Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Csak az első 30-35 percet láttam, addig megérdemelt volt az Arsenal vezetés.ozsimiki írta:Game, LG, Levproff!
milyen meccsetek volt? most értem haza,annyit tudok,h 45.percben kiszórták Vermalent,és büntetőt hibázott a West Ham, 2.félidő?
10 emberrel is az Arsenal támadott végig, szerintem megérdemelt győzelem volt.ozsimiki írta:Game, LG, Levproff!
vagy vki más Arsenalos...
milyen meccsetek volt? most értem haza,annyit tudok,h 45.percben kiszórták Vermalent,és büntetőt hibázott a West Ham, 2.félidő?
megérdemelten lett/lesz tiétek a 3 pont?
köszi előre is az infókat.
Először is: nem Mikaos Vs PL-topik, hanem Mikaos vs 3 embergergo9 írta:Noh Mikaos VS PL topik 123. forduló.
Először is VDS a meccsek 40%-ban jó ha védett, Foster volt előtte aki nyelte is szépen a potyákat. VDS hol sérülések,ill felesége miatt hiányzott hónapokat. Foster meg még Almuniánál is klasszisokkal rosszabb kapus ugyhogy ezt kkár tovább tárgyalni.
Érdekes a logikád Mikaos, a védelem azért jó mert a középpálya ott van előtte ellenben Rooney csak magától olyan jó VDs kirugja neki a labdát kicselez 7 embert majd bevágja a kapuba. Hogyne.
Azért a legutóbbi Rooney gólokból vhogy nem ez van meg nekem, főleg fejesgólok voltak biztos a szélfújta oda. Nagyrészt zseniálisan adtak be , csinálták meg a helyzetet Rooneynak aki elképesztő % vágja be ezeket, ez pont annyira a középpálya érdeme, mint a védekezés is.
Ha a kapott gól nem reális akkor mégis miből szűrted le hogy gyenge a MU védelme, szem színből vagy miből? Kíváncsian várom az indokokat. Érdekes módon a Milan meccs után jött
hogy sok labdát szórnak el, ebből csak TE általánosítottál aki egynél több MU meccset néz évenként az tudja hogy ez nem így van, előtte sem olvashattuk tőled hogy sok labdát szórnak el illetve azt sem hogy gyenge lenne a védelme. Sok más "okos" dolgot igen, kontráznak, 1-0, győzelmek , most meg ez lett a vesszőparipád.
Noh Mikaos VS PL topik 123. forduló.Mikaos írta: ON:
Az meg, hogy gergo9 jön a kapott gólok statisztikájával, az azért nem lehet mérvadó, mert korántsem csak a 4 védőn múlik ez a statisztika, hanem az egész csapaton. Hogy egy hozzáértőt idézzek "szabad fordításban", Pep is nyilatkozza jó párszor, hogy: a csatársor = az első védősor.
Hogy az Arsenallal összemérjem ezt a statisztikai dolgot: egyértelmű különbség van például csak a kapusok teljesítményében is. Nemcsak a potyákról beszélek, hanem az alapvető adottságról. VdS egy világklasszis (ha nem a legjobb) kapus, míg Almunia szimplán "jó", vagy erős középszint, mondjuk TOP10-TOP20 közötti. Már ez önmagában torzítja gergo9 hivatkozási alapját. Ráadásul ha hozzáveszem azt -amit én írtam már egyébként-, hogy a MU középpályája nagyon jól védekezik, ez szintén megmutatkozik az emlegetett statisztikában. Aztán Rooney védekező munkáját -gondolom- nem kell bemutatni senkinek, talán az egyik legtöbbet mozgó és letámadó csatár. És akkor még mindig nem szóltam egy szót se a védelemről.
Szóval nehogy már csak 4 ember mutassa meg a kapott gólok számának alakulását.
A lőtt gólok viszont azért jobban kimutathatók 1 csatár munkájában (Rooney). Elég ha arra gondolunk, hogy az átlag nagy csapatok (és egyes közép csapatok) nagyjából hasonló arányú támadást képesek vezetni egy meccsen. A meccs viszont azon múlik, hogy melyik támadósor/támadó milyen százalékban használja ki a helyzeteit. A csapat valamilyen úton-módon, a saját taktikájának megfelelően eljut az ellenfél 16-osáig, és minden helyzet előtt 50% áll egy-egy támadó rendelkezésére a befejezést illetően. Rooney ebben kimagasló eredményt nyújt, és én úgy érzem, hogy ezzel hajlamosak sokan megfeledkezni a problémákról. Legalábbis amiket én problémának érzek. Nem azért, mert "utálom a MU-t, vagy mert unatkozom", hanem mert én ezt így látom.
okés,nem sokára kifejtem olyan mód ahogy ti is,elöljáróban ennyit:Game90 írta:Női megérzés...ozsimiki írta:Game!![]()
Ha van időd, akkor te is leírhatnád, hogy a következő fordulókban hogy fognak teljesíteni a bajnokesélyesek, engem érdekelne.
Én kb. annyira rühellem ezt a bandát, mint Mikaos. De sztem ez az osztályzás áll közelebb a valósághoz, mint az övé. Úgy gondolom, h ahol sebezhetőek, az a középpálya, a BL döntőn is elsősorban ott vertük meg őket. A többi csapatrész azonban nagyon rendben van.gergo9 írta: Kapus-9 Védelem-9-Középpálya 7,5(Hargreavessel 8 )-Csatársor(ha csak mint Rooney egy szem csatárt számítom ide) 10
Nincs mit írni mostanában?!Mikaos írta:A többiekről nincs mit írni mostanábanmiihii írta:Hébe-hóba egy-egy gondolat kifut másnak is,de ezek is csak az Arsenal meccs kapcsán.Minden mást meg ráömlesztesz a MU-ra.
Elég ritkán formáltam véleményt az utóbbi időben a MU-ról. Mondom, nézz utána, ne a levegőbe beszéljünk. Megszokásból ne írd azt, hogy állandóan róluk beszélek.
Ha dicsérni is mertem Rooney-t,VdS-t, Valenciát, akkor már az a baj. Lényeg, hogy mindig meg kell találniHárman itt uraljátok a PL-topikot, mint valami kakasok egy dombon
De ha ugyanannyi pontjuk lenne, mint ahogy te írtad, akkor valószínűleg a mu lenne a bajnok a gólkülönbségük miatt, Angliában ugyanis az számít.Game90 írta:Női megérzés...ozsimiki írta:Game!![]()
Ha van időd, akkor te is leírhatnád, hogy a következő fordulókban hogy fognak teljesíteni a bajnokesélyesek, engem érdekelne.
Női megérzés...ozsimiki írta:Game!
Game!Game90 írta:Ha már én hoztam fel a témát, akkor én is leírom a véleményemetGame90 írta:ManUnited: Liverpool (3), Bolton (3), Chelsea (0), Blackburn (3), ManCity (1), Tottenham (3), Sland (3), Stoke (3).
Chelsea: Blackburn (3), Portsmouth (3), A. Villa (1), ManUnited (3), Bolton (3), Tottenham (1), Stoke (3), Liverpool (1), Wigan (3).
Arsenal: West Ham (3), Birmingham (1), Wolves (3), Tottenham (3), Wigan (3), ManCity (0), Blackburn (3), Fulham (3).![]()
Nálam ez lenne a végeredmény:
1. Chelsea 85
2. ManUnited 85
3. Arsenal 83
Gerrard könyöklése a Portsmouth ellen...
Ha már én hoztam fel a témát, akkor én is leírom a véleményemetGame90 írta:ManUnited: Liverpool (3), Bolton (3), Chelsea (0), Blackburn (3), ManCity (1), Tottenham (3), Sland (3), Stoke (3).
Chelsea: Blackburn (3), Portsmouth (3), A. Villa (1), ManUnited (3), Bolton (3), Tottenham (1), Stoke (3), Liverpool (1), Wigan (3).
Arsenal: West Ham (3), Birmingham (1), Wolves (3), Tottenham (3), Wigan (3), ManCity (0), Blackburn (3), Fulham (3).
csak ehhez szólok hozzá,többi megint a szokásos rizsa,egy ex mustól,akinek ez a hobbyjaMikaos írta: Hárman itt uraljátok a PL-topikot, mint valami kakasok egy dombon![]()
Nem kéne azért ennyire túlértékelni a Hotspurt, h egyikük se fogja őket megverni.fcbarca0827 írta:Szerintem:Manchester United: 14 pontGame90 írta:ManUnited: Liverpool (1), Bolton (3), Chelsea (1), Blackburn (3), ManCity (0), Tottenham (0), Sland (3), Stoke (3).
Chelsea: Blackburn (3), Portsmouth (3), A. Villa (1), ManUnited (1), Bolton (3), Tottenham (0), Stoke (3), Liverpool (3), Wigan (3).
Arsenal: West Ham (3), Birmingham (1), Wolves (3), Tottenham (1), Wigan (3), ManCity (3), Blackburn (1), Fulham (3).80 pont
3. hely
Chelsea: 20 pont84 pont
1. hely
Arsenal: 18 pont82 pont
2. hely
Liverpool fan vagyok, ezek közül az Arsenalnak szurkolók.
Manchester United: 14 pontGame90 írta:ManUnited: Liverpool (1), Bolton (3), Chelsea (1), Blackburn (3), ManCity (0), Tottenham (0), Sland (3), Stoke (3).
Chelsea: Blackburn (3), Portsmouth (3), A. Villa (1), ManUnited (1), Bolton (3), Tottenham (0), Stoke (3), Liverpool (3), Wigan (3).
Arsenal: West Ham (3), Birmingham (1), Wolves (3), Tottenham (1), Wigan (3), ManCity (3), Blackburn (1), Fulham (3).
Mostanában?:D Mikor írtál te róluk? Szinte sosem írsz róluk, pedig Chelsea vezette a tabellát jó ideig(most is vezeti vesztett pontok tekintetében) Te két dologról írsz ide egyik a MU b*szogatása, másik meg az Arsenal. Persze hogy feltűnik bennünk hogy negatív irányban vagy elfogult a MU iránt.Mikaos írta:A többiekről nincs mit írni mostanában![]()
A mostani Realt összehasonlítani, a mostani MU-val khm. Szerencsére nem vagy elfogult.Mikaos írta: Ugyanazt érzem a MU-nál, mint a Realnál. Nagyobb a füstje, mint a lángja. Nem meghatározó középpályával, és bizonytalankodó védelemmel nehéz dolguk lesz. Rooney miatt még nem kerültek felszínre a (szerintem egyértelmű) problémák.
Nah leírom mégegyszer hátha. A MU védelemére egyáltalán nem jellemző úgy eladogatni a labdát mint a Milan ellen, semmivel sem több labdát adnak el átlagban mint a többi topcsapat a PL-ben vagy akármelyik bajnokságban. És mégis hol szoktál jobbhoz kedves Mikaos?Mikaos írta: Úgy látszik, nem fogunk egyetérteni abban gergo9-cel, hogy a MU-védelme mennyire adja el, vagy nem adja el a labdákat - engem zavar az a mennyiség, amennyit elszórnak. Lehet, hogy gergo9-et egyáltalán nem zavarja - én mindenesetre jobbhoz szoktamÖnmagában, ha a tavalyi MU-védelemmel mérem össze, már akkor is látni a különbséget.
Az Arsenalnak a Tottenham idegenben igen necces lehet. Defoék a BL helyért küzdenek, úgyhogy nekik (is) miden pont számít. Talán még a City tréfálhatja meg őket otthon, de nem hinném.Game90 írta: ManUnited: Liverpool (hazai), Bolton (idegen), Chelsea (h), Blackburn (i), ManCity (i), Tottenham (h), Sland (i), Stoke (h).
Chelsea: Blackburn (i), Portsmouth (i), A. Villa (h), ManUnited (i), Bolton (h), Tottenham (i), Stoke (h), Liverpool (i), Wigan (h).
Arsenal: West Ham (h), Birmingham (i), Wolves (h), Tottenham (i), Wigan (i), ManCity (h), Blackburn (i), Fulham (h).
Az Arsenal sokkal jobban jöhet ki a hajrábol a mecsek alapján. Főleg ha a MU és Chelsea x-et játszik. Ha nem fulladnak ki azt mondom ők lesznek a bajnokok. De lehet hogy ez csak elfogultságGame90 írta:Most már én is hozzászólok a témához![]()
ManUnited védelmet nem tartom annyira rossznak, azért csak ők kapták az egyik legkevesebb gólt. VdS még mindig klasszis, Evra az egyik legjobb balhátvéd a világon, Vidic is jó, Rio-t én sosem tartottam nagyra, egy jó jobbhátvéd kéne, G. Neville már járni alig tud, Rafael pedig rutintalan.
Ha valakit nagyon érdekel, akkor leírom a többi csapatrészt is![]()
8 forduló van hátra, itt vannak a bajnokesélyesek további meccsei. Szerintetek hol veszíthetnek pontokat a csapatok?
ManUnited: Liverpool (hazai), Bolton (idegen), Chelsea (h), Blackburn (i), ManCity (i), Tottenham (h), Sland (i), Stoke (h).
Chelsea: Blackburn (i), Portsmouth (i), A. Villa (h), ManUnited (i), Bolton (h), Tottenham (i), Stoke (h), Liverpool (i), Wigan (h).
Arsenal: West Ham (h), Birmingham (i), Wolves (h), Tottenham (i), Wigan (i), ManCity (h), Blackburn (i), Fulham (h).
A többiekről nincs mit írni mostanábanmiihii írta:Hébe-hóba egy-egy gondolat kifut másnak is,de ezek is csak az Arsenal meccs kapcsán.Minden mást meg ráömlesztesz a MU-ra.