Zaen írta:Ezt a House felhajtást sose értettem.
Tehát van benne egy igazán jó, néhány viszonylag jó karakter, és a maradék töltelék, a részek alapvetően sablonosak (amit én láttam a sorozatból ezt vontam le, és ezt többen is megerősítették már), a háttér szál pedig kb. annyiban merül ki, hogy szedi-e a Vicodint vagy sem, illetve, hogy együtt van-e azzal a főorvos csajjal vagy sem (jó persze durván lesarkítva). Ráadásul a sorozat színvonala a végefelé le is esett...
Lehet nincs igazam, meg persze ízlések és pofonok, de több ismerősön is dícsérte, és ezért néhanapján megnéztem belőle pár részt a TV-ben, és ezt sikerült levonnom belőlük.
Nagyon sarkítva így is lehet értelmezni, viszont a lényeg sikkad így el a sorok között. Mégpedig az, h az alapvetően sablon részek csak egy váz. Mivel kb epizódonként egy komoly beteg (+család), néhány gyorsan letudott páciens és némi "csapatépítő tréning" House módra. Nagyjából ez a felállás. Viszont amitől mégis érdekes tud lenni és fenntartja az érdeklődést, azt maga a cselekmény eközben. Mivel két egyforma eset nincs és igen komolyakat vajúdnak a megoldásokon, ráadásiul ez alaposan nyakon van öntve az egyedi Ház style-lal és öntörvényű kivitelezéseivel. Vmint ahogy manipulálja az embereket és egyáltalán, ahogy bánik mindenkivel és ezáltal amilyen hatással van a többiekre. Plusz azért a többi szereplő sem csak azért van, h kilegyen a létszám, nekik is megvannak a maguk érdekességei, eseményei. Uh lényegében igen, a részek kb 75%-ának ugyanaz a váza, de mégsem unalmas, mert amivel kitöltik, az önmagáért beszél. És tényleg, a doki karaktere piszokul el van találva és igazán egyedi.
Am még a saját példámat hozzáfűzöm. Én kb a Vészhelyzet közepén egyszerűen megcsömörlöttem a kórházas sorozatoktól (ahogy még anno a Benji miatt a kutyásoktól

) és azért sem érdekelt a House, mondván ez is csak ilyen orvosos cucc. Aztán elkaptam egy-két részt és elröhögcséltem rajta. Aztán most, h minden második adón vmelyik évad megy éppen, többször belenézegettem és azon kaptam magam, h keresem a lehetőséget, h nézzem. Aztán annyira megtetszett, h elkezdtem elölről és abszolút nem bántam meg, sőt! Pedig nagyon szkeptikus voltam vele, de borzasztóan kellemes csalódás volt. És bátran ajánlom mindenkinek, mert van benne sok humor, meg dráma, meg humor, meg tényleg érdekes, ahogy dolgoznak és ahogy zajlik az élet a Házban