A tökéletes karácsonyi ajándék

ELÕZETES

A Barcelona kosárlabdacsapatáért rajongó fanatikusok számára nem is adhatna jobb ajándékot a gárda, mint egy-két nagy gyõzelmet.

A Real Madrid elleni botlás minden Barca rajongó rémálma, s ezért is lesz hatványozottan fontos a december 16-án megrendezésre kerülõ Maccabi Tel-Aviv – Winterthur-FC Barcelona szuperrangadó az EuroLeague B csoportjában. A szezonban talán ez lesz az elsõ olyan mérkõzés amelyen nem a Barcelona az összecsapás esélyese, így ez mindenféleképpen a csapat malmára hajthatja a vizet. A Maccabi hihetetlenül erõs játékosállományán kívül további nehézségeket okozhat a katalán játékosok számára a két város között tátongó” Földközi-tenger és az ezzel járó kb. 3000 km-es légvonalban mért távolság, amit természetesen majd repülõvel tesznek meg a gránátvörös-kékek, de helyzetük így sem irigylésre méltó. A palesztin-zsidó „õsi” ellenségeskedésrõl már bizonyára mindenki nagyon sokat hallott és azt is tudja, hogy napjainkban is nagyon sok merénylet történik Izraelben, így nem egy életbiztosítás arrafelé „turistáskodni”. Az FCB azonban minden tekintetben profi csapat és a vezetõség, a szakmai stáb és a játékosok is csakis és kizárólag a mérkõzésre fognak koncentrálni, s mindent megtesznek majd a bravúrgyõzelem kiharcolása érdekében.

Többek között Kommatosz, Yaniv Green, Burstein, Baston, Parker és az egykori Barca játékos Jasikevicius fog mindent elkövetni annak érdekében, hogy a pályán belül meleg pillanatokat éljenek át a katalánok játékosai. (A litván hátvéd egyes híresztelések szerint a következõ szezonban ismét az FCB gárdáját fogja erõsíteni). A fiatal center Marc Gasol végre felépült sérülésébõl, de Duenas „gondolta úgy”, hogy átveszi a helyét, s a gárda elsõ számú centere egy vádlisérülés miatt 3 hét kényszerpihenõre kényszerült. A gránátvörös-kékek ereje így jelentõsen gyengült a palánk alatt folytatott „harcokra”, de a külsõ sor extra teljesítménnyel feledtetni tudja majd az óriás hiányát. Az izraeli mérkõzésen nagy valószínûség szerint az Ilievski, Navarro, Bodiroga, Fucka, M. Gasol ötösfogat lesz ott a feldobásnál a parketten, s a cserepadon „ücsörgõ” játékosok is alig várják majd, hogy bevetésre indulhassanak. A gyõzni akarás és kellõ elszántság rendelkezésére áll a csapatnak, az utóbbi idõben kialakult hullámvölgy betemetését majd a következõ hullámhegy felépítését tûzték ki célul maguk elé, s ehhez gyõzelmek kellenek, nagy gyõzelmek!

Nagyon reméljük, hogy a 2 pont ott ékeskedik majd a rajongók gránátvörös-kék díszekkel tarkított karácsonyfája alatt, egyfajta „kiegészítõ” ajándék gyanánt…”