Még szerződése is Denis Suárez ellen dolgozik?

A klub spórol a mellőzésével

Denis Suárez a Barcelona „láthatatlan embere” 2018-ban. A játékos mindössze két, Espanyol elleni Király Kupa találkozón lépett pályára eddig az idei évben, holott ősszel még gyakrabban szerepet kapott.

A játékos hozzáállása, edzésmunkája nem változott. Továbbra is keményen edz, a társakkal jól kijön, és nem is panaszkodik a helyzete miatt. Újabban azonban a meccskeretbe sem fér be, igaz a klubnak pénzügyi szempontból ez nyereség.

Denist 2016-ban a Manchester Citytől igazolta a katalán csapat. A szerződés értelmében pedig a futballista minden tíz lejátszott mérkőzése után 800.000 eurót kell átutalnia  Barcelonának az angol csapat számlájára. Suárez eddig 54 alkalommal lépett pályára gránátvörös-kékben, ebből 31-szer legalább 45 percet a pályán töltött. A hasonló szerződésekből kiindulva ez az a minimum játékperc, amit a pályán kell töltenie a játékosnak, hogy az eladó jogosult legyen a bónuszösszegre.

Habár ezek az összegek meg nem ráznák a Barcelona költségvetését, ha a teljesítménye, fejlődése kifogástalan lenne, minden bizonnyal szívesen fizetne a vezetőség a Citynek, így viszont megspórolhatja ezt az összeget a klub. És sajnos azt lehet érezni, hogy Denis Suárez fejlődése, csapatban betöltött szerepe nem úgy alakul, ahogyan azt mindenki, így maga a játékos is remélte Katalóniában.

Denis nem akarta sosem elhagyni még a Barcelonát, viszont teljesítményével nem tudja kiérdemelni még a stabil tartalék szerepet sem. Ezt mutatja, hogy a katalánok legutóbbi 12 mérkőzésén egyetlen percet sem tölthetett pályán.

Alkalma a bizonyításra a Katalán Szuperkupán nyílhat, valamint Iniesta sérülése és Paulinho formahanyatlása miatt akár a bajnokságban, a Málaga elleni kevésbé nehéznek ígérkező összecsapásra is nevezheti a szakvezetés. Azonban ha ezeken a meccseken sem kap bizalmat, vagy nem használja ki a lehetőséget, úgy borítékolható, hogy a Barcelona a nyáron meg fog válni tőle.