André Gomes a SPORT szerint távozna

Nagy a konkurencia | Játszani akar a VB évében

Coutinho érkezése előrevetítette, hogy változások lesznek a Barcelona keretében, akár már most januárban is, a középpályát ugyanis már szezon előtt is inkább a mennyiséggel, mint a minőséggel lehetett jellemezni, André Gomes pedig a több játéklehetőség reményében szívesen távozna valahova a katalán SPORT szerint.

André Gomes ebben a szezonban sem lett alapembere a csapatnak, legtöbbször csak csereként játszik: a csapat 29 meccséből 17-en játszott, de csak 6-szor kezdett, 635 percet játszott összesen, ami kevés ahhoz, hogy megváltsa a világot, de ahhoz elegendő lehetett volna, hogy bebizonyítsa, képességei alapján a Barcelonában a helye (lásd Arnaiz). A portugál középpályás kevésszer élt a lehetőséggel, Coutinho leigazolása pedig a fordulópontot jelentheti barcelonai karrierjében, mert ha eddig bízott is a játéklehetőségben, mostantól minden eddiginél nagyobb harc lesz a játékpercekért a csapatban, ebben pedig könnyen alulmaradhat – nem csak Coutinho miatt, hanem mert Rafinha és Dembélé is felépült, akik közül előbbi, valamint például Denis Suárez is meg akar küzdeni a helyéért.

Valverde valószínűleg egy stabil kiegészítő ember szerepkörét szánná az év hátralévő részére is Gomesnek, a nyári Világbajnokságon való részvétel azonban sok játékos esetében azon fog múlni, játszik-e eleget a klubcsapatában – Gomes viszont ebben a szerepben alig játszik, így könnyen kiszorulhat a nemzeti csapat kezdőjéből, de akár a keretéből is.

Egyelőre egyébként nincsenek hírek arról, bárki is komolyan fontolgatná a leigazolását vagy kölcsönvételét, de a játékos a SPORT szerint már beszélt Valverdével, hogy bármelyik opció jó lenne számára, csak szeretne egy olyan csapathoz kerülni, ahol alapemberként számolnának vele. A katalán újság még a Juventus korábbi érdeklődését említi, de az olaszokról a nyár óta nem nagyon hallani, hogy újra fontolgatnák Gomes megszerzését, illetve az angol sajtóban cikkeznek a Tottenhamról, de egyik sem valódi lehetőség egyelőre.

A váltás mindenesetre teljesen logikus lenne és a játékosnak és a Barcelonának is előnye származna csak belőle: Gomes játszhat és ott lehet a VB-n, a klubnak pedig nem kell a (teljes) bérét fizetnie a távozása esetén. Emiatt nem lepődnénk meg, ha Gomes tényleg lépne januárban, ha pedig valakinek az ügynökét Jorge Mendesnek hívják, úgy ez könnyen meg is történhet.