Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
PCsabi
aka Game90

2011.08.29. 03:12:24

Mi volt ez? :( :roll: Nem láttam a meccset, inkább elmentem pókerezni meg sütögetni, de félidőben ránéztem az eredményre, azonnal megittam 2 sört inkább :)

Most néztem meg a gólokat:
Welbeck: itt mit csinált a védelem?
Young 1-2: ezeket senki sem védte volna.
Rooney 1-2: mikor tanult meg szabadot lőni?
Walcott: Theo-ra eddig nem lehet panasz ebben a szezonban. De Gea???
Nani: ez megalázó gól volt.
Park: mozizik a védelem.
RvP: azért a ManUnited védőket sem kell félteni... :D
Rooney büntető: Evra... :roll:

De amikor megláttam a kezdőt, nem sok jóra számítottam, én 3 vagy 4-0-át tippeltem volna. Ugyanis tegnap Szczesny és RvP (és talán Walcott) kivételével egy Ligakupa csapat lépett pályára. Jenkinson fél éve még az ötödosztályban tolta, Djourou-nak és Koscielny-nek cserehátvédnek kéne lennie, Traoré gyenge, Ramsey alibi, Coquelin fiatal, Rosicky már nem képes irányítani a csapatot, Arshavin formán kívül.

Fejekben is rendet kéne tenni:
- 3 PL meccs, 3 kiállítás (Gervinho, Frimpong, Jenkinson) + utólag egy 3 meccses eltiltás (Song).
- CC döntő óta (kb. fél éve) összesen 5 győzelem.
- az utolsó 14 PL meccsből csak 2 győzelem...

Fiatalítani is tudni kell:
Man Utd starting eleven, average age 23.13 and missing 5 regular starters!
Arsenal starting eleven, average age 23.33 and missing 6 regular starters!

Idáig legalább márciusig reménykedhettünk, hogy megnyerhetjük a PL-t, most meg még szeptember sincs, de már nincs esélyünk, remek... :? :D

Most már én is azt mondom, hogy: Wenger takarodj! Így széjjelrombolni egy csapatot... :( Mondjuk én már most lemondtam volna a helyében...

U.i.: de még mindig inkább egy szedett-vedett, 5-6-7. helyen szerénykedő Arsenal-nak szorítok, mint egy milliárdos ManCity-nek...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Cumbee
Entrenador del Barça

2011.08.29. 01:41:20

sjd írta:
Cumbee írta:
Amit viszont a ManCity csinál, az egyszerűen őrület. Ők nem csapatot építenek, hanem fifáznak, megveszik azt, aki tetszik, és odadobják az edző keze alá, hogy kezdjen vele vmit. Ha értelmesen építenének csapatot, akkor megkeresnék a gyenge posztokat, vennének oda világklasszisokat és mögéjük csereembereket, esetleg elképzelnének egy játékrendszert és azt töltenék fel játékosokkal, de most azt látjuk, hogy minden posztra vesznek 3 világsztárt, akik közül 2-t 2 év múlva kikukáznak. Hogy ne is beszéljük az olyan értelmes igazolásokról, mint mondjuk Boateng, akit 1 év és 16 PL-meccs után ugyanannyiért továbbpasszolják, mint amennyiért vették.
A játékukat meg kb. most próbálják kitalálni, csak szerencséjükre már annyi zsenit összevásároltak, hogy megoldják maguktól is
Igazad van, kicsit másról beszéltünk. Te konkrétan a City-ről beszélsz én meg elmentem kicsit általánosságban az új olajcsilliárdos trend felé. Abban igazat adok neked, hogy lehetett őket támadni az eszetlen igazolgatásaik miatt. Kicsit tényleg football manager módba kapcsoltak az elején , de én ezt nem a tulaj számlájára írom, szerintem ez egyértelműen Mancini [auto_cenzúra] jelzi. Belecsöppent a tutiba és hirtelen nem tudta a nagy jóságban eldönteni, hogy hova is kapjon. Előjött ez a tipikus "mindentakarok" mentalitás. Tényleg durva volt ez a 40 fős keretük, de ha megfigyeled úgy tűnik, hogy túljutott az első sokkon és elkezdett edző szemmel gondolkodni. A 2011-es évben szinte csak posztra igazoltak és végül sikerült is összerakniuk egy nagyon durva csapatot. Ha megnézed a mai Tottenham elleni kezdőt, akkor már nem az összevásárolgatott emberek halmazát látod a pályára dobálva, hanem egy jól összerakott csapatot, ahol szinte minden poszton világklasszisok szerepelnek. És idén pl. szerintem semmivel nem költöttek többet, mint a többi angol, vagy a spanyol/olasz élcsapatok.
Szak összefoglalva: a kezdetekben tényleg kicsit elszaladt velük a ló, de jelenleg már nem állják meg a helyüket a velük kapcsolatban használt jelzők. (Ahogy a Chelsea-vel kapcsolatban sem azok, amiket anno Abramovics érkezésével rájuk aggattak.)
u.i.: És abba még bele se mentem, hogy a látszólagos agyatlan költekezéssel, milyen méretű marketingkampány költségeit tudják megspórolni. (Lásd Anzsi)
Xanthor
Capitá del Barça

2011.08.29. 01:11:28

sjd írta: Hogy ne is beszéljük az olyan értelmes igazolásokról, mint mondjuk Boateng, akit 1 év és 16 PL-meccs után ugyanannyiért továbbpasszolják, mint amennyiért vették.
Ha ugyan annyiért az még mindig a jobbik eset nem? :D Szerintem a mi Chygrynskiy üzletünk rosszabb volt :D

Be kell valljam, hogy most a Citynek drukkolok (persze nem komolyan) az angol bajnokságban, mert van most ott jó pár játékos akit szeretek (Agüero, Touré, Dzeko, Silva, Hart) és szép focit is játszanak idén.
Azt meg felhozni, hogy mennyit költenek azért nem teljesen jogos, mert nyilván csak sok pénzből lehet bajnokesélyes csapatot csinálni egy jóformán középcsapatból, máshogy nem lehet nagy játékosokat odacsábítani.
Szerintem a hagyományokkal is bíró nagycsapatok se azért tudtak kiemelkedni anno, mert ők nem adtak ki nagy pénzeket.
Ráadásul a City nem költött sokkal többet idén, mint a United, a Chelsea vagy a Liverpool, a Realnál például meg kevesebbet szerintem. Az tény, hogy ott a csatárposzton pár évig cserélgetni kellett évente, hogy megtalálják a megfelelő embereket, de most már révbe értek. A védelembe meg hirtelen nem tudom, hogy milyen minőségi javulást hozó játékos van aki igazolható lenne. Idén szerintem nagyon jól igazoltak.
sjd
Llegenda del Barça

2011.08.29. 00:40:52

[quote="Cumbee"][/quote]

Korrekt amit írsz, csak szerintem kicsit mellébeszélsz a témának.

Abban igazad van, hogy ha nemzetközi szinten akarsz valahova jutni, akkor pénzt kell befektetni (azért mondom a nemzetközi szintet, mert pl. elég az Udinesét megnézni, 04/05 óta nem volt veszteséges átigazolási időszakuk, és most sikerült nekik egy 4. hely), de ezt lehet ésszel (ld. SAF). A Porto és a Lyon is meg tudja csinálni a drágán adok, olcsón veszek politikával, csak nekik hatalmas összegbe kerülne egy világverő csapatot építeni, főleg azt nézve, hogy jelenleg nagyon jól keresnek.
Amit viszont a ManCity csinál, az egyszerűen őrület. Ők nem csapatot építenek, hanem fifáznak, megveszik azt, aki tetszik, és odadobják az edző keze alá, hogy kezdjen vele vmit. Ha értelmesen építenének csapatot, akkor megkeresnék a gyenge posztokat, vennének oda világklasszisokat és mögéjük csereembereket, esetleg elképzelnének egy játékrendszert és azt töltenék fel játékosokkal, de most azt látjuk, hogy minden posztra vesznek 3 világsztárt, akik közül 2-t 2 év múlva kikukáznak. Hogy ne is beszéljük az olyan értelmes igazolásokról, mint mondjuk Boateng, akit 1 év és 16 PL-meccs után ugyanannyiért továbbpasszolják, mint amennyiért vették.
A játékukat meg kb. most próbálják kitalálni, csak szerencséjükre már annyi zsenit összevásároltak, hogy megoldják maguktól is
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.08.28. 23:54:19

MU-Arsenal 8-2 :lol: :lol:

Várom az ágyúsokat hogy magyarázkodjanak, pedig nem is akarok rosszat szegényeknek, de akkor is :mrgreen:

Wengernek tutira utolsó éve :roll:
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Cumbee
Entrenador del Barça

2011.08.28. 23:28:47

Egy dolgot azért lassan meg kell érteni. A foci manapság már pénzel "működik". Ha nincs pénzed, akkor besz*ptad, vagy tökölhetsz a saját nevelésű játékosaiddal mint a PSV, az Ajax, vagy az Athletic Bilbao. Esetleg marad az olcsón veszek drágán adok style, ami ugyan kis eredményeket hozhat, de nagy klub az életben nem leszel. Ha van pénzed és te vagy az egyik kiválasztott, akkor úgy hívnak, hogy Barca, Madrid, Milan, Juve, Mu, van történeted, már ősidők óta nagy csapat vagy és az is maradsz.(Hacsak nem hívják az edződet Wengernek) Ha viszont nem vagy olyan szerencsés, hogy 20-30-40 vagy akár 100 éve európai TOP klubként tartanak számon, akkor bizony nincs más választás, virítanod kell a lóvét. Lehet szimpatikusan építkező kiscsapat, mint a Tottenham vagy most a Malaga, akik évente elköltenek 1-1 jelentősebb összeget, de nem világsztárokat vesznek, így az embereknek nem is nagyon esik le, hogy ezek "kulákok vazze". Vagy lehet Chelsea/City és építhetsz csapatot a semmiből 2-3 év alatt. Pénzt kb ugyan annyit költesz, csak az első esetben 10 év kell és még akkor sem biztos. Ugyan szimpatikus leszel, de meghatározó nem biztos. A City bevállalta a gonosz pénzeszsák szerepet és ez kupákat is eredményez majd nekik.
kamaj
Capitá del Barça

2011.08.28. 22:39:08

A foci az mindig is divat is marad. Ha a csapat jól szerepel, akkor mindenki ott akar focizni. Leedsben sem akar már senki sem focizni a helyieken kívül, pedig nagy csapat volt. Ha egyszer leáldozik egy csapatnak a csillaga, akkor ez is elmúlik. Divatszurkolók tömkelege jön a nagycsapatokhoz azért, mert úgy tudja az a jó. A gyerek még ilyen. Most látják a Cityt, hogy jó és ott akarnak focizni. Szimplán ennyi az egész.
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
socio66

2011.08.28. 22:38:25

igazán az mutatja majd meg a city erejét,amikor folyamatosan szerda-szombat ritmusban kell nyomniuk a bl miatt,ahol ráadásul nem akármilyen ellenfeleket kaptak.
akkor majd jönnek a botlások,amelyek-látva az idei unitedet-nem fognak beleférni.

közben nézem a mu blogját;

'I'd H8-2 Be An Arsenal Fan Now'
ez mekkora cím már. :mrgreen:
messideco
Presidente del Barça

2011.08.28. 22:34:20

Reggelig lehetne osztani-szorozni a témát, de úgy sem jutnánk közös nevezőre :D

Szerk: 5 éve még rengeteg gyereknek volt álma, hogy a Unitedben, Arsenalban vagy Liverpoolban focizzon. A City a helyieken kívül kinek volt a szíve csücske?
Kép
"And my heart will leave you never."
kamaj
Capitá del Barça

2011.08.28. 22:28:19

barca99 írta:pénzzel és jövőképpel, lehetőségekkel
Nem kötekedésképpen, de melyik csapat nem, így igazol? :D Az a legritkább eset, hogy az adott játékos lemond a fizetéséről, csak hogy ott játsszon (tiszteletreméltó, de nem gyakori - sajnos)

A City lehetőségei határtalanok, de azt nehogy elhigyje, hogy mindenkit megvehetnek, és az, hogy pletyka szinten sok mindenkit összehoznak velük, az még nem azt jelenti, hogy igaz is.
Én anno a feljutó csapatba szerettem bele, és azóta vagyok City drukker (Foé óta tartom annak, de már előtte is kiemelt figyelemmel kísértem őket, és iszonyatosan örültem, hogy végre felemelkedhetnek). A zsoldos lemez meg már rég lejárt, több van itt már
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2011.08.28. 22:27:14

barca99 írta: Ha tetszik, ha nem nem, kilóra megvett (pénzzel és jövőképpel, lehetőségekkel) játékosokról van szó. Nekik igazából mindegy, hogy milyen mez van rajtuk, ha anno a West Bromot veszik meg, és ott épülne ez a projekt, akkor most ott játszanának.
Legtöbb játékosnak azért valamilyen szinten mindegy, h milyen mez van rajta, mindegyik futballista elsősorban sikeres akar lenni. Mindenki nem lehet annyira szerencsés, h a nevelőegyesületében érhet el sikereket.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
barca99
Llegenda del Barça

2011.08.28. 22:12:59

ozsimiki írta:A zsoldos szót meg már kinőtték szerintem, most már rengeteg kreatív,szép focit játszó ,és nem utolsó sorban posztra érkező játékossal erősítettek, akik sikerre éhesek.
És a kettő hol üti egymást? :D Ha tetszik, ha nem nem, kilóra megvett (pénzzel és jövőképpel, lehetőségekkel) játékosokról van szó. Nekik igazából mindegy, hogy milyen mez van rajtuk, ha anno a West Bromot veszik meg, és ott épülne ez a projekt, akkor most ott játszanának.
poli
Barça B

2011.08.28. 22:00:40

Hali

valaki talált már valamit arról hogy Wenger úr mit nyilatkozott a meccs után?
elbandi
Capitá del Barça

2011.08.28. 21:55:28

ozsimiki írta:Szerintem amúgy Arsenal fan, legalábbis aláírásából kiindulva.
Jogos :lol:

Kanty is hasonlóan látja a dolgokat mint én,
ezért ezt felesleges tovább ragozni :wink:

Én nekik szurkolok és kész.
Zsoldosozás szerintem is felesleges.
Hattrick:Manchester.City.
Barcelona és City mindörökre...:)
messideco
Presidente del Barça

2011.08.28. 21:47:17

Tény, hogy előrébb tartanak, mint 2-3 éve, de minden átigazolási szezonban a City a főszereplő, mint megaajánlatok kínálói. A sikerek szerintem még fognak váratni magukra, ezzel az edzővel legalábbis nem sok jót jósolok nekik.
Kép
Initom
Entrenador del Barça

2011.08.28. 21:43:34

örülök egy két normális válasznak :)

én,egy ilyen felfogással rendelkező csapatnak nem tudok szorítani,játszhat ott bárki :)
Amíg nem lesznek meg az alapok nem nyernek semmi jelentőset.
Alapok nélkül nincs semmi.
Azért most is ki pengettek jó pár milliót.
Annyi játékosuk van,mint 2-3 nb1 es csapatnak.

A City kb azt meg vesz akit akar,és számomra ez igazságtalan . de az,hogy én mit gondolok,semmit nem jelent. itt minden a pénzről szól...
Abi & Tito
kanty
Llegenda del Barça

2011.08.28. 21:35:32

messideco írta:kanty:
Szerintem a City egy többségében túlsztárolt, zsoldosokból álló sereg, akiket a pénz vezérel. Semmi több. Nem lesznek bajnokok, egyáltalán. Manchesterben csak egy csapat lesz bajnok. És az a UNITED.
A MUnal nem pénzért játszanak? DE.
Túlsztárolt? Hát na, ízlések és pofonok, ki dönti el, h ki a túlsztárolt és ki nem?

Szerintem a pénz ezeknek a játékosoknak másodlagos, legalábbis a fizetés. Az nyilvánvaló, h szem előtt tartják, h a klubnak beton az anyagi helyzete, de legtöbbjüknek, ez azért csábító, jó anyagi helyzet nélkül eredményeket sem lehet elérni. S ha megnézek, akkor olyan játékosok érkeznek, akik fiatalok, tehát bizonyítani akarnak. Ebből következik, h az eredmények az elsődleges célok.
Azt, h Manchesterben ki és mikor lesz bajnok, azt az idő eldönti. :)

Nem vagyok én City fan( A Barcán kívül egyetlen csapatnak sem szorítok igazán), de ez a zsoldospénzéhes duma kicsit kezd unalmas lenni. Egyesek úgy csinálnak, mintha régen nem kellett volna pénz az eredményekhez.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.28. 21:35:24

Szerintem amúgy Arsenal fan, legalábbis aláírásából kiindulva.

Mint nem olyan rég írtam, nekem sincs gondom a Cityvel, nem is szomorkodnék ha 2.ak lennének,és elvernék a Chelsea,Arsenal,Pool 3ast. (bár a Poolt is csak akkor rühellem ha kiélezett versenyfutásban vannak a M.U.val:D na meg már úgy sem ők a legsikeresebb angol csapat.

A zsoldos szót meg már kinőtték szerintem, most már rengeteg kreatív,szép focit játszó ,és nem utolsó sorban posztra érkező játékossal erősítettek, akik sikerre éhesek.

szerk:

messideco! idén már Blben indulhattak, egy erős kerettel, így akik odamentek, egyáltalán nem csak a magas fizuért esetleg,hanem azért is mert ígéretes szezont nyomhatnak a Cityvel,ahol minden adott ahhoz,hogy előbb-utóbb leessen majd egy komoly trófea. Aki Anzsiba igazol,az igazol oda a pénzért, City kicsit előrébb tart már.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2011.08.28. 21:37:10-kor.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
messideco
Presidente del Barça

2011.08.28. 21:33:38

A United Angliában másodlagos számomra. De melyik játékos nem a pénzért igazolt a Cityhez? Esetleg Touré, habár nála is sokat számított szerintem...
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.28. 21:31:27

Szerintem a City egy többségében túlsztárolt, zsoldosokból álló sereg, akiket a pénz vezérel. Semmi több. Nem lesznek bajnokok, egyáltalán. Manchesterben csak egy csapat lesz bajnok. És az a UNITED.
Jelenleg szerintem ez már egyáltalán nem igaz. Most már címekért küzdenek, jó csapatuk van, egységesek is viszonylag, a Premier League élklubjai közé tartozik. Igenis megéri odamenni, a legnagyobb probléma a fullos keret, igazán jónak kell lenni ahhoz, hogy kezdő legyen vki.
elbandi
Capitá del Barça

2011.08.28. 21:27:19

Még szerencse hogy ezt csak az ország egyik része a gondolja.
Abban bele se gondolsz hogy ott van lehetőség nyerni valamit a következő pár évben? :roll:
Attól még hogy United fan vagy,nem kell túlzásba esni :wink:
messideco
Presidente del Barça

2011.08.28. 21:23:38

kanty:
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.08.28. 21:20:13

Egyébként Welbeck 4-5 hétre kidőlt.

Arsenal manager Arsene Wenger insists he will not quit and wants three new players after "humiliatin" 8-2 defeat to Manchester United
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ab1daL 2011.08.28. 21:24:45-kor.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
elbandi
Capitá del Barça

2011.08.28. 21:17:16

Initom írta:Megkérdezhetem( ne értsétek félre) ,hogy miért is szimpatizáltok 'ezzel' a csapattal? :roll:
Igazából már vártam ezt a kérdés valakitől :wink:
Akkor lettem City drukker amikor S.G.Eriksson átvette a csapat irányítását,
2007 nyarán.Egyik kedvenc edzőm volt akkoriban.
Geovanni szép kis gólját se felejtem el könnyen a riválisnak :twisted:

Plusz volt egy-két kedvenc játékosom is onnan.
Nekem ennyi elég is volt hogy megszeressem őket :wink:

Azóta pedig ízig-vérig City szurkoló lettem,minden meccsüket megnézem
ha tehetem,de ha esetleg egyről is lemaradnék azt mindig bepótolom :wink:
Firefox
Capitá del Barça

2011.08.28. 20:59:00

Initom írta:
Firefox írta:
Ezt az idézetet kitörlöm, így már csak kettő, szabályszerűen.

Remélem a City bajnok lesz.
Megkérdezhetem( ne értsétek félre) ,hogy miért is szimpatizáltok 'ezzel' a csapattal? :roll:
Nem a pénzük miatt. Hanem mert most nem annyira költekeztek, mint máskor, hanem inkább egységesíteni próbálják a csapatot. Agüero leigazolásának szintén örültem, Nasri is egy szimpatikus játékos. Szerethető csapattá váltak. (Nem vagyok City drukker.Isten ments, csak tetszik a játékuk)

PIRAMIS! Nem szabad kettőnél többet idézni! Ilyesmik miatt is gyűlik össze az 1 hetes szabadságra való.
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
Válasz küldése