, kereslet-kínálat, ésatöbbi). Ugyanúgy feljebb is mehet ettől a becsült értéktől (kell újgazdag klubnak, épp lesérül valaki a poszton és sürgős lesz (Nico mikor Rodri lesérült pl), stb. Ez mondjuk jóval ritkább, de van néha ilyen.

Kalkulálni viszont piaci árral lehet, mert senki nem lát a jövőbe, hogy ténylegesen mennyiért veszik meg. De ez a világon mindennel így van, ha el akarsz adni egy laptopot a marketplace-en, akkor is. A kiindulási pontod az lesz, amit a géped minősége és a piac diktál. Ettől még lehet, hogy többért adod el, ha mázlid van, de könnyen lehet, hogy x dő után már 25%-al csökkented az árát, mert senki nem akar épp ilyet venni ennyiért, hiába ennyi kb a normál piaci ára. Ha meg sürgős neked, lehet féláron fogod eladni. Ez ilyen. A kereslet-kínálat nyilván nagyban szabályozza ezt, meg ezer más dolog, de ettől még a piaci ár ennyi, a kiindulási alap úgyis az lesz, legalább nagyságrendileg.

Hogy pl. Gavit a tavalyi formájában nem vennék meg 90-ért, az tuti, de előtte meg közel ennyit ajánlott pl. a Pool, ha jól rémlik, 70-80 körül, mikor még formában volt, és kulcsszereplő. Sőt, már egy évvel korábban is röhögve kifizették volna ők és mások is az 50 misis kivásárlásit, de mondjuk Gavinál nyilván hiába kopogtatnak. A sérülése előtt közvetlen a PSG 70-80 milliós ajánlatáról írogattak több helyen, pl. a mundón is, LE eléggé akarta.

Szóval top formában szerintem a 70-80 millió reális vételár lehetne, kezdőként. Flick alatt/sérüléssel ez most 60-ra esett. Nem hiszem, hogy feljebb fog menni, mert nem lesz kezdő, lehet 50-re leesik majd.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.08.08. 01:56:48

bence0330 írta:
De szerinted akkor a Madrid is az?
Miért lenne a Madrid az? Ők 1:1-ben vannak, mi nem. Ők valamit nagyon jól csinálnak, mi valamit nagyon rosszul. Hozzáteszem, a legnagyobb veszély a klubra nézve, ha rendben találjuk azt, amit jelenleg csinálunk. Ez a legeslegnagyobb veszély a Barcelona számára, ha ez a szerencsétlenkedés a kultúránk részévé válik, és még védegetjük is a saját hibáinkat. Sokan írják, hogy már belenyugodtak ebbe, én egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ez kódolva van bennünk. Ezt a vezetőséget a következő választáson páros lábbal kell kirúgni. Pedig én Laporta-párti voltam, de sajnos ez a garnitúra is csak rontott a klub pénzügyi helyzetén.
bence0330 írta:
Őszintén a marketingértékes felvetésedet sem értem teljesen
Ki beszélt "marketingértékről?" Piaci értékről volt szó. A TM-en sem látok "marketingértéket", őszintén szólva. Bár a "piaci értéknek" sincs semmi jelentősége, amit odabiggyesztenek. Minden játékosnak annyi a piaci értéke, amennyiért elkel, ahogy minden terméknek az a piaci értéke, amennyiért elkel.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

gránit írta:
2025.08.07. 23:50:28
Világi lúzerek vagyunk a tárgyalóasztalnál.
Egy valaki és egy klub még csak-csak lehetne világi lúzer. De szerinted akkor a Madrid is az? A világ két legnagyobb klubjában mind idióták ülnek? Akik az elmúlt bő 15 évben nyertek 10 BL-t? Csak mert hasonló szinten és értékben értékesítenek játékosokat, rengeteg ingyen távozóval, pedig amúgy nekik még a helyzetük sem annyira szorult, mint nekünk. A szerződések hosszai ugyanazok ott, amit szoktál szidni, a fizetések is nagyon hasonlóak. Akkor ott se tudja senki, mit csinál, meg itt sem? (És most nem becsúszó hibákról beszélünk, az mindenhol van, itt is, ott is, PL-ben, PSG-ben, bárhol, hanem alap koncepciókról).

Őszintén a marketingértékes felvetésedet sem értem teljesen, bár asszem a gondolatot mögötte igen. De a marketingérték az marketingérték, semmi más. Minden másnak is lehet, egy háznak is a világ végén, és lehet, hogy feleannyiért kerül eladásra, vagy épp egy milliomos beleszeret és háromszor annyiért. És? Ettől még van marketingértéke. De az ennyit jelent, se többet, se kevesebbet, egy minősége, piac, verseny, egyéb tényezők alapján történt becslés. A TM, vagy egyéb oldalak is ennyik, senki soha nem állította, hogy pont annyiért kelnek majd el a játékosok, egy hozzávetőleges becslés, legtöbbször korrekt szinten, minőség, kor, klub, szerződés hossz, ésatöbbi alapján. Nyilván jövőbe nem lát egy ilyen oldal sem, megsérül-e, lesz-e épp valami gazdag klubnak szüksége pont ilyen profilú játékosra, a játékos összetűzlsbe kerül-e a klubjával, vagy akármi.
Nem értem, mit jelent az, hogy nincs értelme, mikor az pont azt takarja, ami.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.08.07. 23:50:28

Peter írta:
2025.08.07. 22:37:58
Minden annyit ér, amennyit adnak érte, az összes többi hókuszpókusz a számokkal.
Inigo vajon mennyit ér(t)? Mennyit is fizetnek érte az arabok?

Korábban el is engedtem egy beszélgetésünket, amikor Gavi értékére valami 90 misit hoztál elő.
Ha valaki kiperkálja a 90 misit, akkor valóban annyi az értéke, addig ez a szám csak hókuszpók a papíron.

Nunez is remek példa, szerintem zéró a srác, de a pool mégis 53-at bezsebel érte.....ennyit ér a srác, belátom, hisz ennyiért cserélt "gazdát"
Erről van szó. A fociban értelmezhetetlenek ezek az elméleti "piaci értékek". Annyi az értéke a játékosnak, amennyiért elkel. Teljesen mindegy, hogy mit firkál a Transfermarkt elméletben, ha a végén egy nagy nulla euróért távozik az illető. Nekünk teljesen felesleges a keretünk "piaci értékét" méregetni, mert szinte mindenki áron alul kel el.

A kedvencem a Dembélé-ügy volt, amikor ott virított a 100 milliós kivásárlási ár, aztán elkelt a feléért. Világi lúzerek vagyunk a tárgyalóasztalnál.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.08.07. 23:03:14

Troym írta:
2025.08.07. 22:34:02
Inigot hogy lehet pótolni pár nap alatt, esetleg hozni egy jobbhátvédet? Megint valami Bellerin, Alonso féle outlet játékosra lesz csak lehetőség.
Szerintem nem fog jönni játékos a védelembe, annyi fog történni, hogy Christensen marad, és innentől ismét számolunk vele a jövőre nézve. Aztán meg persze reménykedünk, hogy nem fogja a fél szezont megint a lelátón tölteni. És így Inigo távozásával jó eséllyel legalább Joan Garciát be tudjuk nevezni a szezonkezdetre.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Peter
Director del Fútbol

2025.08.07. 22:37:58

FcBarcelona1 írta:
2025.08.07. 21:17:02
mennyibe került a jelenlegi keret és most mennyit ér
Minden annyit ér, amennyit adnak érte, az összes többi hókuszpókusz a számokkal.
Inigo vajon mennyit ér(t)? Mennyit is fizetnek érte az arabok?

Korábban el is engedtem egy beszélgetésünket, amikor Gavi értékére valami 90 misit hoztál elő.
Ha valaki kiperkálja a 90 misit, akkor valóban annyi az értéke, addig ez a szám csak hókuszpók a papíron.

Nunez is remek példa, szerintem zéró a srác, de a pool mégis 53-at bezsebel érte.....ennyit ér a srác, belátom, hisz ennyiért cserélt "gazdát"
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 22:34:02

9 nappal a szezonkezdet előtt alapembert ingyen elveszteni a legnagyobb lúzerség...
miért nem volt képes valaki gondolkodni legalább, hogy ha Inigo kér egy "get out of jail go to desert" kártyát a szeződésébe az legyen érvenyes csak július első 5-10 napjában?

Araujonál is 10 napig alacsony volt a kivásárlási pénz, ha menni akar, akkor van idő pótolni, Inigot hogy lehet pótolni pár nap alatt, esetleg hozni egy jobbhátvédet? Megint valami Bellerin, Alonso féle outlet játékosra lesz csak lehetőség.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.07. 21:37:39

FcBarcelona1 írta:
De gondolom hetekig az lesz a téma, hogy nem vagyunk képesek eladni még az araboknak sem, pontosan emiatt nem tudunk regisztrálni
Miért, nem így van?

Furcsálltam ezeket a sorokat, mert érthető módon te is ki szoktál akadni azon, hogy nem tudunk rendesen igazolni, regisztrálni. Pontosan az ilyen ügyek miatt jutottunk idáig.

A csapat pályán nyújtott teljesítményével szerintem szinte mindenki elégedett volt az előző szezonban. A letargia a csapat pénzügyi tönkretételének szól, nem a csapat pályán mutatott játékának. A felkészülési meccseken, ha gyenge ellenfelek ellen is, de még szintlépéseket is felfedezni véltem, elsősorban Gavi részéről. A csapat meg a klubvezetés két teljesen más téma.
FcBarcelona1 írta:
Nézzétek meg melyik klubnak hány szakága van, és mennyibe került a jelenlegi keret és most mennyit ér
Én nagyon szeretem a kosárcsapatunkat is, ők a legnagyobb áldozatai annak a szerencsétlenkedésnek, ami a focicsapat körül zajlik. Sorra be kellett áldozni a kosárcsapat húzóembereit, Jasikevicius-t is, aki olyan volt a kosárcsapatnak, mint Flick a focicsapatnak. Na most képzeld el, ha Flick-nek távoznia kéne. A kosarasok pedig rendszeresen isszák a levét a focicsapat körül zajló esztelenségnek. Ott szorítják meg leginkább a nadrágszíjat, és sikerült egy EuroLiga-győzes csapatot a középmezőny irányába degradálni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Én sem értem ezt a letargiát.
A nehezítések ellenére hoztunk ezen időszakban 2 bajnokságot, 2 kupát, 2 szuperkupát. Araujot, Christensent sem akarta senki eladni. Nekem Inigo évek óta az egyik kedvenc védőm. Mi lesz? Semmi. Araujo, Christensen, Garcia, Fort stb. megkapja a lehetőséget, növeli az értékét, fiatalodik a keret. Lewy ugyanez. Megszolgálták a pénzüket, velük jöttek a kupák és a bevételek.
Cserébe lesz egy fiatal kapusunk, Stegen belátja, hogy itt esélye sem lesz, mehet ő is télen vagy jövőre.
BL győzelemre továbbra is csekély az esély, bajnokság, kupa nehéz lesz, amikor a Real és az Atletico költekezik rendesen, de így is jó esély lesz rá.
Ha nyáron vagy télen jöhet még egy szélső védő, akkor erősödhetünk, és tovább fiatalodhat a keret.
Akármennyire is kedvelem Inigot, 34 éves és szerintem nem rajta fognak múlni a címek, viszont egy jó Joan Garcia/Rashford/Araujo/Christensen + szélső védő és egy pihent Raphinha/Yamal még sokat érhet.
Tavalyelőtt Araujo-Christensen rekord közeli szezont hozott védekezésben. Inigotol ez volt a csúcs, utóbbi kettőtől a mélypont.
Persze az is lehet, hogy lesérül mindenki, és Garcia-Cubarsit párost nézhetjük hónapokig, de ez a 34 éves Inigo esetében is fennállt volna.
Ilyen körülmények között évek, mire kialakul egy versenyképes keret, még így is csoda számba megy a jelenlegi és emellé leesett 6 kupa.

Azért bízom egy szélső védő leigazolásában, Gererd Martin elfér 5. KH-nek, igaz Penanak, Fortnak, Romeunak esetleg GM-nek ahhoz gondolom távoznia kell.

De gondolom hetekig az lesz a téma, hogy nem vagyunk képesek eladni még az araboknak sem, pontosan emiatt nem tudunk regisztrálni, és csődbe megy a klub.
Közben megint csak a lényeg lesz mellőzve.
De ha jövőre is behúzunk pár kupát megint lehet síránkozni, hogy éppen mi nem jó.
https://www.transfermarkt.com/man-city- ... ews/451064
Nézzétek meg melyik klubnak hány szakága van, és mennyibe került a jelenlegi keret és most mennyit ér
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 20:51:49

FCBsteve írta:
2025.08.07. 20:47:40
Mondjuk azt nem igazán értem, miért gond, hogy távozott egy közép védő?
Nyár eleje óta az a duma, hogy 1 fő felesleges...
Inigo hajlandó volt, legalább Chris marad(hat).

Van Garcia is középre, akinek több játékpercet ígértek (utóbbi időben annyira nem vészes), Kounde...
Van több kiegészítő csere opció, 3-4 kezdő mellé

Ha elfogadják a szék ügyletet, akár igazolhatunk is jobb védőt...
Azért gond, mert kevés lesz a játékos, minden évben kevés és a sorsdöntő BL meccsen majd nem lesz valahova normális ember...
Egy példa: ugyanaz az EG a 4. számú khv, mint a 2. számú jhv és 3.sz vkp. Mi van ha kidől maga EG és megsérül, vagy eltiltanak még 2 embert?
Ha tudunk igazolni, nyilván nem szóltam, vegyünk egy jó jhv-et, akkor beleférhet Inigo lelépése.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.08.07. 20:47:40

Troym írta:
2025.08.07. 20:38:03
Damask írta:
2025.08.07. 19:55:25
Mert még a tavalyi Olmo igazolás sem volt meg tisztán télen és azóta jó páran kaptak egy szép nagy szerződéshosszabbítást jókora extra fizetéssel + Lewa fizetése is emelkedik tavalyhoz képest automatikusan, és valóban távozott pár fizetés, de az semmi az emelésekhez képest, és még mindig ott tartunk, hogy na most majd jól elfogadják a VIP eladásokat de most már tényleg, amikből egyébként Olmó és a szerződéshosszabbítások voltak elvileg fedezve, már a tavalyi szezonban.
Tiszta sor, plusz ugye a 3 milliárd euró adósság, szerintem épp elégszer (lehet egyeseknek nagyon sokszor) kritizálom a vezetőséget, főleg a parasztvakítással van tele a pince, hogy majd jön ez meg az a játékos, 1-1ben vagyunk, csak 23 tulajdonrészt, jogot, páholyt stb kell eladni, már csak 3-4-6-10 millió és rendben vagyunk, a stadion mindig jövő héten készül el lassan egy éve, stb stb.
Mellé jönnek a Dembele féle szerződések, ahol Dembelének 25 milliónyi oka volt lelépni, de itt Inigo esetén idén kötöttünk vele új szerződést, mi a bánatnak kell bele ingyen elengedős záradék?

Most sok szék közül a pad alá estünk, nincs Tah, nincs Dumfries, nincs Inigo, egyik esetben vagy csak 3 belső védőnk van, vagy van ugyan 4, de akkor meg nincs jhv posztra Koundén kívül senki...
Mondjuk azt nem igazán értem, miért gond, hogy távozott egy közép védő?
Nyár eleje óta az a duma, hogy 1 fő felesleges...
Inigo hajlandó volt, legalább Chris marad(hat).

Van Garcia is középre, akinek több játékpercet ígértek (utóbbi időben annyira nem vészes), Kounde...
Van több kiegészítő csere opció, 3-4 kezdő mellé

Ha elfogadják a szék ügyletet, akár igazolhatunk is jobb védőt...
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 20:38:03

Damask írta:
Troym írta:
2025.08.07. 09:48:55
Mi volt az eredeti terv idén nyárra
Mert még a tavalyi Olmo igazolás sem volt meg tisztán télen és azóta jó páran kaptak egy szép nagy szerződéshosszabbítást jókora extra fizetéssel + Lewa fizetése is emelkedik tavalyhoz képest automatikusan, és valóban távozott pár fizetés, de az semmi az emelésekhez képest, és még mindig ott tartunk, hogy na most majd jól elfogadják a VIP eladásokat de most már tényleg, amikből egyébként Olmó és a szerződéshosszabbítások voltak elvileg fedezve, már a tavalyi szezonban.
Tiszta sor, plusz ugye a 3 milliárd euró adósság, szerintem épp elégszer (lehet egyeseknek nagyon sokszor) kritizálom a vezetőséget, főleg a parasztvakítással van tele a pince, hogy majd jön ez meg az a játékos, 1-1ben vagyunk, csak 23 tulajdonrészt, jogot, páholyt stb kell eladni, már csak 3-4-6-10 millió és rendben vagyunk, a stadion mindig jövő héten készül el lassan egy éve, stb stb.
Mellé jönnek a Dembele féle szerződések, ahol Dembelének 25 milliónyi oka volt lelépni, de itt Inigo esetén idén kötöttünk vele új szerződést, mi a bánatnak kell bele ingyen elengedős záradék?

Most sok szék közül a pad alá estünk, nincs Tah, nincs Dumfries, nincs Inigo, egyik esetben vagy csak 3 belső védőnk van, vagy van ugyan 4, de akkor meg nincs jhv posztra Koundén kívül senki...ha ez volt az ára Garcia, Tek és Rashford regisztrációjának, magyarán nem tudunk védőt hozni, akkor nagy a baj

Mondjuk Araujonak viszont pazar napja van, elsőszámú csk és kezdőtagság visszaszerzése 10 óra alatt...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.08.07. 20:05:47

Andrsika írta:
2025.08.07. 18:58:35
de a fizetése nyilván magas( én ezen már nem akadok fenn, nálunk ez örökre így lesz)
Nem kellene így lennie.
Szépen szisztematikusan hosszútávon kellene leépíteni a fizetéseket.

Főleg azért megmosolyogtatóak ezek a fizetési igények, mert állítólag (legalábbis itt mindig ez a fáma ha leigazolunk valakit) mindenki itt akar játszani, élete klubja, álma, stb, meghalna a klubért.
Inkább a klub haljon meg értük, de az utolsó euróért is megy a vakarózás a játékosok részéről.

idehozol egy zsákbamacska Rashfordot 14 millióért (nem tudom a pontos számot, legyen X inkább), akkor ha akarnánk igazolni egy topformában lévő játékos mennyit fog kérni, 30at? Persze, hogy lehúznak minket imádott játékosaink is ott ahol tudnak, sajátnevelésű vitézeink is sehol nem kapnának ennyit. (Most nem a Yamal-Pedri féle felsőpolcosokról beszélek)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Damask
Jugador del Barça

Troym írta:
Mi volt az eredeti terv idén nyárra (TS műtétje nem lehetett minden alapja), hogy akartuk Nicot / Diaz leigazolni, ha nem tudjuk Garciát, Teket, Bardghjit és Rashfordot regisztrálni, nekem ez magas...egy hónapja azon lamentáltak, hogy Nicon kívül ki fér még bele idén, most meg egyetlen játékos regisztrációja sincs meg 1 héttel a szezonkezdet előtt, pedig távozott Valle, Torre, Fati, Lenglet, Victor...lehet csak nekem magas, hogy ha elmegy TS, akkor minden szép és jó, így meg nem sikerül részfeladatokat sem megoldani, pl Bardghji 3 filléres szerződése miért gond 5 játékos távozása után?
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2025.08.07. 19:51:44

gránit írta:
2025.08.07. 19:46:11
Andrsika írta:
Én Paixaoban nem làttok akkora potenciált, h akár 30milliót megérjen, de nyakam rá, ha hozzánk jött volna a fizetési igénye( màr tudják, h palik vagyunk) magas lett volna. Rashford kölcsön sztem oké, de a fizetése nyilván magas( én ezen már nem akadok fenn, nálunk ez örökre így lesz)
Paixao regisztrálásához valószínűleg nem kellett volna akkora áldozat. Ha az ő fizetési igényén fennakadunk, akadjunk fenn Rashfordén is.

Martinez ingyen elengedése katasztrófa. Tényleg nem lehet erre nagyon mit mondani. Elképesztő. Ingyen? Annyi nevetséges deal után is hihetetlen. Döbbenet.

Nagyon vékonyak leszünk így hátul.
Innen is látszik hogy mennyire vakon van a vezérkar. =D> =D> =D>
gránit
Director del Fútbol

2025.08.07. 19:46:11

Andrsika írta:
Én Paixaoban nem làttok akkora potenciált, h akár 30milliót megérjen, de nyakam rá, ha hozzánk jött volna a fizetési igénye( màr tudják, h palik vagyunk) magas lett volna. Rashford kölcsön sztem oké, de a fizetése nyilván magas( én ezen már nem akadok fenn, nálunk ez örökre így lesz)
Paixao regisztrálásához valószínűleg nem kellett volna akkora áldozat. Ha az ő fizetési igényén fennakadunk, akadjunk fenn Rashfordén is.

Martinez ingyen elengedése katasztrófa. Tényleg nem lehet erre nagyon mit mondani. Elképesztő. Ingyen? Annyi nevetséges deal után is hihetetlen. Döbbenet.

Nagyon vékonyak leszünk így hátul.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 19:34:08

Akkor megvan az idei Gundogan, hogy tudjunk regisztrálni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.07. 19:22:02

Gondolom nem volt véletlen, hogy Martin-t kh-ként próbálgatták.
Kíváncsi vagyok így kit tudunk hozni, mert értelmetlen lenne Inigo elengedése, ha senki nem érkezne.
Így Flick valószínűleg megkaphatja a várt szélső védőt, és nem kell távoznia más KH-nek sem.
Érdekes lesz így, jhv igazolás esetében Kounde mehet vissza kh -nek, bal szélre szóba jöhetne megint Grimaldo.
Kérdés nem fog e felborulni Inigo nélkül a védekezés.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 19:15:21

Szóval mi 50 millióért veszünk 34 éves alapembert, de ingyen engedjük el? Ha kértünk volna 5-10 milliós vételárat, röhögve odaadták volna....
Andrsika
Jugador d'estrella

Chino
Llegenda del Barça

2025.08.07. 15:58:37

gránit írta:
2025.08.07. 13:13:08

Szóval várható volt, hogy a nyakunkon ragad, és ehhez még hozzájött a legújabb sérülése is, most eladhatatlan. Szerintem nem erre számítottak, hanem arra, hogy meg tudnak majd tőle szabadulni, és akkor jelentős összeg felszabadul. Pena távozásával is számoltak szerintem, de senki nem fog az évi 3,2 millió eurós fizujára rálicitálni. Elképesztő hiba volt neki 2023-ban ekkora szerződést adni. Tartalékkapusnak a mi helyzetünkben 3,2 milliót adni... Hatalmas hiba volt, bőven elég lett volna neki max 1 millió.

A regisztrációs nehézségekhez meg hozzá kell venni, hogy voltak ám itt busás szerződéshosszabbítások. Gavi +3 millió, Pedri, Araújo és Raphinha fizetése is jelentősen emelkedett, Yamaléról nem is beszélve. Ezeket a növekvő fizetésekkel járó hosszabbításokat se felejtsük el, amikor a regisztrációs gondokról szó van.
Pena távozásával nem lenne baj. Ő is menni akar,a Comoban például tárt karokkal várják, Fabregasnak nagyon kellene, a hírek szerint ő is hajlana rá, ha jobb ajánlatot nem kap. Egy év van hátra, újabb 0 játékperces évvel nem kell senkinek. Csak most változtak a dolgok és lehet,hogy nem engedhetjük el, mert jelenleg csak az Atletices kapusaink vannak.
Akkor pedig nem feltétlenül tartaléknak számított, legfeljebb papíron. ter Stegen már szinte félig sérülten, fájdalmakkal játszott, ki is esett szezon közben, ami várható volt. Ha azt veszed, hogy még Musso is annyit keres, egy Lunin pláne olyan kapusok mögött mint Oblak vagy Courtois.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.08.07. 13:13:08

Troym írta:
Mi volt az eredeti terv idén nyárra (TS műtétje nem lehetett minden alapja), hogy akartuk Nicot / Diaz leigazolni, ha nem tudjuk Garciát, Teket, Bardghjit és Rashfordot regisztrálni, nekem ez magas...egy hónapja azon lamentáltak, hogy Nicon kívül ki fér még bele idén, most meg egyetlen játékos regisztrációja sincs meg 1 héttel a szezonkezdet előtt, pedig távozott Valle, Torre, Fati, Lenglet, Victor...lehet csak nekem magas, hogy ha elmegy TS, akkor minden szép és jó, így meg nem sikerül részfeladatokat sem megoldani, pl Bardghji 3 filléres szerződése miért gond 5 játékos távozása után?
Szerintem Williams kamu volt, a klubvezetés csak a szurkolók kedvéért tett egy kötelező kört, mert Barcelonában követelték Laportától, hogy igazolja le őt. Tudtuk, hogy nem fog idejönni, ezerszer megmondta az előző szezon közben is, hogy nem bánta meg a 2024 nyarán hozott döntését. Többször kikosarazott már minket. Szerintem csak egy kötelező színjáték volt Laporta részéről az egész, mert a szurkolók akarták Williams-t, és egyetlen általam látogatott fórumon sem akarták elfogadni, hogy nem akar idejönni. Barcelonában nagyon forró volt a helyzet, az egyik rendezvényen meg is rohamozták Laportát, és követelték tőle Williams megszerzését. Olyan nyomás volt Barcelonában Laportán, hogy erre kénytelen volt reagálni, ha nem akarta, hogy egy rendezvényen meglincseljék. Kellett futnia Williams-ért egy kamu kört, hogy a szurkolók lehiggadjanak.

Diazról pont azért tettek le, mert tudták, hogy nem fogjuk tudni regisztrálni. Kaptunk árajánlatot, brutálisan magas árral, Diaznak is magas volt a fizetési igénye, így ezt a szálat el is vetették.

Rashford ennél olcsóbb lehetőségként jött a képbe, de teljesen igazad volt, minden forrás bruttó 14 milliót ír, amit írtál. Ez is húzós. Paixao olcsóbb megoldás lett volna.

Szerintem ter Stegen és Pena távozását biztosra vették (Joan García és Szczesny szerződtetése és regisztrálása volt a cél, ter Stegen és Pena távozásával), de itt is túl optimisták voltak, mert a Galatasaray hívta korábban ter Stegent, és nem fogadta el az ajánlatukat.

https://onefootball.com/en/news/barcelo ... t-41252875

https://www.barcablaugranes.com/2025/6/ ... -barcelona

Szóval várható volt, hogy a nyakunkon ragad, és ehhez még hozzájött a legújabb sérülése is, most eladhatatlan. Szerintem nem erre számítottak, hanem arra, hogy meg tudnak majd tőle szabadulni, és akkor jelentős összeg felszabadul. Pena távozásával is számoltak szerintem, de senki nem fog az évi 3,2 millió eurós fizujára rálicitálni. Elképesztő hiba volt neki 2023-ban ekkora szerződést adni. Tartalékkapusnak a mi helyzetünkben 3,2 milliót adni... Hatalmas hiba volt, bőven elég lett volna neki max 1 millió.

A regisztrációs nehézségekhez meg hozzá kell venni, hogy voltak ám itt busás szerződéshosszabbítások. Gavi +3 millió, Pedri, Araújo és Raphinha fizetése is jelentősen emelkedett, Yamaléról nem is beszélve. Ezeket a növekvő fizetésekkel járó hosszabbításokat se felejtsük el, amikor a regisztrációs gondokról szó van.
Troym
Llegenda del Barça

ablak
Barça C

2025.08.05. 10:03:53

vg99 írta:
2025.08.04. 18:01:16
ablak írta:
2025.08.04. 14:30:24
Remélem Fermín csak valami gyomorrontás miatt nincs a kispadon. Most pörög ez a 3 név, mint eladó játékosok, bár az elmúlt években is sok katasztrófaturizmus jellegű cikk jelent meg. Nekem az tűnik reálisnak, hogy a két spanyolt nem szívesen engednék (gyanítom maradnának ők is), Christensen meg nem akar menni.

Akiknek a távozása kedvezőbb anyagilag, és kevésbé fájó közép/hosszútávon:

Lewandowski- testidegen, megakasztja az összjátékot, egyre gyakrabban nem megy a játék,bár statisztikák szerint sokat fut, nem látom soha a letámadásban aktívkodni, nem ad annyit az a 2-3 meccsenkénti gól, mint amit elvesz mezőnyben, vinnék az arabok zsíros ajánlatokkal. A pótlásán sem aggódnék, sok játékosunk jól érzi ott magát

Araujo- nagyon kedvelem, de a képességei nem illenek ebbe a játékba, nem jön ki a fizikuma-fejjátéka, bizonytalan a labdával (bár nagyon sokat fejlődött), nála a baj, hogy be van szrva a Bl-ben. Az egyik első Bl meccsén a Juve ellen olyan tipik Böde Danis mozdulattal vitte földre Ronaldot, azóta az összes Bl rangadón megcsinálta a hülyeségeit a 16-oson belül. Évek óta hallani a Juve-Bayern monitorozásról, nagyot menne Angliában is szerintem, nyilván mások is látják, hogy ő egy nagyon jó védő, jelenleg nagyon kedvező áron

Frenkie- ő az, akit leginkább sajnálnék, de Frenkie plafonja szerintem egy olyan rendszerben jönne ki, ahol úgy játszik egyedüli vkp-t, hogy a két oldalán iszonyat fizikális box-to-box játékosok vannak, amilyen profil jelenleg egyáltalán nincs. Kizárólag lassítja a játékot, akármilyen szituban Frenkie tempóban játszik, az erősségei nyilván a biztos passzjáték, és a labdacipelések. Pedri mindenben sokkal jobb nála, Gavi munkatempójával az életben nem venné fel a versenyt, Casado pedig esélyt sem hagy védekezésben, jobban néz ki Pedrivel, a korosztályos csapatokban sokat játszott jobbhátvédet (!). Támadásban mindhárman sokkal változékonyabb a játék tempójára nézve, jobbak helyzetkialakításban is. Róla nyilván a Man Utd álmodozik egy fél évtizede, egyéb klubról nem tudok
Én még Ferran Torrest írnám ehhez a listához.
Megértelek, viszont a jelenlegi helyzetben szerintem ő szükséges 4. támadónak. Nem gondolom, hogy stabil kezdő lesz évekig, viszont nagyon sokoldalú, be tud szállni az összkátékba, jól kerül helyzetbe (az előző évben be is vágta őket). Nyilván ha lenne mozgástér felső polcos támadókat igazolni, nem sajnálnám
Válasz küldése