A Barça lehívta az opcióját Deulofeu-ra

12 millióért visszatér | Jó esély van az eladására

A Barcelona pénteken délután bejelentette, hogy lehívta a június 30-ig érvényes opciós jogát Gerard Deulofeu visszavásárlására az Evertonnál, így a katalán támadó hivatalosan ismét a klub játékosa. Ez a lépés várható volt, a kérdés inkább a jövõ, hogy mi lesz Deulofeuval a nyáron.

Ugyan Luis Enrique távozása jó hír volt Deulofeunak, mert õt nem kifejezetten szeretette volna a keretében tudni a korábbi tréner, de mára már Deulofeu álláspontja is megváltozott. Korábban még bízott abban, hogy sikeres lehet a Barcelonában, most fõként az ‘MSN’ jelenléte miatt nem szívesen maradna gránátvörös-kékben.

Jövõ nyáron világbajnokságot rendeznek, és Deulofeunak reális esélye van a keretbe kerülni, ha folyamatosan játszik. Ez a körülmény azonban Barcelonában most nem tûnik reálisnak, tekintve, hogy olyan sokat nem fogja padoztatni a legnagyobb sztárjait Ernesto Valverde.

Ha a fenti elmélet beigazolódik, úgy a Barcelona fogadni fogja majd az ajánlatokat, amelyek a várakozások szerint magasabbak lesznek 12 millió eurónál, tekintve, hogy a támadó nem teljesített rosszul tavasszal a Milanban.