Sergi Roberto
Sok sikert neki. Nem lepődnék meg, ha lehúzna 1-2 évet a Gironában, mintha tavaly lettek is volna hírek ezzel kapcsolatban.
Kiváncsi vagyok hol folytatja, tavaly egész évben sérült volt, így nem sok értelme van a folytatásnak. Ezt a pár meccset ugye már a fiatalok is lehozzák. Minden jót neki. A régi csapat egy utolsó szelete távozik hivatalosan is mostmár
- Mihu
- Director del Fútbol
Lónak is 4 lába van, mégis megbotliksoadroli írta: ↑2024.08.12. 11:02:36akkor pont nem lettünk bajnokok, ezért volt utólag kicsit keserédes az a győzelem. de amúgy nagy meccs voltMihu írta: ↑2024.08.12. 08:52:044: Ugyan abban az évben szintén Bernabéu, hosszabbítás utolsó fél perce, 2-2 az állás és ahogy megindult a sarokból, végig az ellenfél tizenhatosáig, se Modric, se Marcelo nem tudta megállítani...ez vezetett Messi 500. góljához a Barcában és ezzel biztosítottuk be végleg a bajnoki címet.![]()

akkor pont nem lettünk bajnokok, ezért volt utólag kicsit keserédes az a győzelem. de amúgy nagy meccs voltMihu írta: ↑2024.08.12. 08:52:044: Ugyan abban az évben szintén Bernabéu, hosszabbítás utolsó fél perce, 2-2 az állás és ahogy megindult a sarokból, végig az ellenfél tizenhatosáig, se Modric, se Marcelo nem tudta megállítani...ez vezetett Messi 500. góljához a Barcában és ezzel biztosítottuk be végleg a bajnoki címet.

- Mihu
- Director del Fútbol
Abban a 3 meccsben mind a 11 játékos vastagon benne volt, Messivel együtt. Úgyhogy onnan kiemelni bárkit is, igazságtalanság. Azokon a meccseken egy embert nem tudok megemlíteni, aki 2-es osztályzatot érdemelt volna. Mindenki 1-es úgy ahogy van.
Látva a tegnapi összefoglaló videóját, rájöttem, hogy nagyon igazságtalan voltam vele szemben. Évek óta várom a távozását, mert szerintem sem üti meg a szintet, viszont látva ezt a videót, több olyan megmozdulása is volt, ami történelmi meccsekhez kapcsolódik és meghatározó volt.
1: Leverkusen elleni BL csoportmeccs, nyertünk 2-1-re, 0-1-ről fordítva otthon. Ez a meccs azért történelmi, mert kint voltam legjobb barátommal

2: Ugyan abban az évben a Bernabéu-ban a 4-0-s győzelmünk során Ő adta a zseniális gólpasszt Suareznek az első gólnál. Onnantól úthenger, de az a gólpassz zseni volt és nagyon kellett.
3: PSG elleni gólját nem kell különösebben kommentálni.
4: Ugyan abban az évben szintén Bernabéu, hosszabbítás utolsó fél perce, 2-2 az állás és ahogy megindult a sarokból, végig az ellenfél tizenhatosáig, se Modric, se Marcelo nem tudta megállítani...ez vezetett Messi 500. góljához a Barcában és ezzel biztosítottuk be végleg a bajnoki címet.
5: Ez is személyes vonatkozás miatt történelmi. Utolsó Camp Nou beli bajnoki Clasico, mikor Kessie góljával nyertünk 2-1-re. Ott az egyenlítőt Robi rúgta a félidő végén. Ez is azért történelmi, mert ezen is ott voltam legjobb barátommal

Szóval a csávónak több megmozdulása is volt, ami nagyon emlékezetesre sikerült, és sokat köszönhetünk/köszönhetek neki, de mégis az összkép inkább a negatív felé hajlik.
Ettől függetlenül tényleg nem lehet elvitatni, hogy mindent megtett a csapatért, élete klubja a Barca, de kicsit olyan érzésem is van, hogy azért húzta idáig, mert neki ez így nagyon kényelmes volt. Tudta szerintem Ő is, hogy más nagy klubnál a kezdő közelébe se érne, itt meg itt a család, itt lakik születése óta, ismer mindenkit. Full komfortzóna mértani közepe.
Köszönök neki mindent, főleg a 6-1-et és azt a két egyenlítő gólt amit az orrom előtt lőtt és megmentette a meccseket

- davi10
- Llegenda del Barça
Persze, hogy tűrte a padot, mert kevés volt, és az utóbbi években állandóan megsérült, ha beállt. Nem nagyon veszi hasznát a csapat, a személyiségéről én nem sokat tudok, de Ő is vastagon benne volt a Roma, Liverpool, Lisszabon buktákban.
Ettől függetlenül az elsőszámú csk-volt (ami nekem is kicsit szúrta a szemem), legalább egy sajtótájékoztatós búcsút megérdemelne.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Sokáig a farvízen úszott a Xavi-Iniesta duó mögött, igazán a kp-n sosem kapott elődei végett lehetőséget, aztán amolyan mindenes lett, mindenhez értett, épp amit kellett megtett, legyen az jhv poszt. Utolsó egyik nagy mohikán, az utolsó bl győztes csapatból, nekem messze az a 95. perces gólja marad meg tőle a psg ellen, sosem felejtem el azt az estét, azt a mérkőzést, pillanatot. Köszi mindent Robi!
https://youtu.be/cTbLI1ptVMI?t=630
https://youtu.be/cTbLI1ptVMI?t=630
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
Az utolsó két év igen, de 18-22 között elszaladt a ló a fizetésével és vele is. Ő ott lett elrontva, amikor ráadták a két számmal nagyobb kabátot, nem is tudta viselni. Egyébként tényleg egy jó kiegészítő játékos lehetett volna.menczel írta: ↑2024.07.29. 12:19:32
Here is Sergi Roberto’s annual salary for the last ten years at FC Barcelona:
• 2023-2024: £3,744,000
• 2022-2023: £3,744,000
• 2021-2022: £9,152,000
• 2020-2021: £8,632,000
• 2019-2020: £8,996,000
• 2018-2019: £8,892,000
• 2017-2018: £2,600,000
• 2016-2017: £2,132,000
• 2015-2016: £2,132,000
• 2014-2015: £2,132,000
Adózás előtt. Sztem korrekt. Ennyibe kerül egy peremember, egy világbelit csapatnál.
Kicsitt off itt, de Bartoéknak ott 18 körül nagyon elgurult a gyógyszer. Olyan fizetéseket kezdtek el osztogatni, mintha szándékosan akarták volna csődbe vinni a klubot.
Egy hatalmas szégyen ez (is). Mondjuk azok után, ahogy Messitől elköszönt a klub, Roberto örülhet, hogy nem a biztonságiak kísérték ki edzés közben.
Here is Sergi Roberto’s annual salary for the last ten years at FC Barcelona:LG írta: ↑2024.07.29. 10:43:35Ez a minimális pénz honnnan jött? Lehet, hogy vége felé kevesett keresett, az utóbbi néhány évben nem is figyeltem, hogyan alakul a szerződése, de 2020 környékén még nettó 9 millió euró körül írták, ami rengeteg egy ilyen szintű játékosnak, és akkoriban ebből nem is nagyon akart engedni. Ha nagy meccseken a kezdő környékére keveredett, mindig megcsinálta a szégyent, idén pl. a Girona ellen csinál bohócot magából. És volt a csk, nagyon durva...
Ez az ember több bajt csinált, mint jót, csak most, hogy megy, sokaknál az idő hirtelen megszépítette a dolgokat. Én azt mondom, nem kell a szentimentalozmis, ha az európai elitbe törekszünk, az ilyeneknek nincs helye a csapatban.
• 2023-2024: £3,744,000
• 2022-2023: £3,744,000
• 2021-2022: £9,152,000
• 2020-2021: £8,632,000
• 2019-2020: £8,996,000
• 2018-2019: £8,892,000
• 2017-2018: £2,600,000
• 2016-2017: £2,132,000
• 2015-2016: £2,132,000
• 2014-2015: £2,132,000
Adózás előtt. Sztem korrekt. Ennyibe kerül egy peremember, egy világbelit csapatnál.
- Chino
- Llegenda del Barça
Bruttó 9 körül volt a fizetése, a 21/22-es hosszabbítástól (2 év) ez lement közel a felére, a legutóbbinál is ennyit kapott, tavaly is hosszabbított egy évre, azt hiszem megint lejjebb adott volna, most lett volna egy újabb valami br. 3-4 millióért, de csak egy évre, úgyhogy az utóbbi 3 évben nem kellett aggódni , hogy rajtunk marad, igaz pénzt sem kapunk érte, bár kétlem, hogy bárki is fizetneLG írta: ↑2024.07.29. 10:43:35Ez a minimális pénz honnnan jött? Lehet, hogy vége felé kevesett keresett, az utóbbi néhány évben nem is figyeltem, hogyan alakul a szerződése, de 2020 környékén még nettó 9 millió euró körül írták, ami rengeteg egy ilyen szintű játékosnak, és akkoriban ebből nem is nagyon akart engedni. Ha nagy meccseken a kezdő környékére keveredett, mindig megcsinálta a szégyent, idén pl. a Girona ellen csinál bohócot magából. És volt a csk, nagyon durva...
Ez az ember több bajt csinált, mint jót, csak most, hogy megy, sokaknál az idő hirtelen megszépítette a dolgokat. Én azt mondom, nem kell a szentimentalozmis, ha az európai elitbe törekszünk, az ilyeneknek nincs helye a csapatban.
Érthető, hogy végül elment, a klub nem tudta egyelőre garantálni, hogy egyáltalán regisztrálva lesz. Ha nem szorítana ennyire a gatya szerintem egyáltalán nem lett volna gond ha marad. Ha úgy adódik beugrónak vagy rotációba simán belefér, több poszton is tud helyettesíteni, egy szava sincs a padozás miatt, az öltözőben pedig számítana a jelenléte, főleg a fiatalok számára. Az mondjuk kicsit felemás lenne, ha az elsőszámú csapatkapitányunk csak a padot koptatja .
De az pozitívum, hogy nem hozunk újra ennyire szentimentáis alapon döntést. A jelenlegi helyzetben az a 3-4 millió is sokat jelenthet, lehet hogy egy sokkal fontosabb, vagy egy új játékos regisztrációját mentjük meg ezzel.
Forca Barca!!!!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Kevesebb baj volt vele, mint ahogy a klub kezelte. Ez a köré épített érthetetlen mítosz tette idegesítővé és szálkává mindenki szemében, nem a tényleges játéktudása, mert ha épp egészséges volt, tavaly is egész korrekt szintet hozott 1-2 meccs kivételével
De hát igen, a csk karszalagjától jogosan rázta a hideg a szurkolókat, és így nehéz is a csendes padot tűrő munkásemberként tekinteni rá. Ráadásul alig volt bevethető évek óta, ami miatt igazából jobb lett volna valaki más a helyére.
Ócsárolni nem akarom, azt nem is érdemli, de örülök, hogy végre nem hosszabbítottunk vele. Lenglet, FDJ (meg TS de őt hagyjuk ki a buliból
) maradtak a régi barto éra/vesztes csapatok tagjai közül, ők még ha távoznának mellé... de persze ez álom.
De hát igen, a csk karszalagjától jogosan rázta a hideg a szurkolókat, és így nehéz is a csendes padot tűrő munkásemberként tekinteni rá. Ráadásul alig volt bevethető évek óta, ami miatt igazából jobb lett volna valaki más a helyére.
Ócsárolni nem akarom, azt nem is érdemli, de örülök, hogy végre nem hosszabbítottunk vele. Lenglet, FDJ (meg TS de őt hagyjuk ki a buliból

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ez a minimális pénz honnnan jött? Lehet, hogy vége felé kevesett keresett, az utóbbi néhány évben nem is figyeltem, hogyan alakul a szerződése, de 2020 környékén még nettó 9 millió euró körül írták, ami rengeteg egy ilyen szintű játékosnak, és akkoriban ebből nem is nagyon akart engedni. Ha nagy meccseken a kezdő környékére keveredett, mindig megcsinálta a szégyent, idén pl. a Girona ellen csinál bohócot magából. És volt a csk, nagyon durva...
Rengeteg állítólagos "szurkoló" ócsárolta már évek óta, miközben minimális pénzért tűrte a padot, több poszton is bevethető volt, ráadásul nyilvánvalóan remek személyisége van a srácnak.
Egy ilyen peremember nálam bármikor elfér, de azért felette is eljárt az idő, egyre többet volt sérült, igazából a módját sajnálom, ahogy elmegy.
Köszönöm a felejthetetlen 6. gólt.
Egy ilyen peremember nálam bármikor elfér, de azért felette is eljárt az idő, egyre többet volt sérült, igazából a módját sajnálom, ahogy elmegy.
Köszönöm a felejthetetlen 6. gólt.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Szomorú vagyok,egyik utolsó mohikanok egyike. Nagyon szerettem mindig is,legjobbakat neki a továbbiakban.

A veterán jelenléten kívül nem adott sokat a csapatnak az elmúlt években, de jellemző, hogy csapatkapitány-helyettesként, ősbarcelonásként őt is a lehető legrosszabb módon sikerült elbúcsúztatni. Szó nélkül, várakoztatva, nem kommunikálva felé semmit.
Sergi Roberto leaves Barcelona. He won't wait any longer. It's over. @sport

Sergi Roberto has not been called up for the medical tests tomorrow as his contract expired on 30th June. [Diario AS]

Nem tudom, ha Xavinak akkora kedvence akkor bőven ad neki játéklehetőséget, de nem sokat játszott, igaz sérülései is voltak, 32 évesen egyáltalán nem volt alapember, cserének meg ott vannak a fiatalok, akiknek jár a lehetőség. Menjen nyugodtanLG írta: ↑2024.06.06. 15:15:47Én most érzem ezt, hogy teljesen új fejezet kezdődhet a csapatnál a nagy öregek teljes kikopásával. Ha azt nézzük, hogy hozzá és Eric Garcia-hoz ragaszkodott Xavi, olyanokhoz viszont a hírek szerint nem, mint Roque, Raphinha, sőt Araujo, akkor mindeképp kellett ez a csere.
Én most érzem ezt, hogy teljesen új fejezet kezdődhet a csapatnál a nagy öregek teljes kikopásával. Ha azt nézzük, hogy hozzá és Eric Garcia-hoz ragaszkodott Xavi, olyanokhoz viszont a hírek szerint nem, mint Roque, Raphinha, sőt Araujo, akkor mindeképp kellett ez a csere.
-
- Capitá del Barça
Nekem kissé zavarosak a vele kapcsolatos hírek. Erősen uborkaszezon szaga van annak ami körülötte megy.
Az egyik pillanatban jön a hír, hogy igazából minimál fizetésért is hajlandó ittmaradni. Aztán meg hogy hirtelen nem biztos hogy be tudják regisztrálni majd.
A kettő totál ellentmond egymásnak, hiszen egy játékost általában a fizetési igénye és a fizetési sapka miatt nem tudnak regisztrálni. Na most ha neki a többiekhez képest alacsony fizetése lenne, miért pont Nála lenne bajos a regisztráció?
https://www.eurobarca.hu/hirek/atigazol ... ekosokkal/
Ha meg Hansi Flick nem szeretné itt tartani, az megint más kérdés.
Ettől függetlenül én sajnálnám ha minimálbér mellett sem maradna itt. Ha van akinek az öltözői jelenléte hasznos lehet a fiatalok számára, akkor az Ő. Saját nevelés, botrányok
és extravagáns költekezés nélkül, a klubbot mindig előtérbe helyezve magánál töltött itt 18(!) szezont. Ha szakmailag nem is több már, mint egy epizódszereplő aki a töltelék meccseken beáll, hogy pihenjen a kezdő, emberileg még sokat adhat a csapatnak.
Az egyik pillanatban jön a hír, hogy igazából minimál fizetésért is hajlandó ittmaradni. Aztán meg hogy hirtelen nem biztos hogy be tudják regisztrálni majd.
A kettő totál ellentmond egymásnak, hiszen egy játékost általában a fizetési igénye és a fizetési sapka miatt nem tudnak regisztrálni. Na most ha neki a többiekhez képest alacsony fizetése lenne, miért pont Nála lenne bajos a regisztráció?

https://www.eurobarca.hu/hirek/atigazol ... ekosokkal/
https://www.eurobarca.hu/hirek/informac ... ajanlatat/Sergi Roberto esete
A Barcelona csapatkapitánya szóban megegyezett Decóval, hogy egy szezonra hosszabbít, ám ahogy arról a ‘Catalunya Ràdio’ beszámolt, van egy kérdés, ami késlelteti a dolgot, mégpedig az, hogy Deco egy olyan záradékot akar beépíteni a megállapodásba, amely lehetővé teszi a Barcelonának, hogy felbontsa a szerződését, ha nem tudják őt nevezni augusztus 12-ig, ami mindössze három nappal van a LaLiga rajtja előtt.
Fair play
A 32 esztendős saját nevelésű labdarúgó tavaly jelentős csökkentést fogadott el a klubnál maradásáért, és a mostani szerződésébe foglalt fizetés -, amely a játékos bevallása szerint megegyezik egy Barcelona Atlétic kötelékében lévő játékoséval – most sem fog emelkedni, hiszen a klubnak továbbra is komoly gondjai vannak a bérköltséggel. Sergi Robertónak tehát ezeket a feltételeket kell elfogadnia, ha hosszabbítást akar aláírni. Márpedig jelenleg az a célja, hogy Barcelonában kezdje meg a soron következő szezont, ami a 19. lenne neki gránátvörös-kékben.
Ha meg Hansi Flick nem szeretné itt tartani, az megint más kérdés.
Ettől függetlenül én sajnálnám ha minimálbér mellett sem maradna itt. Ha van akinek az öltözői jelenléte hasznos lehet a fiatalok számára, akkor az Ő. Saját nevelés, botrányok
és extravagáns költekezés nélkül, a klubbot mindig előtérbe helyezve magánál töltött itt 18(!) szezont. Ha szakmailag nem is több már, mint egy epizódszereplő aki a töltelék meccseken beáll, hogy pihenjen a kezdő, emberileg még sokat adhat a csapatnak.
-
- Barça B
Örülök, ha nem hosszabbít. Azért az is furcsa, hogy olyan első számú kapitánya van a csapatnak, aki vagy sérült volt vagy a padon ült
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Na, ha igaz, akkor már csak ezért megérte idehozni a németet. Xavi felől Roberto még évekig hosszabbított volna egy évet. És akkor végre nem lesz "meghatározó szerepe az öltözőben" sem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy