Deulofeu 6 millióért az Evertoné lesz

Két évig még visszavásárolható 9-12 millióért | Nem vált be Sevillában

Gerard Deulofeu évekkel ezelõtt a La Masía egyik legszebb ékköve volt, Barcelonában nem akármilyen reményeket fûztek a jövõjéhez, most azonban minden jel arra mutat, hogy végleg távozik a klubtól. A sevillai kölcsön éve után a 2015-2016-os szezont már Angliában, abban az Evertonban kezdi majd, ahol két évvel ezelõtt már eltöltött egy szezont kölcsönben. A támadóért 6 millió eurót kap az FC Barcelona. A hír nem hivatalos, de a katalán Sport értesülését átvette a Marca is, és a jelek arra mutatnak, hogy ez lesz a végleges megoldás a futballista jövõjére.

Bomba üzletet tehát nem kötött az egyesület, de legalább a továbbiakban nem kell állnia minimális részben sem a játékos fizetését. Miután Deulofeu nem vált be a Sevillában, a játékosnak volt nézeteltérése Unai Emery edzõvel, így túl sokat nem is játszott. Luis Enrique már tavaly nyáron „kipenderítette” a keretbõl feltehetõen magatartásbeli, hozzáállásbeli problémák miatt.

Az Evertonnál már ismerik, így vállalják a 6 millió eurós befektetést. A Barcelona annyiból nem mondott le végleg a játékosról, hogy még két éven át, tehát 2017 nyaráig visszavásárolhatja Deulofeut 9, illetve 12 millióért. 9 millióért 2016 nyaráig, 12 millióért 2017 nyaráig.

Az értesülés még nem hivatalos.