Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.11.02. 12:45:13

Cestus írta:
S.Agüero írta:Ja, direkt vannak rossz formában, direkt kapnak ki, mert nekik elég 2 hónapot focizni. :)

Kicsit túl lett fújva ez a formaidőzítés dolog... :roll:
Nem ezt mondom, és a formaidőzítésük sem érdekel nagyon (valójában azt sem tudom, a gyakorlatban ezt hogy kell csinálni :D). Viszont most gödörben vannak, de lesznek ők fent is még, méghozzá megint akkor, amikor jobban számít.

A bajnokságot viszont megnyerjük természetesen (talán a kupát is), ha nem kezdünk el most mi is bénázni. Túl sok pontot buktak már. Lehet mondani, hogy tavasszal dől el minden, de mi is az őszi bénázásunkkal veszítettük el a tavalyi ligát, főleg az Alavés és Celta elleni betlikkel.
Pontosan.Ha nem bénázunk otthon Alavesek, Malagák ellen, akkor még a tavaszi csúfos vereségekkel is meg lett volna a bajnokság.

Ahogy Bob szokta mondani, 92-94 pont elég szokott lenni a bajnoki elsőséghez.
Ha így számolunk, a RM max 10 pontot bukhat még összesen, ha bajnok akar lenni és ehhez minket,Atletit,Sevillát stb-t oda-vissza verni kell még.

Ráadásul ha sikerülne megtartani egy szép előnyt a ligában, akkor az erősen a mi hasznunkra is válhatna, mert BL szempontból lehetne pihentetni 1-1 komolyabb BL meccs előtti/utáni bajnokin, ami rá is férne a csapatra tavasszal, nem kéne azért aggódni, hogy ha kihajtjuk a belünket BL-ben akkor lehet oda a bajnokság.
Cestus
Director del Fútbol

2017.11.02. 12:31:05

S.Agüero írta:Ja, direkt vannak rossz formában, direkt kapnak ki, mert nekik elég 2 hónapot focizni. :)

Nem ezt mondom, és a formaidőzítésük sem érdekel nagyon (valójában azt sem tudom, a gyakorlatban ezt hogy kell csinálni :D). Viszont most gödörben vannak, de lesznek ők fent is még, méghozzá megint akkor, amikor jobban számít.

A bajnokságot viszont megnyerjük természetesen (talán a kupát is), ha nem kezdünk el most mi is bénázni. Túl sok pontot buktak már. Lehet mondani, hogy tavasszal dől el minden, de mi is az őszi bénázásunkkal veszítettük el a tavalyi ligát, főleg az Alavés és Celta elleni betlikkel.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.11.02. 12:25:59

Messias2 mindjárt jön az xG mutatókkal, és megmondja, mi a szitu valójában. :mrgreen:
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.11.02. 12:19:10

Az tény hogy pocsék formában vannak, és messze nem tudatos formaidőzítés van a dologban, hanem tényleg gödörben vannak.

Ennek ellenére tényleg nem szabad leírni őket, nem állnak hadilábon a szerencsével sorsolás szempontjából, és a pályán sem.(bár jelenleg mi sem panaszkodhatunk)

Ha a Sevilla első lenne, akkor bizony 5-re csökkenne a számukra megkapható ellenfelek száma, és ha a Chelsea-nek sikerülne csoportelsőnek lenni, akkor ebből az 5-ből egyedül a Besiktas ami könnyebbnek tűnhetne.
Persze amilyen szerencséjük van, simán kihúzzák a Besiktast.

Azért az kifejezetten jó lenne, ha végre mi is össze kerülnénk egy könnyebb ellenféllel a legjobb 16 között, az elmúlt években sorra a nehezebbek közül kaptunk ellenfelet, míg azért láthattuk mennyit számít az, hogy valakinek nem egy PSG-Bayern szintű ellenfele van a nyolcaddöntőben, és van még idejük összeszedni magukat.
Varatrix
Director del Fútbol

2017.11.02. 12:18:40

S.Agüero írta:Amúgy annál szebb nem is lehetne, hogyha Pep ejtené ki őket. :D Bár nyilván attól még középszerű edző maradna. :)
Már sokan megmondták, amíg nem lesz bajnok a Stoke Cityvel addig egy senki.... (Ahogyan Zidane is??)

Ez esküszöm érdekelne egy Madrid drukker tollából hogy mit gondolnak erről.

Zidane is csak beleült a jóba? Vagy ő egy edzőzseni? Árnyalja azért a véleményüket, hogy nekik is bejött egy Pep-hez hasonló edzői kinevezés?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Varatrix 2017.11.02. 12:19:40-kor.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
MatyiG
Adminisztrátor

2017.11.02. 12:15:26

Amúgy annál szebb nem is lehetne, hogyha Pep ejtené ki őket. :D Bár nyilván attól még középszerű edző maradna. :)
Varatrix
Director del Fútbol

2017.11.02. 12:06:08

Cestus írta:A Real ősszel minden évben le van nézve, és mindenki retteg a Bayerntől, PSG-től, Citytől. Aztán valahogy tavasszal még is mindig ők emelik magasba a kupát. Szerintem jobb nem bedőlni annak, hogy most még alszanak.
Tavaly 3 meccset buktak: ellenünk, Valencia és Sevilla, mindet a szezon második felében. Nem azt mondom hogy szerencse a Bl, de azért ne a világnak kelljen már izgulnia, és azon gondolkodnia, hogy ez a taktika része és micsoda foci lesz itt tavasszal. A statisztikákat visszanézve pedig a tavaszi BL meneteléshez hozzátartozott, hogy hullottak a pontok a bajnokságban. Bárhogy nézem ez jó előjel hogy akkor ezen a két vereségen túl simán bennük van 2-3 pluszba. Ezzel mi már bajnokok lehetünk. 8 pontos hátrányban már nem bízhatnak a klasszikusokban.

A BL azért több tényezős. Ékesen bizonyítják hogy semmit nem jelent a csoport elsőség. Mert ők csoport másodikként kaptak egy Napolit, így kvázi "haladékot kaptak" a "forma időzítésre", mi meg kaptunk egy PSG-t második kalapból.

Nagy dolog amit tavaly véghez vittek, ezt nem akarom elvitatni, de ha az én csapatom lenne nem ülnék széttett karokkal, és mondogatnám hogy, majd márciusban, hanem kezdenék valamit (nyilván vezetőként :mrgreen: ) Úgy tudom továbbra sem terveznek igazolni, és ha európában valakinek nagy szüksége lenne rá az a Real, én minden követ megmozgatnék a helyükben egy centerért, még akkor is ha csak rövid távú megoldásként is, valakit, de jelenleg ezt a Gól mennyiséget bárki megrúgná friss bizonyítási vágytól buzogva, ezzel padra téve Benzemát.

Lényeg ami lényeg 8 pontos előnnyel, és BL csoport másodikként nekik kell izgulniuk, nem a többi nagy csapatnak.

Nagyon szorítok egy City- Reál meccsért. Mindamellett hogy, úgy érzem a PSG, vagy ők tudják megfogni a Reált, egy izgalmas, látványos meccs lenne.

Sajnos az MU csalóka, mert a BL-be nekik a 16-ig nincs igazi erőpróbájuk, remélem elkerülik a Realt.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
MatyiG
Adminisztrátor

2017.11.02. 12:05:29

Ja, direkt vannak rossz formában, direkt kapnak ki, mert nekik elég 2 hónapot focizni. :)

Egyébként ezért tartom fontosabbnak minden évben a Ligát, a BL-hez elég 1-1 meccsre felpörögni, a bajnokságot nehezebb megnyerni, egész szezonban folyamatosan teljesíteni kell.
JimmyJump
Jugador del Barça

2017.11.02. 11:54:47

Cestus írta:A Real ősszel minden évben le van nézve. Szerintem jobb nem bedőlni annak, hogy most még alszanak.
És 'minden évben' bukják is a bajnokságot, kupát emiatt. A Bl-hez több tényező kell, jó játék, szerencse, sorsolás, kedvező bírói ítéletek, ezek mind nagyon összeálltak ott az utóbbi években és még így is nüanszokon múltak a győzelmeik. Ha idén fordul a trend, simán reális forgatókönyv lehet akár egy 16 közötti kiesés is a PSG ellen, akármennyire tavaszra készülnek.
Cestus
Director del Fútbol

2017.11.02. 11:38:48

A Real ősszel minden évben le van nézve, és mindenki retteg a Bayerntől, PSG-től, Citytől. Aztán valahogy tavasszal még is mindig ők emelik magasba a kupát. Szerintem jobb nem bedőlni annak, hogy most még alszanak.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.11.02. 11:35:41

A Citynél tényleg úgy tűnik, össze állt Pep elképzelése. A tavalyi szezonjukhoz nem hasonlítanám, ott az első 6 meccs után véget ért a csoda, idén már jóval többet mutattak. A tavasz még messze van, addig lehetnek nagy fordulatok, ahogy láttunk már ilyeneket az elmúlt években, de úgy érzem, bennük lehet egy nagy eredmény. Nem igazán kedvelem őket, de a Gurdiolát gyalázó emberek miatt valahol mégis örülnék, ha futnának egy nagy szezont. Bár megmagyaráznák, hogy csak a sok elköltött pénz miatt sikeres, itt meg volt Messi, a Bayernnal meg nyert BL-t, de ciki, stb.. úgyhogy nekik mindegy. #-o

A Napoli kiesését én is nagyon sajnálnám, nagyon szimpatikus és jó focit játszanak, pechükre kifogtak egy bombaformában lévő Cityt, a Sahktar pedig már nem először bizonyítja, hogy az egyik legveszélyesebb keleti-európai csapat. Remélem azért összejön nekik vhogy a továbbjutás.

Vannak komoly meglepetések és csalódások is az idei BL-ben, pl. a Benfica 0 pontja 4 meccsen, a Juventustól is többet vártam, a Sporting ellen kis híján megégtek, onnan pedig a továbbjutás is kérdőjeles lett volna. A G csoport elsőre nagyon kiegyensúlyozottnak tűnt, de a Besiktast inkább 4. helyre tippeltem volna, erre pedig mennek 4 ponttal, a Monaconak pedig csak kettőt sikerült gyűjtenie. :roll:
A Dortmundot is rossz nézni, mennyire gyenge, nagy kár érte, egy jó Dortmund egy ilyen formában lévő Realt megszorongathatott volna a 2. helyért.

Na megy ugye a Real... talán most jön ki rajtuk a jólakottság a történelmi szezon után, egyéb problémákkal megspékelve. Pl. Morata és Danilo elmentek, és nem lettek érdemben pótolva. Danilot hiába szidták mint a bokrot, cserének azért nem volt ő olyan rossz, a Cityben pl. abszolút hozza, amiért megvették. Morata fontos góljainak pedig a bajnokságban döntő szerepe volt.
Addig én sem vagyok nyugodt, amíg versenyben vannak, de ezzel a gyenge formával a bajnokság el mehet már ősszel, hogy ne így legyen, ahhoz nagyon gyorsan össze kéne kapniuk magukat.
A BL-ben tavasszal még jók lehetnek, hiszen azért sokkal több van ebbe a csapatba, mint amennyit most mutatnak. Remélhetőleg már a 16 között jön egy erős ellenfél, minél kevesebb idejük legyen összeszedni magukat. Meg azt is remélem, hogy a bajnokságban a Valencia, Atletico, Sevilla, Villarreal négyes jól fog szerepelni, ne dőlhessen a Real hátra egy gyenge ősz után azzal, hogy a második hely így is tuti, tartalékolhatunk a BL-re.
Petr
Entrenador del Barça

2017.11.02. 11:26:16

Kovbal88 írta:Ezért nem szabad, magyar csapatnak a BL be bejutni. Meg lehet nézni, mire képesek a kis csapatok, gólokat lőnek és még pontot pontokat szereznek. A Debrecen anno még gólt se tudott lőni, nemhogy pontot szerezni.
Azért a Liverpool és a Fiorentina ellen is játszottak jó meccseket, ahogy emlékszem. Pontot nem szereztek egy nehéz csoportban, de szép élményt adtak és lőttek gólt.

szerk.: Úgy tűnik markionni gyorsabb volt :D.
markionni
Capitá del Barça

2017.11.02. 11:25:22

Kovbal88 írta:Ezért nem szabad, magyar csapatnak a BL be bejutni. Meg lehet nézni, mire képesek a kis csapatok, gólokat lőnek és még pontot pontokat szereznek. A Debrecen anno még gólt se tudott lőni, nemhogy pontot szerezni.
Mi az osszefugges? Btw a Fiorentinanak oda-vissza lottek otot.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.11.02. 10:57:52

Ezért nem szabad, magyar csapatnak a BL be bejutni. Meg lehet nézni, mire képesek a kis csapatok, gólokat lőnek és még pontot pontokat szereznek. A Debrecen anno még gólt se tudott lőni, nemhogy pontot szerezni.
miro.
Entrenador del Barça

2017.11.02. 09:20:47

Sajnálnám a Napolit ha kiesnének,már pedig nagyon meleg a pite.

City meg begyújtotta a rakétákat,pár meccset láttam tőlük,gyorsak,agilisak,elől meg extrák szerintem most.
(Nekem még mindig hiányzik egy jó Milan vagy Inter.. :roll:)
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan

rmcf
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.11.02. 08:12:47

Sinya22 írta:Ez a Dembelé a Spursben miért ilyen idegbeteg?10 perc alatt volt 3 pirosat érő megmozdulása.Embert még nem láttam 3-1-nél ennyire frusztráltnak :D Jól játszottak az angolok,a madrid meg előbb utóbb úgy is összeszedi magát.Remélhetőleg utóbb,mire jön a classico legyen meg a 10 pont különbség. :D
Legalább Ramos az emberére akadt, és még Marcelo akarta helyretenni, a nagy darab néger fiút, na az érdekes lett volna. :)
JimmyJump
Jugador del Barça

2017.11.02. 07:51:00

MessiNeymarSuarez írta:Ez tény, de azért az nem mindegy, hogy elsőként egyedül a Bayernt kaphatnák ami komoly
Chelsea is második jelenleg és a Pool is lecsúszhat még. Nem megoldhatatlan, de azért egy nyolcaddöntőben komoly feladat lenne mindkettő.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.11.01. 22:50:27

Samper írta:Aki jó focira éhes, az nézze a M.Cityt.
Rájuk vagy kattanva nagyon. Várjuk meg a tavaszt azért, tavaly pont ilyenkor fociztak le minket az Etihadba, aztán a szezon végén csak a neve miatt nem repült Guardiola.

A United már meg is kezdte a bukdácsolást, igaz nem a BLbe.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Samper
Director del Fútbol

2017.11.01. 22:48:56

Aki jó focira éhes, az nézze a M.Cityt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.11.01. 22:47:45

Spanyolokat a gyengélkedő Sevilla mentette meg ebben a fordulóban, durva.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.11.01. 22:38:35

Na vajon Ramos is kap eltiltást tapsért?
Sinya22
Director del Fútbol

2017.11.01. 22:36:37

Ez a Dembelé a Spursben miért ilyen idegbeteg?10 perc alatt volt 3 pirosat érő megmozdulása.Embert még nem láttam 3-1-nél ennyire frusztráltnak :D Jól játszottak az angolok,a madrid meg előbb utóbb úgy is összeszedi magát.Remélhetőleg utóbb,mire jön a classico legyen meg a 10 pont különbség. :D
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.11.01. 22:22:28

BarcafanTomee írta:Simán belefér nekik ez a vereség. Pláne úgy, hogy a Dortmund az Apoelt sem tudta megverni, meg most is csak X-re állnak. A továbbjutásuk meglesz, a hogyan az meg mindegy.
Ez tény, de azért az nem mindegy, hogy elsőként egyedül a Bayernt kaphatnák ami komoly, míg másodikként továbbjutva benézhet egy PSG-City-Juventus(?) hármas is.

De azért természetesen valószínűbb egy RM-Lipcse forgatókönyv.
rikko
Capitá del Barça

2017.11.01. 22:22:14

Nero. írta:Tavalyi év utan én addig nem írom le őket ameddig bármelyik sorozatba életbe vannak, de most rendesen megruházza őket a Spurs az biztos
Így is van. Majd bemákolnak egy Poolt vagy Besiktast.... aztán addigra meg összeszedik magukat.
Úgy örülnék, ha benyelnének egy Bayernt v PSG-t.
Robcsyy
Entrenador del Barça

2017.11.01. 22:19:22

dortmund mehet eurépázni.
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
Válasz küldése