Arthur Barça mezben, a Barça feljelentés előtt

A klub játékosmegfigyelőjével pózolt a brazil játékos

Újabb kellemetlen helyzetbe kerülhet a Barcelona és vezetősége, miután kikerült az internetre egy csoportkép, amin Arthur, a jelenleg még a Gremióban futballozó, de a klub által körbeudvarolt brazil középpályás Barça mezben pózol. A kép így önmagában is kérdéseket vet fel, de ezt még sikerül tetézni azzal, hogy a képen ott mosolyog Andre Cury is, aki a Barcelona játékosmegfigyelője Brazíliában, majd később kijött egy másik kép is, amin Robert Fernandez fényképezkedik Arthurral.

Korábban már írtunk róla, hogy Arthur Melo egy ideje a Barcelona célkeresztjében van: a középpálya megerősítésére érkezhetne, a klub régóta figyeli őt és többek között a Libertadores-kupa döntőjében is ott voltak a lelátón barcelonai játékosmegfigyelők miatta. A Gremio ugyanakkor nem feltétlen adná el őt – 2021-ig szerződése van, kivásárlási ára pedig 50 millió euró.

Idáig nincs is probléma a történetben, de az már felvet kérdéseket, hogy a klub a Gremio tudta nélkül tárgyalhatott a játékossal és ügynökével, Jorge Machadóval, hiszen a fenti képen elég jó hangulatban pózolnak, többek között azzal az Andre Curyvel is (fehér ingben), aki a Barcelona alkalmazásában áll és jelentősen segítette anno Neymar leigazolását is a klub brazíliai játékosmegfigyelőjeként. Cury mellett Robert Fernandez sportigazgatónak sikerült egy képet megörökítenie Arthurral.

Miután a képek nyilvánosságra kerültek, a brazil klub igyekezett azonnal jelezni: velük nem tárgyalt még senki a Barcelona részéről. „Nem beszélt még velünk senki a Barcelonától. Machado annyit mondott, hogy a Barcelona szeretné megismerni a játékos családját. Ebben nincs semmi rossz, de teljesen indokolatlan a Barca mezében fotózkodni. A FIFÁ-hoz fogunk fordulni emiatt” – nyilatkozta a Odorico Roman, a Gremio alelnöke.

Az ügynek várhatóan lesz még folytatása…