Vermaelen új szerződést is kaphat?

Jövő nyáron lejár a szerződése

Thomas Vermaelen ősszel még úgy nyilatkozott, hogy nagy hibát követett el azzal, hogy nem erőltette ki a távozását a múlt nyári átigazolási időszakban. Később aztán változott a helyzet, és most már az a téma, hogy hosszabbít-e szerződést a Barcelonával.

A szezon első szakaszában ugyanis egyáltalán nem játszott Vermaelen, így a hangulata sem volt felhőtlen, hiszen egy világbajnokság előtt vagyunk, amikor különösen fontos, hogy játékban legyenek a futballisták. Vermaelennek végül éppen a sérülések hozták meg az esélyt, egészen pontosan Samuel Umtiti és Javier Mascherano együttes kiesése. Így ugyanis a belga játszani kezdett, és élt is a lehetőséggel.

Vermaelen 2014-ben jött a Barcelonához, a szerződése 2019-ig szól, tehát jövő nyáron jár le. Így adja magát a kérdés, hogy hogyan tervezzen vele a Barça, figyelembe véve azt is, hogy már 32 éves. Ha ugyanis hosszabbítani szeretne vele még a Barcelona, úgy a tárgyalásokat nyáron érdemes lezárni.

Ez a kérdés ugyanakkor még nem eldöntött, és nagyban függ attól, hogy Vermaelen mennyire lesz hadra fogható a tavasz folyamán, illetve, hogy milyen teljesítményt nyújt. Ha ugyanis hosszú távon is bebizonyosodik, hogy Vermaelen hasznos tartalék középső védő tud lenni a csapatban, és lehet rá építeni, ha bárki kiesik, úgy minden esély megvan arra, hogy a klubvezetés új szerződést kínál neki.

A játékos egyébként éppen a napokban gyógyul meg sérülés után, hamarosan ismét pályán lehet.