Amíg Coutinho jön, Deulofeu megy?

Valverde egy hónapja nem számít rá

Teljes bizonyossággal még korai lenne kijelenteni, de az világos, hogy erősen benne van a pakliban, hogy Gerard Deulofeu a téli átigazolási időszakban el fogja hagyni a Barcelonát. Néhány év után újfent, mert úgy néz ki, hogy a kapott újabb eséllyel nem tudott élni a saját nevelésű játékos.

Deulofeu a nyáron tér vissza azt követően, hogy a Barcelona élt a 12 millió eurós, előre rögzített visszavásárlási záradékával. A katalán támadó 2017 tavaszán a Milanban ugyanis ígéretes teljesítményt nyújtott, jól ment neki a játék. Ha Neymar nem hagyta volna el a nyáron a Barcelonát Deulofeu alighanem már nyáron más klubban próbált volna szerencsét, a brazil távozásával azonban maradt, hiszen bízhatott a több játéklehetőségben.

Ehhez jött még pluszban, hogy Valverde edző adott neki lehetőséget, ráadásul megsérült Dembélé is, aki alap esetben biztosan többet játszott volna, mint ő. Ez pedig a történet legfontosabb pontja: Deulofeu előtt óriási lehetőség állt, hogy bizonyítson, hiszen nem volt igazi vetélytársa a poszton. Valverde azonban gyorsan kipróbálta támadóként Messi és Suárez mellett Aleix Vidalt, Denis Suárezt vagy Sergi Robertót is, majd később inkább úgy döntött, játsszon a csapat 4-4-2-ben.

Deulofeu tehát nem tudott élni az eséllyel, mi több, egyre távolabb került a tűztől. Decemberben a Villarreal, a Deportivo és a Real Madrid ellen már keretben sem volt, igaz volt egy sérülése is közben. Azonban a Celta elleni kupameccsre sem számolt vele Valverde, pedig Messi, Suárez és sérülés miatt Alcácer sem voltak a keretben. Ez alapján nem nehéz elképzelni, hogy hogyan érezheti most magát Deulofeu, aki közel állhat ahhoz, hogy végleg elhagyja a Barcelonát.

És ha akarja, hogy legyen esélye bekerülni a spanyol válogatott vb-keretébe, muszáj is váltania. Kérői elsősorban Olaszországból lehetnek, ahol a milánói klubok mellett még a Romát érdekelheti a szolgálata, ahol az a Monchi tölti be a sportigazgatói posztot, aki a Sevillába már egyszer elvitte kölcsönben Deulofeut. Az ára nem magas, hiszen a kivásárlási ára 20 millió euró. Nem lenne meglepetés, ha a téli átigazolási időszakban Deulofeu elhagyná a Barcelonát.