3+1.5 millió euró a dél-afrikai túráért

A klub mellett a játékosok is jól kerestek a mérkőzéssel

A madridi ‘Marca’ értesülései szerint az FC Barcelona egyesülete 3 millió eurót kapott a szerda este lejátszott, Sundowns elleni barátságos mérkőzésért, ám a szervezők ezen felül a katalán klub játékosainak is fizettek 1.5 millió eurót, amit az első keret tagjai a megállapodás alapján szétoszthatnak maguk között. 

A közvéleményt minden bizonnyal meglepetésként érte, amikor a múlt héten a katalán klub bejelentette, hogy barátságos mérkőzést fog játszani Dél-Afrikában a bajnokság utolsó fordulója előtt. Ezen túl pedig a játékosok számára sem lehetett kecsegtető a Sundowsn elleni találkozó, hiszen egyrészt egy sűrű idényen vannak túl, ahol ráadásul a kezdő tizenegy extra terhelésnek volt kitéve az alacsony szintű rotáció miatt. Másrészt egy hónap, és kezdődik a világbajnokság, vagyis a kulcsjátékosok még minimális kockázatot sem akarnak vállalni, hogy esetleg megsérüljenek. Harmadrészt maga a tény, hogy több, mint 12 órát utaznak egy barátságos meccsért, majd fordulnak is vissza, is kétkedésre adott okot.

Természetesen ezeket a pontokat kompenzálták a szervezők pénzügyileg. Maga a klub 3 millió eurót keresett a mérkőzéssel, és hiába a világ egyik legnagyobb klubja a Barcelona, a keret bértömegével már régóta küszködik, ráadásul hamarosan kezdetét veszi a stadion építése, eközben pedig a csapatot is állandóan meg kell(ene) erősíteni. Ezen felül pedig a játékosok is kaptak a szervező cégtől 1.5 millió eurót, amit az első keret az egyezség értelmében szabadon szétoszthatott maga között. Ez pedig még az olyan jól kereső játékosok számára is komoly pénz, mint amilyenek a Barça futballistái.

A katalán csapat egyébként csütörtök délelőtt már edzett is a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpontban, Barcelonában. Valverde péntekre pihenőt adott a gárdának, szombaton lesz még egy edzés a szezon utolsó bajnoki meccse előtt, melyre vasárnap este kerül sor majd a Real Sociedad ellen. A középpontban természetesen Andrés Iniesta lesz, akitől pénteken hivatalosan is búcsút vesz a klub, a Sociedad elleni bajnoki meccsen pedig a közönség is elköszön majd tőle.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.