Ketten maradtak: Vidal és Deulofeu

A cél az eladásuk, de nem elég kelendőek...

A Barcelona a téli átigazolási időszakban tudott könnyíteni a keretén, hiszen már távozott Arda Turan és Rafinha, a héten távozik Mascherano is, bár ez utóbbi ügylet inkább muszájból történik. A klubvezetésnek még azonban van feladata, hiszen két játékos továbbra is a keretben van, pedig a terv velük kapcsolatban is az eladás volt már most januárban.

Nem titok, Deulofeu-ról és Aleix Vidalról van szó. Mindketten kiegészítő játékosok a keretben, Valverde edző nélkülük is el tudja képzelni az életét, ők viszont örömmel játszanának többet máshol. A probléma abból fakad, hogy más klubok nem akarják megszerezni őket eléggé, aminek persze meg lehetnek a szakmai magyarázatai.

Aleix Vidal esete tűnt egyszerűbbnek, mert őt nagyon is szívesen látná a keretében a Sevilla, azonban nem adná meg azt a 10 millió eurót sem, amit a Barcelona elvár a jobb szélsőért. Más klubok is érdeklődtek Vidal iránt, de egyrészt nem olyan meggyőződéssel, másrészt maga a futballista Sevillába szeretne visszatérni. A Barcelona azonban úgy számol, hogy ha nem kap megfelelő ajánlatot a játékosért, akkor megtartja őt a nyárig.

Deulofeu esete nagyon hasonló. A támadónak inkább Olaszországból voltak kérői, ám itt is igaz, hogy az érdeklődő klubok nincsenek meggyőződve arról, hogy éppen Deulofeu a megoldás problémáikra. Ilyen volt az Inter és a Roma érdeklődése is. Deulofeu távozni szeretne a több játéklehetőség reményében, hogy legyen esélye bekerülni a spanyolok világbajnoki keretébe, ami Barcelonából elképzelhetetlen, hiszen Valverde újabban szinte alig számít rá.

Az átigazolási időszak azonban még nem ért véget, és a Barcelona várhatóan az utolsó pillanatig meg fogja próbálni tovább könnyíteni a keretét, és Deulofeut valamint Vidalt eladni.