Két hónap Umtiti nélkül: fájhat

8 bajnoki és 5 kupameccset bukhat | A többieknek fel kell javulniuk

Még talán a 2 elveszített pontnál is nagyobb veszteség a Barcelona számára, hogy Samuel Umtiti súlyos combizom sérülést szenvedett szombaton, és két hónapra kiesik a csapat keretéből. A Barcelona az egyik legfontosabb emberét veszíti el hosszú időre.

Egyértelmű, hogy a Barcelona eddigi szereplésében óriási szerepe volt a francia védőnek, aki kivételesen stabil produkciót nyújtott hétről hétre. Most azonban nélküle kell tovább mennie a Barcelonának, ami azért lesz nehéz, mert rangadók jönnek majd rendszeresen, ráadásul januárban különösen sok meccse is lesz a csapatnak.

Thomas Vermaelen eladásán, elengedésén nem is gondolkozhat már a csapat, és bízhat abban, hogy nem lesz újabb sérülés a poszton, valamint hogy Mascherano hamarosan bevethető lesz. Decemberben jön még a Villarreal, otthon a Depor, majd idegenben a Madrid – a Sporting ellen tét nélküli meccse lesz a Barcelonának.

Januárban is utazni kell azonban például San Sebastianba a Real Sociedadhoz, és folytatódik a kupa, tehát 3-4 naponta lesz mérkőzés. Umtiti nélkül a védelem stabilitása jó eséllyel nem lesz ugyanolyan, feltétlenül szükséges, hogy a többiek amennyire lehet nőjenek fel a feladathoz.

Hogy mi a jó hír? A februári BL-folytatásra rendben lehet ‘BigSam’.