Gerard Piqué 2022-ig hosszabbított!

500 millió eurós kivásárlási ára lesz

Gerard Piqué három évvel meghosszabbította szerződését a klubbal, így 2022-ig, 35 éves koráig gránátvörös-kékben fog szerepelni. A katalán hátvéd kivásárlási ára 500 millió euró lesz és ez a bejelentés azt is jelenti, valószínűleg a Barçában fogja befejezni pályafutását.

 

Piqué utoljára 2014 tavaszán hosszabbított, akkor öt évre írt alá, ma pedig újabb hármat hozzátett ehhez, az új kontraktusa így 2022-ig szól. Kivásárolni valószínűleg senki nem fogja már, mivel 500 millió eurót rögzítettek a szerződésében, de a katalán játékos is elmondta már korábban, a Barcelonából akar visszavonulni.

Piqué 2008-ban érkezett vissza egy manchesteri kitérő után Barcelonába, két hét múlva már a 31. évét tölti be, szerződése végén, 2022-ben pedig már 35 éves lesz. Hogy utána fog-e még játszani, az a csapaton, a formáján és az egészségén is múlik. Példaképe és ex-védőtársa, Carles Puyol 2014-ben 36 évesen vonult vissza, de őt a végére már folyamatosan sérülések hátráltatták – Piqué ebből a szempontból szerencsésebb. 422 meccsen játszott a Barcelonában eddig, ezeken szerzett 32 gólt és rengeteg trófeát. Piqué korábban elismerte, megvannak az ambíciói, hogy a későbbiekben a Barcelona elnöke legyen.

A játékos hivatalos szerződéshosszabbítási ceremóniájára és az aláírásra is hamarosan sor kerül, erről a klub később ígért tájékoztatást.