Iniesta: nem az első barcelonai Japánban

Sokan nem értik a döntését, de korábban is döntöttek már Japán mellett

Andrés Iniesta csütörtökön aláírta a szerződését a Vessel Kobe csapatához, így 22 esztendő után már nem a Barça kötelékébe tartozik a saját nevelésű középpályás. Sokan nem értik, hogy Iniesta miért Japán mellett döntött, ám korábban számos barcelonai futballista fordult meg a japán bajnokságban, sőt, voltak olyanok is, akik edzőként segítették a japán labdarúgást. 

Gary Lineker

Az angol támadó 58 gólt szerzett három szezon alatt a Barcelonában, a karrierjét pedig a Nagoya Grampus Eight  csapatában fejezte be Japánban, ahol 1992 és 1994 között futballozott. 18 mérkőzésen 4 találat fűződik a nevéhez Japánban.

Raúl Amarrila

Paraguayban a valaha volt legjobb játékosnak tartják a Barçában is megforduló csatárt. Amarrila 1985 és 1988 között viselte a gránátvörös-kék mezt, és az egyesület hivatalos oldalának statisztikája szerint 20 gólt szerzett a Barcelonában. Katalónia után Dél-Amerika felé vette az irányt, majd Japánban fejezte be a pályafutását, ahol az 1993-94-es idényben a Yokohama Flügels együttesében játszott.

Michael Laudrup

A Dream Team oszlopos tagja, kulcsembere, aki öt szezon alatt 97 gólt szerzett a Barcelonában, távozása után megfordult éppen a Vissel Kobe csapatában is, ahol Iniesta a nyártól futballozni fog. Laudrup az 1996-97-es idényben játszott Japánban.

Jordi Roura

A 2012-13-as idényben Tito Vilanova betegsége miatt az első keret vezetőedzői posztját ideiglenesen átvevő Roura jelenleg a katalán egyesület amatőr futballjáért felel, ám korábban a Yokohama Flügels másodedzőjeként Japánban is szerzett tapasztalatokat az 1998-99-es szezonban.

Carles Rexach

Játékosként is történelmet írt, a klub legjobb támadói közé sorolják, edzőként pedig részese volt a Dream Team edzői stábjának, később pedig többször is átvette ideiglenesen a csapat irányítását, mígnem a 2001-2002-es idényben végül megkapta az első csapat kispadját. Japánban az 1997-98-as szezonban dolgozott a Yokohama Flügels vezetőedzőjeként.

Julio Salinas

A Dream Team oszlopos tagja, összesen 152 gólt szerzett Katalóniában, majd követte Rexachot Japánba, és az 1997-98-as idényben a Yokohama Flügels csapatában játszott.

Txiki Begiristain

Jelenleg a Manchester City sportigazgatója, korábban hasonló posztot töltött be Barcelonában, illetve játékosként a Dream Team tagja volt. 1997 és 1999 között az Urawa Red Diamonds labdarúgója volt.

Hriszto Sztoicskov

A bolgár 1994-ben Aranylabdát kapott, a már sokat említett Dream Team alapembere volt, és a Kashiwa Reysol csapatában próbálta ki magát Japánban is az 1998-99-es szezonban.

Antonio de la Cruz

Louis van Gaal edzői stábjának a tagja volt, a holland menesztése után egy meccs erejéig az első csapatot is vezette az Atlético Madrid elleni vereség alkalmával. 1998 és 1999 között a Yokohama Marinos felkészítéséért felelt Japánban.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.