Teljes a megállapodás Sterbik Árpádért

A világ egyik legjobb kapusa már idén nyáron Barcelonába kerül

Szinte hivatalosnak tekinthetõ, hogy Sterbik Árpád, az Atlético Madrid, illetve a Ciudad Real korábbi kapusa Barcelonába igazol. Sajtóértesülések szerint idén nyáron romlott meg a kézilabdázó és az Atlético Madrid kapcsolata, de pár hete még csupán egy esetleges jövõ nyári katalán kontraktussal számoltak Spanyolországban. A helyzet azonban gyorsan megváltozott, és ugyan még nem hivatalos, de szinte borítékolható, hogy Sterbik a katalán fõvárosba szerzõdik.

A spanyol sportsajtó kész tényként kezeli, hogy a válogatott kapus, Sterbik Árpád a napokban a Barcelonába igazolhat, méghozzá körülbelül 400-500 ezer euró ellenében. A tárgyalások gyorsan haladhatnak, ugyanis Sterbik és a klubja közötti kapcsolat az elmúlt hetekben jelentõsen megromlott, olyannyira, hogy el sem utazott csapatával a nem hivatalos, Dohában zajló klubvilágbajnokságra.

A magyar származású kapus érkezése azért is érdekes, mert az eredeti forgatókönyv szerint Johan Sjöstrand, a Barcelona második számú kapusa csak a jövõ nyáron hagyja el a gárdát és igazol Kielbe. Ezzel a lépéssel viszont immáron három portása lenne a spanyol bajnoknak, így nagy valószínûség szerint a svéd távozni fog, vagy az eddigiekhez képest még kevesebb játéklehetõséghez fog jutni. Mindenesetre az Atlético már megtette a lépéseket Sterbik helyettesítésére, Magnus Dahl ügyében ugyanis megegyezett a párizsi szupercsapattal, a PSG-vel.