Barça vs. Neymar: 1-0 a félidőben

A FIFA elutasította a brazil keresetét | Az ügy a bíróságon fog folytatódni

A legfrissebb információk alapján a FIFA elutasította a nyáron a Paris Saint-Germain együttesébe igazolt Neymar da Silva keresetét azzal kapcsolatosan, hogy a játékos 40 millió euró hűségbónuszt követel a Barcelonától. A katalán egyesület örül a fejleményeknek, és magabiztosan várja az ügy bírósági folytatását. 

A ‘Cadena SER’ rádiócsatorna ‘Qué t’hi jugues?’ névre hallgató műsora úgy értesült, hogy a nemzetközi labdarúgást irányító szervezet, a FIFA a katalán egyesület oldalára állt a Barcelona és annak korábbi játékosa, Neymar közti jogi vitát illetően.

Amint az ismeretes, Neymar 2016-ban új szerződést írt alá a Barçával, melynek része volt egy 40 millió eurós hűségbónusz. Miután azonban Neymar 2017-ben a PSG-hez igazolt, a Barcelona úgy véli, hogy a brazil nem teljesítette a szerződésben vállalt feltételeket a hűségbónusz kifizetésével kapcsolatosan, így pedig a klub nem fizette azt ki a dél-amerikai játékosnak. A Barça szerint ugyanis a hűségbónusz a szerződés kitöltéséért járt volna, vagyis a katalánok vezetése szerint ez az összeg csak akkor illette volna meg Neymart, ha a brazil az új kontraktusa végéig Katalóniában marad.

Természetesen a brazil támadó teljesen más állásponton van a hűségbónusz fogalmát illetően, és előbb követelte az egyesülettől annak a kifizetését, majd miután ezt a Barcelona megtagadta, mind a bíróságon, mind a FIFA-nál feljelentette a katalán klubot. A bírósági eljárás még tart, ám úgy tűnik, hogy a FIFA a saját hatáskörében már döntést hozott az ügyben, és visszautasította azt, igazat adva ezzel a Barcelonának.

A fent megnevezett műsorban egy, a katalán egyesülethez közel álló forrásra hivatkozva beszámoltak arról, hogy a Barcelona nagyon elégedett az ítélettel, és optimistán várja az ügy folytatását a bíróságon. Mi több, a katalán klub nem csak a hűségbónusz kifizetésének jogosságát vitatja, de 75 millió eurót követel Neymartól, amiért a dél-amerikai játékos megszegte a szerződését.