FC Barcelona 18/19

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit tippelsz szezon végére?

Nem nyerünk 1 kupát se a 3-ból
24
18%
Megnyerjük a Bajnokságot
21
16%
Megnyerjük a BL-t
3
2%
Megnyerjük a Kupát
15
11%
Megnyerjük a Bajnokságot és a Kupát
28
21%
Megnyerjük a Bajnokságot és a BL-t
11
8%
Megnyerjük a BL-t és a Kupát
1
1%
Triplázunk
32
24%
 
Szavazatok száma: 135
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7333
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2019.08.07. 14:14:04

Ha ennek a Neymar-ügynek van alapja, bármennyire kedvelem is, de sokkal inkább Dembélét addnám kölcsön, mint Cout. Egy Chelsae vagy MU jó lehetne, lőbbiből úgyis távozott Hazard, utóbbiban pedig pont a szélsők jelentik a problémát. Itt nem sok sót fog megenni, még akkor is ha Neymar nem jön. Tavaly is neki volt a legkevesebb perce a támadóink közül, most jött még a nyakára Griez, Coutinhot úgy néz ki nem tudjuk elsózni, ha pedig még Neymar is jön... Egy top csapatban megfelelő játékperccel rengeteget fejlődhet. Sokaknak pont az volt a bajuk vele, hogy sokszor hoz rossz döntést, ezt pedig pont rutinnal lehet orvosolni.
Abb kellene belegondolni, hogy mi lesz itt 2-3 év múlva. Suarezre nem lehet már talán jövőre sem számítani, Messi is már 34-35 éves lesz, Griezmann is 30 fölött, ha jön Neymar ő szintén 30 körül, nála pedig ez a kor már a kifutó kategória.
Hirtelen kifut mindenki a húzóemberek közül, pont akkorra kellene egy top játékos oda, aki simán lehetne a francia.
Még azzal együtt is meg lehetne ezt húzni, hogy a kölcsönadásokból szinte soha nem jövünk ki jól. Az, hogy játszik a redukálódott kupávban meg néhány meccsen csereként semmit nem lesz előrébb.

Neymarral kapccsolatban pedig szerintem sokan elfogultak, de ha a szakmai oldalát nézzük minden volt csak balfogás nem. Azt máig sem tudjuk mennyiért érkezett, de sikerült kb. 80-100 milliós haszonnal eladni, úgy hogy amikor itt játszott a csapat húzóembere volt, oroszlánrésze volt a sikerekben. Az, hogy távozott, részéről teljesen logikus döntés volt. A körülmények már más lapra tartoznak, de abból sem tudjuk mennyi az ő sara. Lehet, hogy Barto ilyeneket nyilatkozott, hogy 200 %, ogy maradni fog stb. én nem veszem komolyan. Amiket művel a kedves elnökünk mostanában nagyon hajlok arra, hogy ő legalább akkora ludas volt ebben a történetben mint a brazil, vagy éppen a kedves apuka. De ha Griezmann igazolását elfogadták, ami szerintem sokkal gusztustalanabb gesztus volt, akkor Neymar ellen sem lehet sok kifogás.
Félreértés ne essék, nem védeni akarom a brazilt, mert megéri a pénzét, de sportszakmailag a legjobb döntés lenne. Posztját tekintve a világ legjobb játékosa jönne, amivel pont a legnagyobb gondunk volt. Az pedig, hogy jóval lejjebb adná az igényeit fizetés terén számomra azt bizonyítja, hogy motivált és tényleg éhes a sikerre.
Ugyanakkor azzal hogy jött a francia már kicsit más a leányzó fekvése, sokkal inkább indokolt lett volna Neymar. Mindkettőt már anyagilag nem tudom mennyire bírja el a klub, főleg ha Cou és Dembélé is marad. Az rendben van, hogy mélynek kell lennie a padnak, de az már luxus, hogy két ilyen játékos koptassa azt, ha Neymar jönne pedig pláne, Valverde eleget bizonyította, hogy nem tud rendes rotációt alkalmazni, de ebben a helyzetben talán nem is lehet.

Összességében én attól tartok, hogy a fokozatos csapatépítés hiányában, amihez asszisztál egy ilyen csapathoz dilettáns edző, egyszer csak hirtelen jön egy olyan lejtmenet, amit sokáig meg fog érezni a klub, Bartoék meg mossák a kezüket és ráhagynak mindent a következő vezetőségre.
Forca Barca!!!!
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3717
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2019.08.06. 11:23:32

Stalkyard írta:Én amúgy Messit is elfelejteném, gólokat tud rúgni, de amúgy semmi extra.
A legfontosabbat kihagytátok: öreg.
corol
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1203
Csatlakozott: 2011.04.06. 20:08:57

2019.08.06. 10:42:39

Stalkyard írta:Én amúgy Messit is elfelejteném, gólokat tud rúgni, de amúgy semmi extra.
Kinek hiányoznának a góljai, legfeljebb a csapatnak. :oops: :mrgreen:
Avatar
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2814
Csatlakozott: 2010.01.22. 10:47:15
Tartózkodási hely: Irgumburg

2019.08.06. 07:47:35

Stalkyard írta:Én amúgy Messit is elfelejteném, gólokat tud rúgni, de amúgy semmi extra.
Ráadásul sérülékeny. :D
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.08.05. 17:09:23

Stalkyard írta:Én amúgy Messit is elfelejteném, gólokat tud rúgni, de amúgy semmi extra.
Cselezni se, csak egy cselt tud :D
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2019.08.05. 14:44:41

Én amúgy Messit is elfelejteném, gólokat tud rúgni, de amúgy semmi extra.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6339
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2019.08.05. 14:30:35

Azt tudjuk esetleg, hogy az eddigi felkészülési meccseken ki hány percet játszott?
Kép
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2019.05.27. 22:25:23


Alba Messi után kb. a legfontosabb játékosunk. Jelenleg talán a legjobb, de legalábbis top 3-as balhátvéd a világon. Nem mellesleg az egész szezont végigrobotolta az egyik legmegterhelőbb poszton, mellette kiosztott 17!!! gólpasszt. Ég és föld volt a játék amikor nem ő volt. Egylábas? Könyörgöm, hány kétlábas balhátvédet láttál? De ha már egylábasságnál jártunk, akkor Malcom mi? Az a gyerek elbotlik ha jobbal kellene labdához érnie.
Nincs balansza a csapatnak? Nyilván nem lehet két támadó típusú szélső hátvédje egy csapatnak. Ugyanez volt korábban is Alvessel, aki még kevesebbet védekezett, mégis iszonyatosan fontos volt. Alba lenne Messi mögött (Ter Stegennel karöltve) kb. az utolsó akit le kéne cserélni és ráhúzni a lepedőt a szezonért, a liverpooli meccsel együttvéve.

Dembélét sem értem miért adnák el sokan annyira. A sérülékenysége tényleg gond, de ebben az is benne volt, hogy Valverde úgy küldte be pl. a Lyon ellen, hogy még nem épült fel. Mindezek ellenére magát a játékot tekintve is felüdülés a jelenléte, Messin kívül nincs aki megverjen egy az egybe valakit rajta kívül. Ledfeljebb Malcom, de a két játékos teljesítménye és tudása elég távol van egymástól. Az eredménnyességére sem lehet akkora panasz, ha pedig játékba lendül a csapat egyik, ha nem legjobbja és még bőven tud fejlődni. Ha csapatot akarunk építeni, akkor kellenek az ilyen emberek. Ha a teljesítményét úgy néznénk, hogy eltekintünk az árától egész más lenne a megítélése.
Ez a szezon akárhogy is nézzük egy meccsen ment el. Kutyát se érdekelné, hogy elment a kupa, ha a pool-i zakó nem lent volna. Ott pedig minden elromlott, ami elromolhat. A legjobb játékosok sorra olyan hibákat követtek el, amiket addig az egész szezonban nem tettek, vállalhatatlan mentalitással mentek ki, Valverde "taktikája", ha egyaltalán taktikának lehet nevezni alapvetően elhibázott volt. Sztem előzetesen minden szurkoló attól félt, hogy erre épít majd az edző.
A legfájóbb, hogy addig a meccsig egész Európában az egyik, ha nem a legstabilabb csapat voltunk az összes sorozatot aalapul véve.
ez a kiemelés nem sikerül... a fenti az idézet!!!! - Chino

igen, olvasom én is időnként és helyenként Alba értékeit, ennek ellenére nem tudok egyetérteni az "agyondícséretével".leginkább úgy tudnám megfogalmazni, hogy a felezővonaltól felfelé igaz amit írsz a térfelünkön viszont nagyon is középszer a teljesítménye, különösen az a 16-os és az alapvonal magasságában. sok az a 17 gólpassz le a kalappal, de tedd oda, hogy mellette a beadások tömegét kapjuk, és a leggyakoribb védőmozdulata, amikor 3-méterre megáll egy félfordulattal a támadó előtt és várja, hogy hátha bele lövik...az meg már igazán magas labda lenne, hogy az ominózus két buktában milyen szerepet játszott!
Dembi: sajnos nekem valahogy ez sem kerek igazán. tényleg szeretem a játékát HA!
ha nem botlik bele a cseleibe, ha nem hoz rendre rossz döntéseket, ha azt a szugerált istenadta tehetségét kitenné a pályára és nem csak villanásokra mutatóba. ha még a sérülékenységét (ami lehet véletlen ezt nem állítom de semmi esetre sem szokványos) hozzáteszem pont ugyanakkora csőd mint Coutiho. eddig!
Mindannak ellenére amit Albáról írtam természetesen nem adnám el hanem ahogy korábban írtam egy közel azonos képességűt vennék mellé.
a másik kettő az már más tészta....ott nem tudom mi lehet a jó? Cou-nál már majdnem hogy mentális defekt okán az eladás jöhet, Dembi pedig remélem meggyógyul és alaposan rám cáfol.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2019.05.27. 21:59:21

https://m.facebook.com/VivaFCBarcelona1 ... &source=48" target="_blank

Erről beszéltem a multkor
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.05.27. 16:13:22

Barca_10 írta:Én Albát is elfelejteném, Messivel össze tud játszani, de vele még oldalpasszRobinak is megy, egylábas, és közel sem tud annyit adni balszélsőként mint egy klasszikus szélső, többek közt azért lett bhv mert nem tudja megverni az emberét ellenben Dembelével vagy Malcommal akik szélsők. Csodálkozik mindenki, hogy senkinek nem megy a bal oldalon, persze hogy nem, Messi oda nyit ki, Albára játszik, de ott van Dembele/Coutinho/Malcom akiknek nincs helyük sem futni, sem beindulni, sem beadni, míg a jobb oldalon a csodás Roberto egyedül. Ezzel a féloldalas felállással ne várjatok nagy változást jövőre sem, 2 éve nincs balansza a csapatnak, Messin múlik minden pedig a keret top 3.
Attól még hogy balhátvédként nem tud megfelelő szélső lenni, nem kell elfelejteni.
Azt viszont el kéne, hogy Alba a Neymar helyettes, mert hiába van jobb dolga mióta nincs itt Neymar, és hiába vannak jó pillanatai Messivel, pont azt nem tudja amit Neymar: helyzetet teremteni, 1v1-eket nyerni, és kapura veszélyesnek lenni.
Ha Grízest hozzuk, szerintem balszélső lesz, kérdés hogy ballábasként ez neki mennyire fog menni.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7333
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2019.05.27. 16:03:56

Barca_10 írta:Én Albát is elfelejteném, Messivel össze tud játszani, de vele még oldalpasszRobinak is megy, egylábas, és közel sem tud annyit adni balszélsőként mint egy klasszikus szélső, többek közt azért lett bhv mert nem tudja megverni az emberét ellenben Dembelével vagy Malcommal akik szélsők. Csodálkozik mindenki, hogy senkinek nem megy a bal oldalon, persze hogy nem, Messi oda nyit ki, Albára játszik, de ott van Dembele/Coutinho/Malcom akiknek nincs helyük sem futni, sem beindulni, sem beadni, míg a jobb oldalon a csodás Roberto egyedül. Ezzel a féloldalas felállással ne várjatok nagy változást jövőre sem, 2 éve nincs balansza a csapatnak, Messin múlik minden pedig a keret top 3.
Alba Messi után kb. a legfontosabb játékosunk. Jelenleg talán a legjobb, de legalábbis top 3-as balhátvéd a világon. Nem mellesleg az egész szezont végigrobotolta az egyik legmegterhelőbb poszton, mellette kiosztott 17!!! gólpasszt. Ég és föld volt a játék amikor nem ő volt. Egylábas? Könyörgöm, hány kétlábas balhátvédet láttál? De ha már egylábasságnál jártunk, akkor Malcom mi? Az a gyerek elbotlik ha jobbal kellene labdához érnie.
Nincs balansza a csapatnak? Nyilván nem lehet két támadó típusú szélső hátvédje egy csapatnak. Ugyanez volt korábban is Alvessel, aki még kevesebbet védekezett, mégis iszonyatosan fontos volt. Alba lenne Messi mögött (Ter Stegennel karöltve) kb. az utolsó akit le kéne cserélni és ráhúzni a lepedőt a szezonért, a liverpooli meccsel együttvéve.

Dembélét sem értem miért adnák el sokan annyira. A sérülékenysége tényleg gond, de ebben az is benne volt, hogy Valverde úgy küldte be pl. a Lyon ellen, hogy még nem épült fel. Mindezek ellenére magát a játékot tekintve is felüdülés a jelenléte, Messin kívül nincs aki megverjen egy az egybe valakit rajta kívül. Ledfeljebb Malcom, de a két játékos teljesítménye és tudása elég távol van egymástól. Az eredménnyességére sem lehet akkora panasz, ha pedig játékba lendül a csapat egyik, ha nem legjobbja és még bőven tud fejlődni. Ha csapatot akarunk építeni, akkor kellenek az ilyen emberek. Ha a teljesítményét úgy néznénk, hogy eltekintünk az árától egész más lenne a megítélése.
Ez a szezon akárhogy is nézzük egy meccsen ment el. Kutyát se érdekelné, hogy elment a kupa, ha a pool-i zakó nem lent volna. Ott pedig minden elromlott, ami elromolhat. A legjobb játékosok sorra olyan hibákat követtek el, amiket addig az egész szezonban nem tettek, vállalhatatlan mentalitással mentek ki, Valverde "taktikája", ha egyaltalán taktikának lehet nevezni alapvetően elhibázott volt. Sztem előzetesen minden szurkoló attól félt, hogy erre épít majd az edző.
A legfájóbb, hogy addig a meccsig egész Európában az egyik, ha nem a legstabilabb csapat voltunk az összes sorozatot aalapul véve.
Forca Barca!!!!
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2019.05.27. 15:22:42

Én Albát is elfelejteném, Messivel össze tud játszani, de vele még oldalpasszRobinak is megy, egylábas, és közel sem tud annyit adni balszélsőként mint egy klasszikus szélső, többek közt azért lett bhv mert nem tudja megverni az emberét ellenben Dembelével vagy Malcommal akik szélsők. Csodálkozik mindenki, hogy senkinek nem megy a bal oldalon, persze hogy nem, Messi oda nyit ki, Albára játszik, de ott van Dembele/Coutinho/Malcom akiknek nincs helyük sem futni, sem beindulni, sem beadni, míg a jobb oldalon a csodás Roberto egyedül. Ezzel a féloldalas felállással ne várjatok nagy változást jövőre sem, 2 éve nincs balansza a csapatnak, Messin múlik minden pedig a keret top 3.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
nagyatyesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2009.06.02. 16:51:33

2019.05.27. 14:07:22

A csapat jelenlegi vezetőségét én nem igazán szívlelem, de az általunk várt és elvárt fiatalításhoz azért tettek elég sok lépést, más kérdés ez mennyire jött be...egyfelől sokan nem azt futották be az újak közül, amit reméltünk (Cou, Dembi), másrészt egyes játékosok esetén EV sem volt túlzottam partner a fiatalításban, hiszen kb mindig ugyanazokat erőltette.
Mindettől függetlenül szerintem nem kell szétzavarni az egész csapatot, csak jobban illene használni az újakat, a régi motorosok terhére. Ha ebben nem partner EV, akkor meg kell neki köszönni a munkáját.
Ha csak az elmúlt 2 évet nézem, akkor ide lett hozva vagy felkerült a nagy csapathoz Semedo, Todibo, Lenglet, Arthur, Alena, Coutinho, Dembele, Malcom, de még jövőre Puigot és De Jongot is ide lehet sorolni. Ez egy komplett csapatnyi játékos. Ezek közül viszont Ev sok embert alig használt, míg pl Coutinhot erőltette, de feleslegesen.
Én nagyon örülnék De Ligtnek, ez estben viszont orvosolni kellene majd a 4 klasszis védő okozta helyzetet, mivel senki nem szívesen padozna rendszeresen. Ennek Umtiti lehet az áldozata, a fizetése és a sérülési okán is. Középen Rakitic - Busi duó valamelyikét el kell engedni. Valószínűleg a horvát fog menni, holott Busi még nála is gyengébb szezont produkált. Ide egy kreatívabb játékost (pl Eriksen) szívesen látnék. Elől Coutinhot el kell passzolni, és hozni valakit, aki Suarezt is tehermentesíti. + mindezeken felül kell valaki Alba mellé.
Tudom csak álom, de azért jövőre elnéznék egy ilyen kezdőt:
TS - Semedo, Piqué, De Ligt, Alba - Vidal, De Jong, Eriksen - Demb, X/Suarez, Messi
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.05.27. 13:12:19

Barca_10 írta:Dehogy baj a csapat sebessége és kreativitása, a baj az hogy akik gyorsak, meg tudnak verni embert 1v1-ben azok helyett játszik Szerzsi, es coutinho. Malcomot pedig még ide se vettem, ő sem lassú és buta, de hát nem haver.
Ebben van valami.
Idén is bőven versenyben voltunk a legkeményebb csapatok ellen sebességben, a Liverpool ellen is gyorsak voltunk, itt leginkább a fejekben van a probléma, hogy szimplán lesokkolunk és leadunk egy 3-0-s előnyt.
Persze a kreativitásban bőven kellene még fejlődni, de a taktikán is változtatni kell.
Ha 1-2 gyengébben teljesítő játékost kicserélnénk(khm, De Jong -> Busi, Coutinhot nem erőltetnénk), akkor még jobbak is lehetnénk, főleg ha jönne egy olyan edző aki mentálisan is képes felpörgetni a csapatot.
Arról nem beszélve, hogy egy esetleges versenyhelyzet mindenkit felpörgetne, főleg azokat akik el vannak lustulva.

De erre ahogy látjuk semmi esély, mert Bartomeu szerelmes Valverdébe, így mehet tovább ez a langyos kaki.
Ha nem lépik meg nyáron a cserét, akkor azzal megkoronázzák az elmúlt évekbeli munkájukat, és a tovább züllesztést.
Ha szerintük totálisan normális az, hogy újabb történelmi szezon kapujában elbuktunk, és a fél világ a Barcán röhög mert képes volt egy BL döntőben 3-0-ról kiesni, és a spanyol kupát is elveszíteni, akkor totálisan befellegzett.
Jövőre összejön a BL döntőben, 4-0-ról második félidőben leadni a meccset? [-X
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2019.05.27. 12:49:41

Dehogy baj a csapat sebessége és kreativitása, a baj az hogy akik gyorsak, meg tudnak verni embert 1v1-ben azok helyett játszik Szerzsi, es coutinho. Malcomot pedig még ide se vettem, ő sem lassú és buta, de hát nem haver.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Léfe
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2005.04.11. 11:41:27
Tartózkodási hely: Siófok

2019.05.27. 09:57:26

Cseri:

Számomra az idei év tapasztalata,hogy sebességben nagy a csapat elmaradása,ill. a középpálya jelenleg nem látja el megfelelően a feladatát,gólt lőni nem tudnak,kulcspasszok száma elenyésző,kreativitással sem vádolnám őket,és a sebesség ís elmarad a várttól.

Pont ez a lényeg. Mert-sokszor leirtam-öregecske a csapat. A középpálya különösen. Ide nem1-2
uj játékos kell, hanem 5-6. Persze kreativ, fiatal. De hol van ilyen. Talán Erikksen, hirtelen mást nem is tudok. Hogy fiatal nem elég, Arthur fatal, de nem tud irányitani. Előre nulla-alig szerel. Ha ilyenek jönnek, akkor gond van. Ennyi sikeres év amugy is ritka, sajnos azt hiszem, kicsit le fogunk csuszni. Volt már erre példa.
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2019.05.27. 09:03:38

palesz77 írta:Nem értem ezt most. A csapat együtt mozog igen, ezért tolódik fel a félpályáig a védelem is a támadásoknál. Neked meg azzal volt a probléma, hogy ilyenkor labdavesztés után sok a terület mögöttük, nem?
....a csapat együtt mozog ..MOZOG:lásd, fut, robog,lendületben van amikor támad, vagy amikor éppen védekezésre kényszerül!
ha lassú,monoton, kereszt és hátra passzokkal beszorítod az ellenfelet a sajáttérfelére -miközben az egész csapat lassan előre tolódik, két dolog történik: nem tudod áttörni a besűrűsödött 16-os vonalát mert a csapat elveszítette a lendületét és mindeközben szabad a saját térfeled, egy előre ívelésnél az ezt leső ellenfél pozíció előnyből indul (már lendületben van arccal a kapunk felé...lásd legutóbb Alba esetét vagy ívelésnél a másik góljukat.)
jobban nem tudom elmondani. legfeljebb még annyit, hogy ez a dolog nem egy abszolútum! más hibák is vannak és sok erényünk is van ....stb. de ez (szerintem) egy ismétlődő jól látható Barca (balfogás?!) sajátosság amire jó néhány csapat kifejezetten utazik.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2019.05.26. 22:06:44

palesz77 írta: Mert eddig ez hogy volt? Mióta meccseket nézek ez van, labdatartós focinál alap, hogy feltolódik a védelem is. Ha a 3-4 ember maradna a térfelünk felén támadások alatt, lenne 50m a csapatrészek között, amit még könnyebben átjátszanának, és teljes lendületből vihetnék a középen várakozó védőkre. Ez mitől lenne jobb?
szerintem, most pont nem ez van.
így avédelemre így is lendületből viszik a labdát, mert baromira nem ér vissza a kp.

ez ezzel a kerettel öngyilkosság, el kéne felejteni ezt a labdatartós focit, vagy olyan kp-t összerakni, ami nem ennyire dög lassú.
jah, hogy akkor Busquetset ki kéne rakni?
ez itt a gond.

én komolyan gondolom, ide felesleges akárkit hozni, amíg Barto meg EV a vezetők.
két tutyimutyi, szürke középszer alak, akiknek semmi keresnivalója nem lenne egy ekkora klub élén és padján.
szégyen. mind a kettő.

marad Valverde, és ugyan ez lesz.
a bajnokságra lesz esély így is, meg egy darabig versenyben leszünk a bl-ben, ez ezeknek a bohócoknak, akik a klubon akarnak meggazdagodni, és élősködnek pont elég.

szűk egy hónap alatt kukáztuk a szezont. és te is leírtad a miértjét Palesz, EV egy beszari alak, aki nem tudja levetkőzni a középszerűségét.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.05.26. 20:22:39

Cseri írta:Számomra az idei év tapasztalata,hogy sebességben nagy a csapat elmaradása,ill. a középpálya jelenleg nem látja el megfelelően a feladatát,gólt lőni nem tudnak,kulcspasszok száma elenyésző,kreativitással sem vádolnám őket,és a sebesség ís elmarad a várttól.
Szerintem remek játékosokból áll a keretünk, ha egyenként vizsgáljuk őket. Csak egyszerűen egyszerre a pályán együtt túl lassúak, nem tudják sokszor egymás hiányosságait elfedni. Kellene a frissítés, a középpályán és a csatársorban mindenképp. És szerintem nem Griezmann a megoldás, ő megint egy koncepciótlan igazolás lenne.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1782
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2019.05.26. 20:19:01

Számomra az idei év tapasztalata,hogy sebességben nagy a csapat elmaradása,ill. a középpálya jelenleg nem látja el megfelelően a feladatát,gólt lőni nem tudnak,kulcspasszok száma elenyésző,kreativitással sem vádolnám őket,és a sebesség ís elmarad a várttól.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2019.05.26. 19:04:59

Nem értem ezt most. A csapat együtt mozog igen, ezért tolódik fel a félpályáig a védelem is a támadásoknál. Neked meg azzal volt a probléma, hogy ilyenkor labdavesztés után sok a terület mögöttük, nem?
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2019.05.26. 18:01:16

palesz77 írta:
mess2009 írta:a 18/19 -es évad legnagyobb balfogása egy játék helyzet: a Barca az ellenfél térfelén passzolgat a mi térfelünk üres és valaki éppen labdát veszít.
és ezt megcsinálják százszor, bárki ellen.
és kapjuk a kontra gólokat röhejesen.
na jó akad még más is de ez már beégett a szemembe... :mrgreen:
Mert eddig ez hogy volt? Mióta meccseket nézek ez van, labdatartós focinál alap, hogy feltolódik a védelem is. Ha a 3-4 ember maradna a térfelünk felén támadások alatt, lenne 50m a csapatrészek között, amit még könnyebben átjátszanának, és teljes lendületből vihetnék a középen várakozó védőkre. Ez mitől lenne jobb?
nem hiszem, hogy ki kellene találnunk....a korszerű(bb) fociban a csapat együtt mozog! a támadók vissza járnak védekezni, a pozíciós játék a pálya középső harmadában zajlik ahonnan a támadásnak van lendülete, még akkor is ha nem kifejezett kontráról van szó a kulcs pedig a sebesség(különbség).
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.05.26. 15:52:44

Kovbal88 írta: Ez engem is nagyon bosszantani szokott, hogy fogják simán lekontráznak és kapjuk a gólt. Mi meg csak tologatjuk a labdát, hogy legyen valami.
Éppen ezért játszatja ezt a tutyimutyi focit Ernő, mert ha hátrányba kerülünk, cseszhetjük. A felállt védelmet kipasszolni nem tudjuk, mert nincs meg hozzá a kaliber (nem csak nálunk, szinte már sehol sem). És azt sem tudjuk, mint a legtöbb csapat, hogy beívelésekkel szétbombázzuk őket, ahogy a Juve az Atlétit, mert nincs egy magas csatárunk, aki ezekre tud érkezni (tegnap pláne nem volt). Marad az, hogy nem kerülünk hátrányba, halálra untatjuk az ellenfelet a tili-tolival, aztán Messi elöl egyszer elkattan, amíg az ellenfél még nyíltabban játszik a döntetlen meccsállásból fakadóan.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2019.05.26. 14:45:03

mess2009 írta:a 18/19 -es évad legnagyobb balfogása egy játék helyzet: a Barca az ellenfél térfelén passzolgat a mi térfelünk üres és valaki éppen labdát veszít.
és ezt megcsinálják százszor, bárki ellen.
és kapjuk a kontra gólokat röhejesen.
na jó akad még más is de ez már beégett a szemembe... :mrgreen:
Ez engem is nagyon bosszantani szokott, hogy fogják simán lekontráznak és kapjuk a gólt. Mi meg csak tologatjuk a labdát, hogy legyen valami.

Ami még durva, hogy egy kis akarással simán meglehetett volna idén is a BL, meg az előző években, mert a csapat megvan hozzá az Urak képesek úgy játszani, ahogy senki más, de valamiért, mindig csak annyit és pont annyi vállalunk, ami feltétlen szükséges. Aztán vagy bejön vagy nem.

Kizártnak tartom, hogy két-három játékos érkezésével, jövőre minden megváltozik és harapni fogunk.
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2019.05.26. 11:49:04

mess2009 írta:a 18/19 -es évad legnagyobb balfogása egy játék helyzet: a Barca az ellenfél térfelén passzolgat a mi térfelünk üres és valaki éppen labdát veszít.
és ezt megcsinálják százszor, bárki ellen.
és kapjuk a kontra gólokat röhejesen.
na jó akad még más is de ez már beégett a szemembe... :mrgreen:
Mert eddig ez hogy volt? Mióta meccseket nézek ez van, labdatartós focinál alap, hogy feltolódik a védelem is. Ha a 3-4 ember maradna a térfelünk felén támadások alatt, lenne 50m a csapatrészek között, amit még könnyebben átjátszanának, és teljes lendületből vihetnék a középen várakozó védőkre. Ez mitől lenne jobb?
Lezárt
cron