Mi lesz a kölcsönből visszatérő játékosokkal?

Ez lesz Flick és a vezetőség első feladata a nyári átigazolási időszakban

A Barcelona továbbra is nagyon nehéz gazdasági helyzetben van, ennek fényében a hamarosan kölcsönből visszatérő játékosok közül néhányan a következő szezonban is a csapatban maradhatnak, az viszont biztos, hogy Hansi Flick érkezésével mindenki tiszta lapról indul majd.

A Barcelonának nyolc olyan kölcsönjátékosa van, akik június 30-án térnek vissza a klubhoz, így a vezetőség egyik első döntése az lesz, hogy mit kezdjen velük. Az edzőváltás miatt most Hansi Flickkel kell konszenzusra jutniuk, bár a végső sportszakmai tervezésbe a klubnak lesz nagyobb beleszólása. A visszatérők névsora a következő: Ansu Fati (Brighton), Lenglet (Aston Villa), Eric García és Pablo Torre (Girona), Dest (PSV), Julián Araújo (Las Palmas), Álex Valle (Levante) és Chadi Riad (Betis). Utóbbi a Premier League-be igazol, a Barça pedig átigazolási díj egy bizonyos százalékát megkapja.

Ansu Fatié talán az egyik legérdekesebb eset. A Brightonnál kölcsönben szereplő játékost a sérülések nem hagyták cserben a Premier League-ben sem, és a Barcelonánál kétséges, hogy képes lesz-e visszatérni korábbi formájához, Flick azonban látni akarja őt, mielőtt végleges döntést hozna. Ansu az elmúlt napokban adott egy interjút is a Mundo Deportivónak, amelyben elmondta azt is, hogy Barcelonában szeretne sikeres lenni.

Lenglet is kölcsönben szerepelt a Premier League-ben. Tisztességes szezonja volt, és Emery Aston Villája jó úticél lenne a számára, bár voltak olyan hírek is, hogy a Villa nem tart igényt a szolgálataira. A Barcelona mindenesetre meg akar szabadulni a magas fizetésétől, és megpróbálja majd Angliában tartani, vagy ismét nyomást gyakorolnak rá, hogy fogadjon el egy szaúd-arábiai ajánlatot, mint tavaly nyáron. Egy másik középhátvédnek, Eric Garcíának is vissza kell térnie a katalán óriáshoz. Xavival biztos volt a visszatérése, most Flickkel várni kell. A Girona nagyon örülne, ha maradna, de ehhez előbb ajánlatot kellene tennie. Eric egyelőre biztosította, hogy számára elsődleges, hogy visszatérjen a Barçába. Pablo Torre szintén a Gironánál van kölcsönben, az ő esetében a legvalószínűbb forgatókönyv egy újabb kölcsön.

Dest sérülése megnehezítette a gyakorlatilag biztosra vehető eladását. Könnyen lehet, hogy a hollandoknál maradhat, de az biztos, hogy a 10 millió euróban meghatározott vételi opció gazdasági feltételeit lefelé kellene újratárgyalniuk. Az amerikai hátvédnek elszakadt a keresztszalagja és csak 2025-ben térhet vissza. Ez nem egy túl pozitív tény, ami könnyen megnehezítheti a tárgyalásokat. Julián Araújo, a másik jobbhátvédnek biztosan lesznek ajánlatai, de Flick a nyáron szeretné megnézni őt, mielőtt döntést hozna. Az sem világos pontosan, hogyan fog kinézni a poszt, ha Cancelót nem sikerül megtartani. Àlex Valle remek évet zárt a Levanténál, és várja, hogy mi lesz a hátvédekkel. Ha a portugál folytatja, akkor nehezebb lehet számára a folytatás, ha viszont visszatér a Cityhez, akkor sokkal nyitottabbak lehetnek a kapuk a visszatérése előtt.

Sergi Roberto esete

A Barcelona csapatkapitánya szóban megegyezett Decóval, hogy egy szezonra hosszabbít, ám ahogy arról a ‘Catalunya Ràdio’ beszámolt, van egy kérdés, ami késlelteti a dolgot, mégpedig az, hogy Deco egy olyan záradékot akar beépíteni a megállapodásba, amely lehetővé teszi a Barcelonának, hogy felbontsa a szerződését, ha nem tudják őt nevezni augusztus 12-ig, ami mindössze három nappal van a LaLiga rajtja előtt.

***