Mina: „Most az jön, hogy tanuljak sokat”

Bemutatták 8.500 szurkoló előtt

Yerry Minát szombaton bemutatták, mint az FC Barcelona új játékosát. Nem volt hagyományos, megszokott bemutatási ceremónia, jelentős részben a játékos személyisége, másrészt a hovatartozása miatt.

Ő a Barcelona történetének első kolumbiai játékosa. Ez pedig nyilvánvalóan óriási dolog, amiért a Katalóniában élő kolumbiai bevándorlóknak érdemes egy emberként megjelenni a Camp Nouban. Ezért több mint 8.500 néző jelent meg Mina bemutatásán, java részük kolumbiai.

Ez egyben óriási dél-amerikai fiesztát is vont magával, zenével, tánccal, különleges hangulattal.

Ehhez jött még hozzá az, amit Yerry Mina mondott vagy csak csinált. Nem volt hétköznapi az sem, amiket nyilatkozott, és az sem, hogy például mezítláb lépett a Camp Nou gyepére, ami mögött egy bibliai idézet, és annak mondanivalója áll.

És amit a sajtótájékoztatóján mondott, alább olvasható:

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek Barcelonában. Mindenkinek köszönöm, aki segített abban, hogy valósággá váljon mindez, hogy a világ legjobb klubjában játszhatok. Szeretnék tanulni a csapattársaimtól, és a magam részét hozzáadni ehhez az egészhez. Most az következik, hogy tanuljak sokat, nyerjek nagy dolgokat, és segítsek abban, hogy a csapat még jobbá váljon. Két lábbal fogok a földön állni, és szemmel az ég felé nézek majd. Célról célra haladok. Több szó nem is kívánkozik elő belőlem, annyira boldog vagyok.”

„Nyugodt vagyok, és lépésről lépésre fogok haladni. Szeretném megköszönni minden Barcelona szurkolónak ezt a köszöntést. Azért szeretnék dolgozni, amiért mindenki más is a csapatban. Megadták nekem a lehetőséget, hogy most jöjjek, és nem kételkedtem egy pillanatig sem. Megmondtam a nagybátyámnak, hogy szeretnék jönni. A világ legjobbjaival vagyok egy csapatban.”

Messi köszöntötte az edzésen

„Számomra különleges, hogy Messivel lehetek. Az első benyomásom a szerénység volt. Ott ültem a pálya mellett, és különleges dolog volt számomra, hogy odajött hozzám. Felállt a szőr a hátamon. Mindig is szurkolója voltam a Barcelonának.”

Üzenetek Kolumbiába

„Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy a Barcelonában lehetek. Köszönök Kolumbiának minden segítséget, és azt a fogadtatást is, amit itt adtak nekem.”

A táncok

„Nyugodt leszek, igyekszem kordában tartani az adrenalint, és a táncok terén ahhoz fogok alkalmazkodni, amit a csapat mond.”

Példaképek

„Mindig figyeltem a nagy játékmestereket, és a legjobb védőket, ahogy azokat is, akik itt vannak. Piqué, Mascherano, Umtiti, Vermaelen… azon a poszton fogok játszani, amit az edző mond.”

Szerénység

„Mindig is tetszett ennek a csapatnak a játékstílusa. Követtem őket mindig és szurkolója vagyok a Barcelonának. Tetszettek nekem, de mindig is elképzelhetetlennek tűnt, hogy ide jöhetek játszani velük. De még sokat kell tanulnom, és javítanom kell a hibáimat.”