Riqui Puig aláírt 3+2 évre

A kivásárlási árát 100 millió euróra emelték fel | A régi szerződése a nyáron járt volna le

Miután Riqui Puig nemrég közölte, hogy marad a Barçában, a felek hétfő kora délután a papírokat is aláírták, jelentette be a katalán egyesület a hivatalos honlapján. A 18 esztendős labdarúgó 3+2 évre ír alá, a kivásárlási árát pedig 100 millió euróra emelték fel. 

A Barcelona melletti Matedepera településről származó játékos 2013-ban került a klub kötelekébe, azóta az összes korosztályos csapatot megjárta, mígnem egyértelműen felhívta magára a szakma figyelmét a mögöttünk hagyott szezonban, amikor is a bajnoki cím mellett az ifjúsági Bajnokok Ligáját is megnyerte az Ifi ‘A’ csapattal. A teljesítményével azt is kiérdemelte, hogy a B csapatban is megmutathassa magát, hétszer hívták fel a keretbe, és háromszor léphetett pályára a tartalékok színeiben.

Májusban élénk érdeklődést mutattak iránta európai topklubok, a Tottenham Hotspur egészen kecsegtető ajánlatot tett le a játékos elé, akinek a folytatása azért is lógott a levegőben, mert a korábbi kontraktusa június 30-án járt volna le. Puig azonban maga vetett véget a találgatásoknak, és jelentette be május 24-én, hogy Katalóniában folytatja, miután megegyezett a klubbal a folytatásról.

Az új kontraktus első körben 3 évre szól, melyet bizonyos, meg nem nevezett feltételek teljesülése esetén további két esztendővel meg lehet hosszabbítani. Egyes lapértesülések szerint ha felkerül az első keretbe, automatikusan életbe lép a további két év a szerződésben, ám ez nem hivatalos információ. A 18 esztendős tehetség kivásárlási árát 100 millió euróban határozták meg a felek.