bence0330 írta: ↑2025.04.29. 11:00:38
Versenyez a fene, ilyet csak egy ember írt ilyet.
Semmi ilyesmit nem írtam. Amit írtam, azt sem magam miatt, ezt csak te láttad bele. Én például nem Flick-et szerződtettem volna le, a német edzőktől egyébként is mindig ódzkodtak Barcelonában, én is kétkedtem, hogy a Gegenpressinget ez az állomány képes lesz-e kivitelezni. Nem magam miatt vagy a verseny miatt, hanem Laporta miatt írtam, mert korántsem volt magtól értetődő Flick szerződtetése, sőt, Xavi kirúgása sem, így én egyáltalán nem veszem el tőle azt az érdemet, hogy remekül választott.
Versenyezni nem versenyeztem senkivel, éppen azt írtam, hogy azon a ponton nem volt verseny. Legfeljebb te akartál ebbe most utólag beszállni. Az illetővel számos humor forrása volt akkor egymás között, amikor rengetegen írtak arról, hogy mennyire Xavi mellett áll az öltöző és hogy kiállnak mellette a játékosok, hogy a vége meg az lesz, hogy páros lábbal lesz kirúgva így is.

Sőt, még egy olyan vitám is volt itt, hogy a vélekedés szerint Xavi mellett álltak a játékosok, én viszont ennek inkább az ellenkezőjét véltem felfedezni, egy ponton már az edzőbuktatás is megfordult a fejemben. Xavi több játékossal összerúgta a port, a szezon elején Koundé-val, Araújo is panaszkodott, amikor szélsőként játszatta, és le is sérült, utána kezdődött az eligazolásos saga a részéről (ami mindig akkor halkult el, amikor Xavi szekerének kifelé állt a rúdja, és akkor erősödött fel, amikor marasztalták), Gündogan folyamatosan kibeszélt az öltözőből és a nemtetszését fejezte ki, Lewandowski pedig megállás nélkül panaszkodott a lengyel médiában (ráadásul ő célzottan Xavi taktikáját szidta), a végén már az általában diplomatikus ter Stegen is kinyitotta a száját.
bence0330 írta: ↑2025.04.29. 11:00:38
szerintem előre is teljesen egyértelmű volt, konkrétan még alternatíva sem volt.
Hogyne lett volna. Röpködtek a nevek sorra. És még az sem volt egyértelmű még a felelősséggel nem tartozó culék között sem, hogy Xavit ki kell-e rúgni. Főleg, amikor tavaszra kezdett összeállni a kép, és marasztalták is.
A korabeli hozzászólásokat nézegetem, a legtöbb vélemény Flick-et még csak nem is említi, én magam sem gondolkodtam rajta. Nagelsmann, De Zerbi, vissza Guardiolát, Alguacil, van Bronkhorst, még Hervé Renard is felmerült, olyan névdömping volt ott. A klubvezetésen belül is, Motta, Marquez stb-stb, elképesztően sok név felmerült. A legnépszerűbb jelölt talán Michel volt, ezen a fórumon is volt támogatottsága.
Laporta részéről pedig nem csak azt méltatom, hogy jól döntött, hanem azt is, hogy bátor volt, és hozzá mert nyúlni egy klublegendához, ami azért nem volt egy rizikómentes döntés.
Inkább volt Flick egy valószínűtlen választás, főleg annak tudatában, hogy Barcelonában egy Flick-hez hasonlóan sikeres van Gaal azért is lett kikezdve, kiutálva, mert nem beszélt spanyolul vagy katalánul (persze nem csak ezért, de ezért is). Már csak ez is bökkenő volt Flick szerződtetése felé, nem kis merészség kellett Laportától ahhoz, hogy egy teljesen más futballkultúrából igazolt edzőt.