Ez igaz, szerintem ez a matek hozzá tartozik a futballhoz. Én nem bánom. Ebben a rendszerben az a jó, hogy egy gyengékbb kezdés után még fel lehet állni. Ha csak a csoportelső menne tovább, akkor egy első meccses bealvással -ami benne van, pl. Argentina 2 éve, portugálok 16-ban- ki lehet esni. Szerintem jó ez így. Van idő felvenni a ritmust, kicsit megmutathatják magukat a kisebb csapatok is, aztán az egyenes kiesésben már nincs lehetőség hibázni.Bob_Marley írta: ↑2024.06.24. 23:29:06Azért régebben se volt ez másképp,ment ám a matek rengeteg világversenyen. Kozepdontokkel,és úgy rémlik régebben is volt harmadik sorrend is. Talán Vb-n. De pl olaszok tipikus példa,nyertek már úgy hogy szó szerint alig tudtak tovább vanszorogni a csoportból. Kellettek mások eredménye is,aztán végig mentek. De a dánok csoda győzelemnél is emlékszem rohadt sokáig a csoportból se álltak továbbjutásra.
Közhely,de sokaknak nehéz adott esetben a csoportból továbbmenni,gyorsan jön 3 meccs, különböző stílusok. Aztán már lehet tényleg az egyenes kiesesben egy ellenfélre koncentrálni és más kávéház. Szerintem megvan ennek a "romantikája" és bizony kelet eu valogatottaknak,vagy kisebb csapatoknak nagy esély,ott lenni kieséses szakaszban, jobban eladni a játékosokat stb.
De megértem az ellenerveket, igazából a mondandom lényege, régen is voltak ilyen szituk,hogy kőkeményen ment matekozas a harmadikok között is és mégis onnan jutott el valaki sokáig.
Ma remélem a dánok és angolok nem húzzák el az utolsó percekig, elég volt már az elmúlt két nap.