A France Football elnézést kér Iniestától…

mert nem kapott Aranylabdát a pályafutása alatt

Az Aranylabdát évente az adott év legjobb játékosának oda ítélő France Football a legutóbbi számában bocsánatot kér Andrés Iniestától, mert hogy egész eddigi pályája során soha nem adta neki a papíron legrangosabb egyéni elismerést.

A cikket Pascal Ferré, vezető szerkesztő írta, aki alaposan dicséri Iniestát, és még nyitva hagyta azt a lehetőséget is, hogy az idei évben megkapja az elismerést, ha a spanyol válogatottal úgy sikerül számára a világbajnokság. Maga a téma, hogy Iniesta, vagy korábban Xavi Hernández miért nem kaptak Aranylabdát, évek óta fellángol, minden bizonnyal joggal, mert a maguk posztján az elmúlt évtizedekben kevés jobb futballista fordult meg a világ labdarúgásában, ha megfordult egyáltalán.

„Iniesta bizonyította, hogy az agyuk egyértelműen a legjelentősebb fegyverük az ilyen kategóriájú bajnokoknak.”

Magát a döntést, hogy Iniesta soha nem nyert Aranylabdát egy „demokratikus anomáliának” definiálta. Iniesta a legközelebb 2011-ben volt az Aranylabdához. A 2010-es évben ugyanis az ő góljával nyerte meg a világbajnoki döntőt Spanyolország Hollandia ellen, de ez sem volt elég ahhoz, hogy felülmúlja az adott évben 60 gólt szerző Lionel Messit. Abban az évben csak barcelonai játékos volt a dobogón, a harmadik Xavi Hernández lett.

Aki franciául szeretné elolvasni az írást, alább megteheti: