Messi részben a csapattal edzett

Aleñá is az első kerettel dolgozott | Visszatértek a válogatott játékosok

Ernesto Valverde csütörtökön már minden egyes játékosával számolhatott az első keretéből, miután az elmúlt másfél hétben a nemzeti csapatoknál tartózkodó játékosok is visszatértek Barcelonába. Sergio Busquets állapotáról nem ír az egyesület hivatalos honlapja, Leo Messi azonban részben a csapattal tudott edzeni. 

Ami a válogatott visszatérőket illeti, már szerdán az együttessel dolgozott André Gomes és Jasper Cillessen is, hiszen a válogatottjaik éppen egymással csaptak össze hétfő este. Csütörtökön pedig már megérkezett az összes labdarúgó, aki a nemzeti csapatában futballozott a válogatott játéknapokon, Valverde pedig melléjük felhívta még a B csapatból Carlos Aleñát is.

A B kerethez tartozó Aleñá felhívása pedig nem véletlen, hiszen a Sevilla elleni, szombat este 20 óra 45 perckor rendezendő találkozóra több kérdőjel is akad. Egyrészt a Chelsea elleni visszavágón a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében megsérülő Sergio Busquets háromhetes kihagyása még nem jár le, és katalán lapértesülések szerint nem is fog vele kockáztatni Ernesto Valverde vezetőedző – még úgy sem, hogy a helyén valószínűleg lehetőséget kapó Iván Rakitic beutazta a fél világot az elmúlt másfél hétben. Az egyesület honlapja mindenesetre nem közölt újabb információt Busquets állapotáról.

Másrészt pedig Leo Messi szereplése is erőteljesen kérdéses, miután a világklasszis támadó kihagyta a nemzeti csapatának mindkét felkészülési mérkőzését az elmúlt egy héten. Messi csütörtökön ugyan részben a csapattal tudott dolgozni, de kiszivárgó spanyol lapértesülések szerint Busquets mellett vele sem számolhat majd Valverde tréner a Sánchez Pizjuán stadionban a hétvégén.

Mindkét játékos Roma elleni szereplését illetően azonban már optimisták a források. Amint az ismeretes, jövő héten már meg is rendezik a Roma elleni BL-negyeddöntős párharc első felvonását, melynek helyszíne a Camp Nou lesz.