andras953 írta: ↑2024.10.24. 17:39:16
Hazai pályán 40 % labdabirtoklással, 4:1 arányban győzni - ritkán esik meg, szerencse nélkül ez nem elvárható.
Tegnap az egyébként jobb játékosokból álló Bayern úgy kapott ki tőlünk, hogy az első félórában szó szerint a kapunkhoz szegezett bennünket, és csak a szerencsén és az elrontott utolsó passzaikon múlt, hogy nem kaptunk egy hármast a meccs elején tőlük.
Az első félórában nálunk sem volt a labda, nehéz ezt az időszakot utólag jó játéknak nevezni.
A legjobbkor jöttek Raphinha kontrából született remek góljai, melyekre a meccs képe alapján senki sem számított.
Ezek a váratlan gólok mentálisan megtörték a németek önbizalmát, lendületét, amelyen az egyébként minőségi négyes cseréjük sem tudott már - szerencsénkre - segíteni.
Jól és szerencsésen alakult tehát szerintem számunkra ez a meccs, megilleti a dícséret érte a fiúkat, ajnározás azonban talán még nem.
Szerencse? Ne viccelj... A 8:2ben is volt szerencse, persze, mindenben van. Olyan nyomás alatt tartottuk a Bayernt a meccs nagy részében, mint egy kicsi spanyol csapatot.
Valóban jól sült el Raphinha lába, de nekünk a 90 perc alatt sokkal több pechünk volt, mint a Bayernnek. A Bayernnek az a szerencse, hogy nem kaptak még két gólt legalább. Lewa önmaga akadályozott meg két nagy lehetőséget és nagyon sok utolsó pillanatos mentésük volt, vagy mellé lövésünk. A második félidőre egy pillanatig sem volt esélye a Bayernnek. A labdabirtoklásról mi barcások tudjuk a legjobban, hogy valójában semmit nem ér önmagában. Az elmúlt években berögzülés volt, hogy mindennek az alapja, hogy csak nálunk legyen a labda... Ez abszolút nincs így. Nyilván, mikor Ronaldinhok és Messik tolták nekünk, akkor persze, hogy agyondomináltunk mindenkit, dehát az más. A tegnapi meccsen a Bayern 60%-ának egy nagy része az volt, hogy 60 percig vért hugyozva, összeszorított fogakkal próbálták kivinni a labdát a saját térfelükről és közben imádkoztak, ha elvesztik, nehogy Yamalhoz kerüljön, mert hülyét csinál belőlük, ahogy meg is tette nem egyszer. Itt jegyezném meg, hogy le a kalappal a Bayern játékosok előtt. Goretzkát leszámítva talpig úrisrácok. Yamal oda-vissza szivatta az ellenfelet és még ekkor sem rúgtak oda neki igazán, pedig ehhez nincsenek hozzá szokva.
A Real fórumon is röhögtek, hogy csak mák volt, mert minden kapura menő lövés gólt lett, de valójában az nem volt mák, hogy óriási nyomás alatt volt az egész Bayern, futószalagon jöttek a veszélyes támadásaink, ahol centiken múlt a ziccer lehetősége.
Nem tudom milyen fél óráról beszélsz, egy nagyon erős 15 percük volt, de igazából már a góljuk előtt is kezdtünk éledezni. Nem mondom, én is óráknak éreztem, de nem volt fél óra közel sem. Utána viszont amit kaptak.. És az, hogy szünetről is úgy jönnek ki, hogy halvány esélyük sincs semmire, az nagy dolog. Nem nagy. Hatalmas. Szerintem, ha van pillanat ajnározni a csapatot, az most van (kb 10 év óta..). Egy bivalyerős csapatot, a nagy mumust vertük rommá teljesen jogosan. Nem barátságos meccsen, hanem BL meccsen. Lehet mondani, hogy a múltkor már botlott a Bayern, de az más kávéház volt. Na ott pechük volt. Felborult a pálya, helyzetek tömkelege, tényleg csoda volt a vereségük. És amúgy vezetik a Bundesligát és nagyon erős, jó focit tolnak, szerintem Kompany jó karakter, jó munkát végez.
Én sosem szerettem mikor az edzőket rangsorolják, vannak jó és rossz edzők is, de alapvetően a jó edző sem mágus, csak kihozza a játékosokból a maximumot, akik ott és úgy játszanak, ahol a leghasznosabbak. Megfogadtam, hogy nem szidom többet Xavit, örülök, hogy elment, de lentebb láttam, hogy már védték.. Hát Xavi a sok rossz edzőnk közt a legrosszabbak közt volt. Igazán sok lehetősége volt, ezerszer több, mint az elődjeinek, de még Flicknél is több. A jó játékosaink néha kihúzták a slamasztikából, de egy vergődés volt. Következetlen is volt, szörnyűeket nyilatkozott és képtelen volt tanulni a hibáiból. Flick nagyon hamar megmutatta, hogy mihez kellett volna közelítenie. A srácok szárnyalnak, gyakorlatilag konstans jól játszanak, egy-két szenvedés van csak. Pedri, Raphinha, Yamal, de bőven lehetne sorolni, hogy kik azok, akik mintha ki lennének cserélve. Nem mondom, hogy Flick tökéletes, de látványos, hogy mennyire tud tanulni a saját hibáiból. Xavi mellett sokszopr a félidő után szétestünk, totál vakvágányon voltak, akik azt gondolták, hogy ez (csak) erőnlét...Nem, ez az edzői hatás. Flicknél pont az ellentétje van. Félidő után látványosan javulunk tovább. Vannak olyan elemek, amiket én nem tartok jónak, pl ez a lestaktika.. a tűzzel játszunk. Centizgetéseken dől el sokszor és ha nem jön be, akkor ziccer. De nem morgok nagyon, mert eddig az eredmények Flicket igazolják.
Néhányan szidják a kapust még mindig, pedig szerintem teljesen elfogadható a teljesítménye. Lehet mutogatni statisztikát, hogy 4 lövésből négy gól, de egyik sem potya volt, sőt. Ilyen alapon szidhatnánk akkor is, ha 4 11esből négy gólt kap... Tény, hogy nem egy bravúr kapus, de összességében a meccseinken szerintem egy bravúrkapus sem kapott volna kevesebb gólt, mert pl ő nagyon jól kijön védőt játszani.. a Bayern ellen is kétszer előzte meg így a támadót, azért ezt nem sok kapus tudja. A beíveléseknél bizonytalan, de abban amúgy Ter Stegen is nagyon az. Ter Stegen simán hagyja 4-5 méterről is fejelni a támadókat, visszatáncol a kapuba, hogy reflexből védhessen...(mondjuk szegény sérülése pont akkor jött mikor végre normálisan mozdult a labdára..). Azt nem mondom, hogy Penával nem vagyunk hátrébb, mint Ter Stegennel, de azért Penáűban azt szeretem, hogy nem félek, ha nála a labda. A német meccsenként kétszer csinált olyan érthetetlen dolgot, ami nagyon veszélyes volt a nagy magabiztossága miatt... Pena viszont teszi a dolgát, még időben elrúgja. Hogy nem mindig pontos? Kit érdekel... Részemről, amíg a védhető lövéseket védi csak ki, de nagy bravúrokat nem hajt végre, addig én nem szidnám. Tudom, van aki szerint szentségtörés, de az aranygenerációnk kapusa Valdes közepesen gyenge volt, még Penánál is rosszabb, de nem kellett jobb oda. Ha így játszunk máskor is, mint tegnap, akkor most se kell. A lengyel kapus meg lehet, hogy pont a kapuból kirohanásokban lenne gyenge, amire márpedig szükség van ilyen lestaktika mellett.