sansz írta: ↑2023.04.17. 10:56:44
Értem a problémátokat és nem mondom, hogy egyáltalán nincs igazatok, de amit írtok, az meg a másik véglet. Nyilván marhaság mikor valaki azt kiabálja, hogy elbuktuk a bajnokságot...
Ha már arról beszélünk, hogy mit nem szeretünk az egységnyi Barca szurkolóban, hát én pl azt nem, hogy csak az eredményt nézik sokan, zsigerből, érzelemből állítanak dolgokat. Ha nyerünk, akkor Xavi csodás, milyen fantasztikus dolgot csinált..ha vesztünk, akkor ki kell rúgni mindenkit és azonnal MC-ből kell bevásárolnunk...
De mi a másik véglet, mit írunk? Az lenne a másik véglet, ha bárki azt írná, hogy minden csodás, Xavi fantasztikus, a csapat fantasztikus, nincsenek problémák. De ilyet szerintem évek óta nem írt senki erre a fórumra.
A többit a közösbe szánom, nem neked sansz, csak pont ezt a témát szeretném kicsit tisztázni, mert látom, hogy többen félreértik:
1. Azzal, hogy kritizáljuk a kritikákat (inkább folyamatos fikaáradatnak hívnám némelyiket), nem állítjuk automatikusan azt, hogy jó a csapat, nincsenek gondok, hiszen nem vagyunk vakok. Szerintem nincs 1 darab Barca szurkoló a glóbuszon, aki ha látta az elmúlt meccseinket, azok szerinte rendben voltak. Nyilvánvalóan, nagyon sz*rul játszunk hetek-hónapok óta, pont ezért is inkább az lenne fura, hogy ez varázsütésre megváltozzon a semmiből.
Tehát igen, borzalmasan játszunk, borzalmas a csatárok formája, a KP semmilyen a hiányzók nélkül, vallatni lehet mostanában a meccseinkkel. Szerintem ezt senki sem vitatja/vitatta.
2. Na ez pl. kritika volt, amit leírtam, de ha leírom ezt az összes topicba az összes játékoshoz naponta 3x, hogy takarodjon ez egész csapat, mindenki NB1-es, és Xavi egy hülye, direkt alázza a cseréivel a játékosokat, szánalmas az elnök, na ez szerintem értelmetlen frusztrált fröcsögés. Ezekre reagálunk néhányan (legalábbis én biztosan).
Tehát pont az, amit leírtál az idézett rész második felében, arról próbálnak szerintem többen beszélni.
Subinho: Igen, előveszem a korábbi albumjaikat, vagy hallgatok mást. Nem pedig minden héten leírom, hogy milyen sz*r zenét játszanak, fel kéne oszlaniuk, tehetségtelenek, minden más zenekar sokkal jobb, érdemtelenül kapnak platina lemezt, közben azért megnézem a koncertjeiket és csak alázom őket.
Ki kéri, hogy bárki becsületből nézze a csapat meccseit? Ezt mindeni döntse el maga, hogy megéri-e neki az idejéből.
Viszont ez a helyzet kicsit olyan, mintha vetítenéd a fiadba, hogy rock sztár, miközben csak egy tehetséges tini, és ha egy időszakban nem megy neki a zenélés, akkor minden nap a fejéhez vágnád, hogy tehetségtelen, menjen inkább kötögetni.
Már sokan sokszor leírták, hogy most nem a siker fázisában vagyunk. Lehet mondani, hogy nem is tartunk arra, ez egy legitim álláspont, de azt várni, hogy folyamatosan jó játékkal hozzuk az eredményeket, az megint csak ábrándozás.
Bármennyire is fáj, itt tartunk most.
Összegezve: a kritika jogos, hasznos és szükséges, de a cinikus sértődött gúnyolódás, szitkozódás szerintem nem szerencsés, inkább visszatetsző.